PepsiCo anunță proiecte de accelerare în domeniul agriculturii pentru a sprijini modul de trai al fermierilor, pentru a extinde gradul de inovare sustenabilă și pentru a accelera agricultura regenerativă pe tot globul

PepsiCo anunță proiecte de accelerare în domeniul agriculturii pentru a sprijini modul de trai al fermierilor, pentru a extinde gradul de inovare sustenabilă și pentru a accelera agricultura regenerativă pe tot globul

Acceleratorul de Rezultate Pozitive în Agricultură va genera acum investiții de peste 30 de milioane de dolari pentru a sprijini aproape 40 de proiecte agricole până în 2028.

PepsiCo a anunțat astăzi cel de-al treilea an al programului său global pentru agricultură, Positive Agriculture Outcomes (PAO) Accelerator, prin susținerea a opt noi proiecte de inovare în nouă țări. Investiția continuă a PepsiCo are ca scop abordarea unora dintre cele mai urgente provocări cu care se confruntă agricultura în prezent, avansând în același timp agenda pep+ (PepsiCo Positive) a companiei.

Acceleratorul PAO al PepsiCo oferă comunităților agricole locale co-investiții pentru a accelera proiecte de agricultură pozitivă diversificate și orientate spre rezultate, precum și finanțare pentru start-up-uri din domeniul ag-tech care oferă produse sau tehnologii dovedite cu potențial de extindere. Inovațiile din acest an vor consolida reziliența prin analize legate de climă, vor îmbunătăți sănătatea solului și vor crește rezistența la schimbările climatice a fermelor - implicând fermieri din Australia, Columbia, Egipt, India, Irak, Pakistan, Polonia, România și Regatul Unit

"Nu putem stimula schimbarea sistemică de unii singuri, iar acceleratorul nostru PAO continuă să ofere un cadru în care comunitățile agricole pot prezenta idei și oportunități și pot primi finanțarea necesară pentru a lansa inovații promițătoare", a declarat Margaret Henry, vicepreședinte pentru agricultură durabilă și regeneratoare la PepsiCo. "Cu această ultimă rundă de proiecte, nu numai că încurajăm această rețea puternică de inovatori de pe terenurile agricole din întreaga lume, dar ne apropiem tot mai mult de realizarea unui viitor mai regenerativ, cu perspectiva fermierilor în prim-plan."

Printre proiectele din 2023 se numără și un proiect cu fermierii australieni de cultivare a cerealelor pentru a testa și valida practicile de administrare a sănătății solului pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în cadrul fermei. În Columbia, finanțarea va sprijini creșterea calității și a randamentului culturilor de cartofi prin instalarea unor sisteme de irigare prin aspersiune care vor reduce, de asemenea, consumul de apă. Și, în colaborare cu 3Keel, o firmă de inovare peisagistică cu sediul în Regatul Unit, finanțarea va contribui la stabilirea de legături între organizațiile din Europa interesate să sprijine soluțiile de regenerare și administratorii locali de terenuri agricole care pot obține rezultate măsurabile și sustenabile.

"Investiția în proiecte agricole de pionierat este o acțiune cheie în combaterea crizei climatice în evoluție și în pregătirea fermierilor din întreaga lume pentru un succes pe termen lung", a declarat Tom Curtis, director, 3Keel Group Ltd.  "Sprijinul acordat de PepsiCo prin Acceleratorul PAO al PepsiCo va permite în mod considerabil echipei noastre să colaboreze cu fermierii locali din Europa pentru a continua să intermedieze parteneriatele necesare pentru a accelera acțiunea climatică pe teren și pentru a consolida lanțurile de aprovizionare agricolă pe termen lung."

De la lansarea sa în 2021, acceleratorul PAO a sprijinit proiecte variate - de la adoptarea unor sisteme de irigații eficiente ca răspuns la creșterea secetei, la dezvoltarea de cuptoare pentru a transforma deșeurile agricole în îngrășăminte, la îmbunătățirea sănătății solului și multe altele.

"Vorbind din experiență, prioritizarea și investiția în inovarea inteligentă din punct de vedere climatic poate descoperi soluții pentru întregul nostru lanț global de aprovizionare agricolă", a declarat Chris Seymour, Seymour Farms, Canada, și beneficiarul finanțării PAO Accelerator 2022. "Cu sprijinul PAO Accelerator de la PepsiCo, echipa mea a obținut noi informații care au contribuit la îmbunătățirea sănătății solului și a profitabilității afacerii mele, chiar și atunci când condițiile meteorologice au devenit mai imprevizibile de-a lungul timpului."

Ca parte a transformării pep+, agenda PepsiCo privind agricultura pozitivă acordă prioritate investițiilor, inovației și colaborării solide cu partenerii noștri din agricultură pentru a avea un impact în întreaga lume. Rezultatele scalabile și investițiile continue în inovația agricolă prin intermediul acceleratorului PAO al PepsiCo continuă să sprijine obiectivul companiei de a răspândi adoptarea practicilor agricole regenerative pe 7 milioane de hectare până în 2030, de a îmbunătăți mijloacele de trai a peste 250.000 de persoane din lanțul său de aprovizionare agricolă și de a obține în mod sustenabil 100% din ingredientele sale cheie.

 

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 86  miliarde dolari în 2022, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi savuroase, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.  

Principiile PepsiCo sunt în linie cu viziunea noastră de a fi lider global în industria alimentară și de băuturi răcoritoare conform conceptului Winning with PepsiCo Positive (pep+). pep+ este transformarea noastră strategică completă, care pune sustenabilitatea și capitalul uman în centrul modului în care vom crea valoare și creștere, prin operarea în limitele planetare și inspirând schimbări pozitive pentru planetă și oameni. 

Proiectele din 2023 sunt următoarele:

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related