Decathlon va deveni co-partener al echipelor de ciclism AG2R LA MONDIALE de la 1 ianuarie 2024

Decathlon va deveni co-partener al echipelor de ciclism AG2R LA MONDIALE de la 1 ianuarie 2024

Echipele vor folosi biciclete, căști și ochelari Van Rysel.

Din data de 1 ianuarie 2024, DECATHLON s-a angajat să fie, timp de cinci ani, co-partener principal pentru trei echipe de ciclism ale AG2R LA MONDIALE:

 • Echipa WorldTour „DECATHLON AG2R LA MONDIALE Team”, formată din 28 cicliști;
 • „DECATHLON AG2R LA MONDIALE Development Team” formată din 10 cicliști;
 • „DECATHLON AG2R LA MONDIALE U19 Team” formată din 15 cicliști.

Șase cicliști noi se alătură echipei WorldTour în 2024: Bruno Armirail, Sam Bennett, Dries de Bondt, Victor Lafay, Gianluca Pollefiets și Sander De Pestel.

VAN RYSEL, brandul de ciclism de la Decathlon, se alătură ca producător de biciclete, căști și ochelari.

Încheierea parteneriatului cu DECATHLON la data de 1 ianuarie 2024, pentru 5 ani, marchează un nou capitol în istoria echipei de ciclism AG2R LA MONDIALE, după 32 de ani de la înființarea acesteia de către Vincent Lavenu.

Grupul AG2R LA MONDIALE este partenerul istoric al echipei încă din 1997 și acționar al acesteia din iunie 2022. Acest nou parteneriat cu DECATHLON va permite echipei să facă un pas important către obținerea unor victorii remarcabile începând cu sezonul 2024.

Cicliștii echipelor DECATHLON AG2R LA MONDIALE vor putea conta pe expertiza și cunoștințele de specialitate ale VAN RYSEL, marca de biciclete de șosea performante a grupului DECATHLON, care îi va echipa cu biciclete, căști și ochelari.

Acest parteneriat demonstrează dorința a două mari companii franceze, care împărtășesc aceleași valori ale solidarității și comunității, să se unească în jurul unui proiect sportiv ambițios.

El este, de asemenea, pentru DECATHLON, un prilej de a-și asocia numele cu un sport popular cu valori recunoscute de angajament, solidaritate și pasiune, și prin urmare de a face cât mai mulți oameni să-și dorească să practice ciclism.

DECATHLON și AG2R LA MONDIALE sunt unite în acest proiect ambițios de a susține trei echipe:

 • Echipa WorldTour „DECATHLON AG2R LA MONDIALE TEAM” care dorește să obțină cât mai multe victorii cu putință, în curse internaționale majore;
 • Echipa continentală „DECATHLON AG2R LA MONDIALE Development Team”;
 • Echipa de juniori „DECATHLON AG2R LA MONDIALE U19 Team”.

Ultimele două sunt grupate sub numele de „New Gen”. Ele constituie un proiect de antrenament al cărui scop este să descopere și să dezvolte campionii de mâine.

În cele din urmă, Citroën devine furnizor oficial al automobilelor/autovehiculelor echipei în 2024.

„Acesta este un eveniment important din istoria Decathlon. Încă de la începutul Decathlon în 1976, bicicletele au jucat un rol primordial în evoluția și creșterea noastră. Milioane de copii din întreaga lume au învățat să meargă pentru prima dată pe bicicletă, împreună cu Decathlon, iar milioane de adulți folosesc bicicletele noastre în fiecare zi, așadar, faptul că echipa World Tour va participa la competiție cu bicicletele noastre, cu numele nostru, este o sursă imensă de mândrie. Misiunea Decathlon este MOVE PEOPLE THROUGH THE WONDERS OF SPORT, de la terenul de joc până la podium, exact ceea ce reprezintă acest parteneriat”, a declarat Barbara MARTIN COPPOLA, Director General al DECATHLON.

„Întregul Grup AG2R LA MONDIALE este foarte mândru să primească cu brațele deschise compania DECATHLON în calitate de partener, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Împărtășim cu această companie valorile comune ale comunității, solidarității și conviețuirii în armonie. Lucrăm de 26 de ani ca sponsor istoric și acum și ca acționar pentru a susține echipa. N-am putea găsi un partener mai bun decât DECATHLON, pentru a continua să facem acest lucru și pentru a ne realiza ambițiile de a câștiga cele mai mari curse internaționale”, a declarat Bruno ANGLES, Manager General al AG2R LA MONDIALE.

„Sunt încântat să colaborez din nou cu DECATHLON și să continui o poveste impresionantă care a început între 2000 și 2007, perioadă în care această mare companie a fost sponsorul echipei de cicliști. În acea perioadă, am obținut șase victorii la Tour de France. Acest parteneriat între AG2R LA MONDIALE, al cărui loialitate și devotament au garantat stabilitatea și longevitatea echipei, și DECATHLON ne va provoca și ne va încuraja să deschidem un drum nou. Ambiția noastră este să căutăm mari victorii împreună la trei niveluri ale plutonului internațional: WorldTour, Continental și juniori”, a completat Vincent LAVENU, Manager Sporturi al echipei.

„Încă de la înființarea sa în 2019, VAN RYSEL, <<fabricat în Flandra>>,  a aspirat să devină o marcă principală în plutonul profesional. Inginerii și designerii noștri stabilesc standarde extrem de înalte în atingerea performanței. Facem echipă cu experți (ONERA, SWISS SIDE) și cicliști profesioniști, pentru a ne alinia la start cu produse pregătite de victorie. Ne mândrim cu faptul că bicicletele, căștile și ochelarii noștri au fost aleși de echipele AG2R LA MONDIALE teams, inclusiv de echipa consacrată a UCI WorldTour. Suntem  încântați și nerăbdători să începem sezonul”, a conchis Nicolas PIERRON, Director al VAN RYSEL.

DECATHLON AG2R LA MONDIALE Team va fi formată din 28 de cicliști de opt naționalități diferite în 2024:

 1. Bruno Armirail (FRA)
 2. Sam Bennett (IRL)
 3. Clément Berthet (FRA)
 4. Franck Bonnamour (FRA)
 5. Geoffrey Bouchard (FRA)
 6. Benoît Cosnefroy (FRA)
 7. Dries De Bondt (BEL)
 8. Sander De Pestel (BEL)
 9. Stan Dewulf (BEL)
 10. Felix Gall (AUT)
 11. Pierre Gautherat (FRA)
 12. Dorian Godon (FRA)
 13. Jaakko Hänninen (FIN)
 14. Jordan Labrosse (FRA)
 15. Victor Lafay (FRA)
 16. Paul Lapeira (FRA)
 17. Oliver Naesen (BEL)
 18. Ben O’Connor (AUS)
 19. Aurélien Paret-Peintre (FRA)
 20. Valentin Paret-Peintre (FRA)
 21. Nans Peters (FRA)
 22. Gianluca Pollefliet (BEL)
 23. Nicolas Prodhomme (FRA)
 24. Valentin Retailleau (FRA)
 25. Damien Touzé (FRA)
 26. Bastien Tronchon (FRA)
 27. Andrea Vendrame (ITA)
 28. Lawrence Warbasse (USA)

DECATHLON AG2R LA MONDIALE Development Team va fi formată din 10 cicliști care vor include patru naționalități diferite în 2024:

 1. Léo Bisiaux (FRA)
 2. Arthur Blaise (FRA)
 3. Oscar Chamberlain (AUS)
 4. Noa Isidore (FRA)
 5. Antoine L’Hote (FRA)
 6. Tom Donnenwirth (FRA)
 7. Killian Verschuren (FRA)
 8. Daniel Weis Nielsen (DEN)
 9. Rasmus Pedersen (DEN)
 10. Baptiste Veistroffer (FRA)

DECATHLON AG2R LA MONDIALE U19 Team include în prezent 15 cicliști de șapte naționalități:

 1. Hugo Boucher (FRA)
 2. Louic Boussemaere (BEL)   
 3. Louis Chaleil (FRA)
 4. Marius Innhaug Dahl (NOR)
 5. Rory Gravelle (WLS) (GBR)
 6. Carter Guichard (NZL)
 7. Valentin Martinet (FRA)
 8. Braden Reitz (SUA)
 9. Ron Rooni (EST)
 10. Xander Scheldeman (BEL)
 11. Simon Schwartz (FRA)
 12. Paul Seixas (FRA)
 13. Aubin Sparfel (FRA)
 14. David Thompson (USA)
 15. Théophile Vassal (FRA)

Bicicletele din 2024:

 • RCR PRO DURA ACE Di2
 • XCR DURA ACE Di2

Căștile din 2024:

 • RCR
 • FCR
 • XCR

Ochelarii din 2024: ROADR 900 

DECATHLON este cel mai mare retailer de produse sportive, cu peste 1.700 de magazine în peste 70 de țări. Prin modelul său de afaceri integrat, DECATHLON este specializată în crearea și producerea de produse sportive inovatoare concepute să încânte și să determine oamenii din toată lumea să practice cu plăcere un sport.

VAN RYSEL este marca de biciclete de șosea a DECATHLON. Înființată în 2019, ea dezvoltă produse dedicate ciclismului de înaltă performanță. Pasionați de tehnologia de elită, designerii își ridică standardele la cel mai înalt nivel, pentru a satisface atât cicliștii profesioniști cât și plutoanele de începători.

AG2R LA MONDIALE este specialist în protecție socială și gestionarea sănătății în Franța, asigurând persoane, companii și industrii, pentru a proteja sănătatea, pentru a asigura bunuri și venituri, pentru a proteja oamenii împotriva accidentelor care pot apărea în timpul vieții și pentru a-i pregăti de pensionare. Grupul are peste 15 milioane de asigurați și sprijină 500.000 de societăți zilnic. Cu aproape 15.000 de angajați, AG2R LA MONDIALE este prezent în toată Franța și peste hotare. Cu o structură de guvernare bazată pe  egalitate și reciprocitate, Grupul cultivă un model de protecție socială unic care combină strâns profitabilitatea, solidaritatea și performanța. În cadrul programelor de acțiuni sociale ale AG2R Agirc-Arrco și AG2R Prévoyance, și în general în cadrul angajamentului său față de societate, AG2R LA MONDIALE lucrează zilnic pentru a promova o bătrânețe liniștită, în armonie cu nevoile persoanelor și comunităților locale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related