Muzeele pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Turcia

Muzeele pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi în Turcia

Turcia se confruntă în prezent cu zile calde de toamnă, iar asta marchează una din cele mai bune perioade pentru a călători în țară. De la coasta Mării Egee și Rivierea turcească unde este încă vară până la estul pitoresc, această geografie bogată oferă multe de descoperit iar istoria Turciei este amplu ilustrată de cele 22 de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO ale țării.

În plus, Turcia oferă muzee extraordinare, muzee care simbolizează orașele în care trăiesc și care aruncă lumina asupra istoriei Anatoliene.

 

Muzeul de Arheologie de la Istanbul: Unde istoria devine vie

Cu artefactele pe care le găzduiește, Muzeele de Arheologie de la Istanbul, sunt amplasate pe terenul Palatului Topkapi, unul dintre cele mai bogate muzee de arheologie din lume. Acesta deține mai mult de un million de artefacte care aparțin civilizațiilor din interiorul granițelor fondate de Imperiul Otoman.

Clădirea principală a complexului, Muzeul de Arheologie, este una dintre puținele clădiri din lume construite în principal ca muzeu. Acest muzeu deține statuile lui Brankhit, ale Drumului Sacru Didyma-Milet din epoca arhaică până la sfârșitul epocii romane, statuile lui Kore și Kouros (fată și băiat), statuia Leului din Mausoleul Halicarnas, capul Afroditei, al celebrului altar Zeus din Pergamon, portretul lui Alexandru cel Mare, lucrările de sculptură descoperite în Afrodisia, Efes și Milet, cele trei mari orașe de marmură ale perioadei romane.

Muzeul găzduiește, de asemenea, numeroase artefacte descoperite în timpul săpăturilor conduse de Osman Hamdi Bey, fondatorul muzeologiei din Turcia și primul director al muzeului în secolul al XIX-lea. Unul dintre ele este sarcofagul Alexandru de renume mondial, descoperit în Necropola Regelui Sidon în timpul săpăturilor efectuate de Osman Hamdi Bey între 1887 și 1888.

Odihnește-te în cafeneaua minunată a acestui muzeu atrăgător, care are vedere la Parcul Gülhane și bucură-te de eleganță. a clădirii sale, unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase exemple de arhitectură neoclasică din Istanbul.

 

Efes: Un muzeu care prezintă un patrimoniu global

Pentru că face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO, orașul antic Efes din districtul Selçuk din İzmir se află pe itinerariul fiecărui călător. Zona, locuită continuu timp de aproximativ 9.000 de ani, a fost martoră a epocii elenistice, romane, romane de răsărit și otomane. Magnificul Muzeu Efes este unul dintre cele mai importante muzee din Turcia, cu o colecție care include comori antice precum sculpturile lui Artemis din Efes, Priapos, Isis, preotul egiptean, precum și statui ale lui Eros cu delfini și Eros cu iepuri. , busturi ale lui Eros și Socrate și reprezentări ale altor zei mitologici. Situl arheologic Efes a fost recent pe ordinea de zi cu lucrări de săpături, restaurare și renovare în cadrul „Proiectului „Moștenire pentru viitorul Etern Efes” și fiecare artefact dezgropat va spori splendoarea muzeului. În plus Muzeul Experienței Digitale Efes care a fost recent deschis oferă vizitatorilor posibilitatea de a experimenta istoria orașului antic Efes într-un mediu digital, o călătorie unică în lumea virtuală a antichității.

 

Călătorie în istoria anatoliei: Muzeul Civilizațiilor Anatoliei

Ankara, capitala Turciei, găzduiește un muzeu foarte important: Muzeul Civilizațiilor Anatoliei, găzduit în două clădiri otomane din apropierea Castelului Ankara. Complexul numit „Muzeul Anului în Europa” în 1997, expune cronologic artefactele civilizațiilor din Anatolia din trecut până în prezent. Colecția muzeului acoperă o serie de perioade, de la hitiți la frigieni, una dintre cele mai mari civilizații ale Anatoliei, și include artefacte din paleolitic, calcolitic, epoca bronzului antic, coloniile comerciale asiriene, vechea epocă hitită, hitita imperial precum și din Regatul Frigian, Regatul Hitit târziu și Regatul Urartian. Secțiunile ”Ankara Through the Ages and Classical Periods” prezintă, de asemenea, artefacte excavate din orașul antic Gordion, care a fost înregistrat ca al 21-lea sit de patrimoniu al Turciei pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 

Bijuteria Rivierei Turcești: Muzeul Antalya

Unul dintre cele mai mari muzee din Turcia se află în Antalya, inima Rivierei turcești, cu 300 de zile de soare pe an. Dedicat celor trei regiuni culturale antice: Lycia, Pamphylia și Pisidia care existau în granițele Antalya și prezentând sculpturi excavate din orașul antic Perge, Muzeul Antalya este un complex care și-a dovedit valoarea prin câștigarea „Muzeului Consiliului Europei”. al anului” în 1988. Colecția muzeului include o serie de artefacte importante care au fost returnate Turciei din străinătate. Un total de 12 artefacte, inclusiv statuia lui Septimius Severus din orașul antic Bubon, două capete de statuie din Perge și zeița-mamă din Çatalhöyük, întors din Statele Unite la începutul acestui an, pot fi văzute acum în patria lor, la Muzeul Antalya.

 

Colecții de mozaicuri frumoase: Muzeul Gaziantep Zeugma

Cămin al orașului antic Zeugma, unul dintre cele mai mari și mai populate orașe din perioada romană, aici puteți explora mozaicurile excavate la Muzeul Mozaicului Zeugma, unul dintre cele mai mari muzee de mozaic din lume. Statuia lui Marte (Ares), Zeul Războiului și faimosul „Gypsy Girl Mozaic” sunt printre lucrările expuse în acest splendid muzeu.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related