Liderul pieței din România, Elis Pavaje, rezultate peste așteptări în primele 10 luni ale anului

Liderul pieței din România, Elis Pavaje, rezultate peste așteptări în primele 10 luni ale anului

În primele 10 luni ale anului, rezultatele Elis Pavaje au depășit estimările inițiale previzionate pentru acest an. Creșterea peste așteptări a rezultatelor companiei este consecința creșterii volumului de lucrări de infrastructură. Elis Pavaje își menține poziția de lider de piață și înregistrează astfel o creștere de peste 25% față de anul 2022. Cea mai mare pondere în volumul de vânzări o reprezintă cele realizate prin intermediul companiilor de construcții și montaj, care au crescut cu 31% în primele luni ale anului.

În ciuda contextului economic dificil din acest an și a incertitudinilor din societate, Elis Pavaje anunță pentru al doilea an consecutiv depășirea semnificativă a estimărilor anuale. Produsele care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri sunt pavelele și dalele, cu o pondere de peste 45% în valoarea vânzărilor de prefabricate din beton, urmate de borduri și rigole. Conform rezultatelor studiului sectorial realizat anual de Neomar Consulting pe piața prefabricatelor mici din beton, Elis Pavaje a avut în 2023 o cotă de piață de 25,5%. Ponderea vânzărilor în funcție de destinație - spații rezidențiale, versus zone comerciale sau industriale și infrastructura publică (drumuri și poduri) – s-a schimbat anul acesta în favoarea lucrărilor mari de infrastructură. Lucrările de drumuri și autostrăzi înregistrează anul acesta o creștere accelerată, continuând să evolueze pe trendul ascendent demarat în toamna anului trecut, când s-a pus în aplicare legislația privind actualizarea valorii contractelor cu nivelul majorat al prețurilor materialelor de construcții.
Aceste lucrări au putut fi abordate de Elis Pavaje ca urmare a creșterii capacităților și randamentului de producție, după investițiile realizate de companie în noua fabrică de la Arad și în urma modernizării facilităților de producție de la celelalte fabrici. Serviciile pentru lucrările de infrastructură au fost gestionate atât prin colaboratori cât și prin resurse proprii ca urmare a dezvoltării diviziei de antrepriză generală.

În urma unei investiții de 20 de milioane de euro, Elis Pavaje a deschis în 2022 la Arad o nouă fabrică cu capacitate de producție de 7000 mp/zi, cu un flux de producție complet automatizat. Producția din această unitate este destinată în mod special zonei de vest a țării și ca platformă pentru dezvoltarea de noi produse urmărind în acest fel a răspunde unei cereri de piață tot mai diversificate.

„Succesul nostru se datorează unei echipe de oameni dedicați misiunii companiei, aceea de a produce prefabricate din beton sau de a asigura servicii de calitate pentru realizarea lucrarilor. În construcții, lucrările sunt duse la bun sfârșit în termenul și standardele impuse de proiecte datorită flexibilității și atitudinii foarte bune a angajatului care vrea să facă lucrurile bine. Mi-aș dori ca reprezentanții guvernării să vadă importanța strategică a industriei de construcții și să conceapă programe dedicate pentru a păstra forța de muncă în țară.” a declarat Emil Goța, Directorul General al Elis Pavaje.

Elis Pavaje este o afacere de familie fondată în 1991 în Petrești, jud. Alba, de familia Goța. Compania produce și comercializează prefabricate din beton vibropresat precum dale, pavele, borduri, rigole, elemente de canalizare, elemente pentru grădină și oferă servicii profesionale precum consultanță, proiectare și execuție pentru proiecte de infrastructură, proiecte industriale sau comerciale.

Elis Pavaje, liderul pieței de profil din România, produce pavele, dale, borduri, rigole, bolțari, blocheți și alte produse din beton vibropresat în 5 unități proprii de producție. Produsele sale sunt comercializate în mai mult de 200 de locații partenere în întreaga țară.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related