4 pași de urmat pentru a te proteja de falsele oferte de cazare cu ocazia sărbătorilor

4 pași de urmat pentru a te proteja de falsele oferte de cazare cu ocazia sărbătorilor

Vacanța de sărbători se apropie cu pași repezi, iar de la an la an, românii sunt în căutarea locațiilor și cazărilor cât mai spectaculoase, în care să-și petreacă momente de relaxare și liniște în familie. Conform unui studiu realizat de OLX, cea mai mare platformă de anunțuri generaliste din țară, în perioada sărbătorilor, solicitările pentru unitățile de cazare cresc substanțial față de lunile precedente, iar odată cu acestea și tentativele de fraudă, informează cunoscuta platformă.

Sezonul sărbătorilor de iarnă oferă contextul potrivit pentru utilizatorii platformei OLX de a căuta în multitudinea de oferte de cazare de pe platformă un loc unde să își petreacă Crăciunul si Revelionul. Orașele Cluj- Napoca, Brașov si București de află în topul listărilor de anunțuri, dar și în topul căutărilor de cazare.

Odată cu acest val de anunțuri și cereri, OLX informează utilizatorii de pericolul falselor oferte  de cazare și oferă soluții turiștilor pentru a se proteja de potențiale anunțuri frauduloase, precum și metode care îi pot ajuta să recunoască mai ușor o ofertă cu potențial frudulos. De asemenea, echipa anti-fraudă OLX România depune eforturi constante de a preîntâmpina astfel de situații, acționând rapid în cazul solicitărilor suspecte apărute.

Pentru a se proteja de astfel de tentative, utilizatorii sunt încurajați să țină cont de următorii pași:

1. Să se asigure că datele de contact ale vânzătorului sunt reale.
2. Să utilizeze doar mesageria oficială OLX, nu contul de Whatsapp sau adresa de e-mail, în situația în care discuția are loc în scris.
3. Să verifice fotografiile, înainte de a rezerva cazarea dorită. Acesta este unul dintre    sunt cele mai importante aspecte pe care un utilizator ar trebui să le aibă în vedere. În plus, fotografiile pot fi verificate pentru a vedea dacă acestea corespund cu numele locației, prin funcția de identificare a imaginilor similare cu ajutorul Google.
4. Să analizeze corespunzător prețul serviciilor oferite. În ceea ce privește prețul unității de cazare, aici pot exista două semne că ceva este în neregulă: prețul e neobișnuit de mic față de cel al cazărilor similare sau avansul e deosebit de mare.

Dacă utilizatorii întâmpină oricare dintre aceste situații, sunt îndemnați să contacteze echipa de customer support OLX.

Dacă un client suspectează că a căzut “în plasa” unui astfel de anunț, primele semne pe care ar trebui să le recunoască constau în lipsa de reacție a celui care închiriază. Dacă acesta nu răspunde la mesaje, la telefon sau dacă numărul de telefon pare scos din uz, după plata sumei de avans, cel mai probabil este vorba despre o fraudă. În acest caz, echipa anti-fraudă OLX sugerează contactarea organelor de poliție. Mai apoi, OLX poate oferi suport rapid în ceea ce privește contul celui care a postat anunțul, oferind apoi la cerere, date despre acesta, anchetatorilor.

“Îndemnăm toți utilizatorii care suspectează sau identifică potențiale anunțuri frauduloase să contacteze imediat echipa noastră pentru verificări suplimentare. Orice mesaj cu suspiciune de fraudă ce vine în echipa de Customer Support este prioritizat și trimis către colegii noștri din departamentul Antifraudă, unde este la fel de rapid analizat. Dacă se confirmă că este un anunț fraudulos, se ia imediat măsura de închidere a contului asupra căruia s-a făcut sesizarea.”, declară Valentina Oprea, Customer Experience Manager.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related