Primul cakeshop din România cu prăjituri sănătoase - potrivite pentru copii, diabetici, persoane cu intoleranțe

Primul cakeshop din România cu prăjituri sănătoase - potrivite pentru copii, diabetici, persoane cu intoleranțe

Almond Cake Shop este cofetăria artizanală bucureșteană în care focusul este pus pe oferirea unei alternative sănătoase la dulciurile pline de zahăr din comerț. Începând cu luna iulie a anului trecut, Almond Cake Shop - este locul manifestării creative a fostei concurente de la Chefi la Cuțite - Monica Puşcoiu. Monica a ajuns până în semifinală cu pasiunea și determinarea ei.

 

Almond Cake Shop este singura cofetărie din țară unde dulciurile nu conțin nici zahăr, nici alți înlocuitori sintetici

Aproximativ 60% din populația UE este supraponderală, iar zahărul și alimentația nesănătoasă sunt printre principalele cauze ale acestui fenomen.  Alarmant este că obiceiurile alimentare nesănătoase sunt în primele patru cauze ale îmbolnăvirii și mortalității din UE.  În România, 1 din 4 copii suferă de obezitate, iar lipsa educației din școală și familie, precum și unor modele bune de urmat, sunt tot mai îngrijorătoare.

Este o piață în continuă expansiune. După pandemie, tot mai multe persoane s-au orientat către produse cât mai sănătoase deoarece gradul de conștientizare al populației crește. Peste 55% dintre români declară că ar alege o prăjitură mai sănătoasă, dacă ar avea această opțiune. Mai mult, 1 din 5 români a decis să reducă zahărul din alimentație, iar 1 din 7 l-a eliminat definitiv.

Potrivit ultimelor cercetări de piață și a tendințelor de consum din 2024, se preconizează că cererea pentru produsele sănătoase va înregistra o creștere semnificativă în noul an. Procentul celor care caută alternative sănătoase la produsele tradiționale de patiserie și cofetărie se estimează a crește cu aproximativ 20% în următoarele 12 luni. Acest lucru confirmă evoluția continuă a conștientizării asupra importanței unei alimentații echilibrate și a impactului acesteia asupra sănătății generale.

 

Copiii, persoanele cu restricții alimentare, persoanele cu interes pentru hrana sănătoasă sunt categoriile de consumatori care comandă cel mai mult de dulciurile create de Monica Pușcoiu

Segmentul de consumatori cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani este cel mai receptiv la adoptarea acestor alternative sănătoase. Cu o creștere proiectată de 25% în această grupă de vârstă, Almond Cake Shop se află într-o poziție privilegiată pentru a satisface nevoile acestui segment cu prăjituri și torturi sănătoase, delicioase și inovatoare.

Prin urmare, în contextul acestei evoluții pozitive, Almond Cake Shop se pregătește să-și extindă prezența și să răspundă cererii în creștere pentru acest tip de produse. Chiar dacă a intrat recent pe piață, Almond Cake Shop se află într-o poziție favorabilă pentru a revoluționa piața dulciurilor în România.

,,Am privit lucrurile din perspectiva unei mame, preocupate de hrana copilului ei. Am întâlnit mămici care duc lupte cu puii lor, deoarece și-ar dori să le ofere momente de răsfăț, însă primează grija și dorința de a le oferi hrană care nu doar să le încânte papilele gustative, dar și să îi hrănească în mod sănătos. Majoritatea prăjiturilor semnate de mine - pe care iubitorii de dulce le găsesc la Almond Cake Shop - utilizează îndulcitori naturali din piureuri de fructe, sfeclă, spanac sau cartof dulce. Așadar nu doar că am înlăturat complet zahărul din majoritatea rețetelor, însă mi-am dorit să nu conțină nici alți îndulcitori sintetici, esențe sau E-uri. Am considerat că este responsabilitatea mea de mamă și creator de prăjituri. Era nevoie de un astfel de dulce, mai ales că torturile și prăjiturile de la Almond Cake Shop nu conțin nici carbohidrați, gluten și sunt potrivite pentru diabetici, persoane cu intoleranță la gluten sau lactoză, persoane atente la alimentația lor și a copiilor lor”, declară Monica Pușcoiu, cofetar și co-fondator Almond Cake Shop.

Afacerea cu torturi și prăjituri sănătoase a Monicăi a luat naștere acum mai bine de doi ani jumătate. Locul lansării a fost Qatar și nu România. Acolo Monica a locuit  mai bine de 10 ani, până în anul 2020 când pandemia de Covid-19 a venit cu tot mai multe restricții.

Revenirea în țară a fost o necesară pentru binele ei și al copilului lor. Totodată, a fost momentul în care a decis să abordeze acest concept - al torturilor și prăjiturilor sănătoase - în care ingredientele de bază sunt: făina de migdale, piureuri din fructe și cartof dulce. Sunt prăjituri fără carbohidrați care pot fi consumate și de persoanele care țin diete.

,,Ideea mi-a venit pentru că a observat o lipsă de opțiuni în acest sens în România, pentru persoanele cu restricții alimentare, în special pentru diabetici, copii sub 2 ani, persoane dornice să aibă un stil alimentar sănătos. Chiar înainte de a-mi deschide afacerea, preparam deja alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, fără zahăr și gluten, adaptând chiar și rețetele vechi de familie pentru a le face sigure pentru copilul meu. Dacă ai un apropiat cu o intoleranță sau cu probleme de acest gen, nu ai cum să nu empatizezi cu povestea lui. M-a impresionat mama unui băiețel care are intoleranță la gluten și care a decis să aibă un regim alimentar similar cu al fiului său, deși ea nu are nicio intoleranță. Nu este normal să nu existe opțiuni pentru cei care au aceste nevoi, mai ales că și cei cu restricții alimentare participă la zile de naștere, evenimente de orice fel”, afirmă Monica Pușcoiu, cofetar și co-fondator Almond Cake Shop.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related