SEXUL vs BARZA va oferi consiliere online privind sănătatea reproductivă și sexuală cu sprijinul Organon România

SEXUL vs BARZA va oferi consiliere online privind sănătatea reproductivă și sexuală cu sprijinul Organon România

Proiectul SEXUL vs. BARZA "Consiliere comprehensivă, online, în domeniul sănătății reproductive și sexuale pentru adolescenții și tinerii din România", finanțat printr-un grant independent din partea Organon România, își propune să sporească accesul la informații gratuite și corecte din punct de vedere științific privind sănătatea sexuală în rândul românilor, având în prim plan femeile și fetele tinere. 

Efortul face parte din inițiativa globală "Her plan is her power", de a conduce acțiuni și răspunsuri integrate de comunitate, pentru a reduce sarcinile neplanificate și pentru a da putere femeilor și fetelor să decidă singure atunci când vine vorba de sănătatea lor reproductivă. 

Organon România, companie globală de asistență medicală cu accent pe sănătatea femeilor, și-a anunțat astăzi sprijinul pentru Asociația SEXUL vs BARZA, permițându-i să continue oferirea de informații gratuite despre sănătatea sexuală, precum și să reducă stigmatul asociat cu acest subiect în rândul tinerilor români. În prima lună de funcționare, serviciul s-a adresat nevoilor a 77 de beneficiari, dintre care 68% au fost fete sau femei tinere. Printre cei care au fost de acord să-și dezvăluie vârsta, aproape toți aveau sub 24 de ani, 60% cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Femeile și fetele tinere se temeau în principal de o potențială sarcină neplanificată sau aveau nevoie de consultanță cu privire la metodele de contracepție.

Anual, aproape 50% din sarcini (aproximativ 121 de milioane) din întreaga lume sunt estimate a fi neplanificate, afectând potențialul femeilor și fetelor – și cel al comunității, societății și economiei lor[1]. 

"Cunoscând Asociația SEXUL vs BARZA, tinerii ne scriu cu încredere și de multe ori într-un context de criză, mesajele lor fiind nu de puține ori un strigăt de ajutor într-o situație în care se simt singuri. Dorim ca serviciul nostru să fie o legătură între cei care caută sprijin și sistemul de sănătate, care pentru ei poate părea uneori dificil de accesat și de navigat. Astfel, ne dorim să contribuim la oferirea de servicii prietenoase tinerilor într-un domeniu atât de sensibil precum sănătatea reproductivă", a declarat Adriana Radu, președintele Asociației SEXUL vs BARZA.

Sarcina neplanificată este o problemă complexă, determinată de factori la nivel individual, familial, comunitar și social – ca atare, soluțiile trebuie să fie la fel de multiple. Ca răspuns, Organon a lansat un program global de granturi în 2023, ca parte a "Her Plan is Her Power", care alimentează intervențiile conduse de piață pentru a promova echitatea de gen și sănătatea sexuală și reproductivă pentru a răspunde nevoilor geografice și culturale unice. Din 2023, au fost acordate granturi pentru 20 de organizații în sprijinul a 19 țări. Proiectul SEXUL vs BARZA este un element al acestei inițiative de a crea un răspuns local și de a împuternici femeile și fetele din România atunci când vine vorba de sănătatea lor reproductivă.

„Sunt extraordinar de bucuros pentru  colaborarea noastră cu Asociația SEXUL vs BARZA și salut proiectul lor remarcabil în domeniul sănătății reproductive și sexuale pentru adolescenți și tineri. Apreciez cu sinceritate eforturile dedicate și impactul pozitiv pe care l-au realizat in prima lună de implementare a serviciului. Este îmbucurător să vedem că proiectul a avut un impact semnificativ asupra celor care au apelat la el, cu precădere tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Este evident că există o nevoie reală și că acest serviciu joacă un rol important în oferirea de sprijin și informații într-un domeniu atât de sensibil. 

Suntem conștienți că sarcinile neplanificate reprezintă o provocare complexă și că soluțiile trebuie să acopere diversele aspecte ale vieții individuale, familiale și comunitare. Prin programul global de granturi "Her Plan is Her Power", lansat în 2023, Organon își propune să sprijine intervenții orientate spre populatie, promovând echitatea de gen și sănătatea sexuală și reproductivă adaptată nevoilor specifice ale diferitelor regiuni. 

De asemenea, doresc sa subliniez faptul că Organon depune eforturi constante pentru a facilita accesul populației din România la diverse metode contraceptive, acoperind atât opțiunile tradiționale, cât și cele mai recente soluții inovatoare. Aceste soluții inovatoare de lungă durată oferă sprijin femeilor din România, punând la dispoziție un spectru extins de opțiuni în ceea ce privește sănătatea reproducțională și sexuală. 

Felicităm Asociația SEXUL vs BARZA pentru angajamentul lor și suntem mândri să facem parte din această inițiativă care împuternicește femeile și fetele din România să ia decizii informate privind sănătatea lor reproductivă”, a declara Eugen Stratulat, Country Lead, Organon România.

Organon lucrează pentru a se asigura că toate femeile și fetele își ating întregul potențial al promisiunii lor printr-o sănătate mai bună. Bazându-se pe inițiativele existente care prioritizează femeile și sănătatea lor reproductivă, "Her Plan is Her Power" se concentrează pe inovație, educație, acces și advocacy pentru a sprijini angajamentul Organon de a reduce 120 de milioane de sarcini neplanificate până în 2030.

Compania a dedicat o finanțare de 30 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani (2023-2025) pentru a-și extinde colaborările, programarea și resursele, perfecționându-se în combaterea inechităților și ajungând la comunitățile ce au nevoie de astfel de granturi. Aceasta include o colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), un program anual de granturi în sprijinul proiectelor comunitare din 19 țări și un nou accent pe Statele Unite cu partenerii Direct Relief și Power to Decide.

[1] Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Starea populației mondiale 2022. Publicat în martie 2022.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related