Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

Peste 1.000 de studenți merg în următoarea etapă a Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori în România

Aproximativ 2.400 de studenți din principalele universități din România s-au înscris în Future Jobs Cup, proiectul educațional lansat de TikTok și Școala de Valori care își propune să ajute studenții să dobândească abilitățile necesare pentru joburile viitorului în contextul digitalizării pieței muncii. 1.016 de studenți merg mai departe în a doua etapă.

Potrivit datelor Școala de Valori, activitatea profesională reprezintă una dintre prioritățile tinerilor, care alocă cea mai mare parte din timpul lor pregătirii pentru accesarea pieței muncii după studii. Pentru a reuși în domeniul de activitate ales, tinerii au nevoie să înțeleagă schimbările care se vor produce în piața muncii, mai ales din perspectivă digitală, precum și cum îi pot ajuta acestea la creșterea angajabilității sau pornirea unor mici afaceri. Conform statisticilor europene, 90% dintre locurile de muncă ale viitorului vor necesita competențe digitale.

Cu o abordare dublă care include Future Jobs Academy și competiția Future Jobs Cup, proiectul este gândit ca o călătorie transformatoare care să le ofere tinerilor noi perspective legate de piața de muncă a viitorului și să îi echipeze cu experiența, abilitățile și cunoștințele necesare pentru a conduce următorul val de inovație tehnologică prin crearea unor produse și proiecte relevante pentru generația lor.

 

Future Jobs Academy, un hub transformativ de cunoaștere și inspirație pentru studenți

Future Jobs Cup funcționează ca un catalizator pentru gândire, creativitate și perspective practice asupra carierelor și tehnologiilor care vor forma viitorul. Astfel, prin Future Jobs Academy, studenții vor accesa un modul amplu de învățare și vor avea oportunitatea de a participa la o serie de sesiuni inspiraționale alături de cei 30 de mentori care s-au alăturat proiectului, printre care se numără Andrei Lasc (Brand Catalyst & Founder POARTA 9), Sabina Mihăilescu (Co-fondatoare ÎntreVecini), Ana Vișan (Marketing Manager bestjobs), Ovidiu Mureșanu (Content Creator) sau Cristiana Oprea (Pilot de raliu & Fondatoare Femei în Motorsport).

În plus, vor putea lua parte la cele 10 ateliere găzduite în principalele centre universitare din România, din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Târgoviște. Evenimentele și atelierele sunt concepute pentru a informa, a stimula schimbul de idei și a le oferi studenților perspective practice asupra carierelor și tehnologiilor care vor forma viitorul.

De asemenea, studenții au avut ocazia să exploreze ideea proiectului și să interacționeze cu specialiști din domeniul social și digital, prin intermediul celor 30 de activități digitale organizate, care au reunit aproximativ 100 tineri la fiecare activitate și au abordat teme precum Joburi greu de explicat părinților, Design Thinking - starter pack pentru succes, Cum să îți creezi propriul Startup sau Cum să inovezi în antreprenoriat.

 

Future Jobs Cup încurajează studenții să-și imagineze și să contribuie la o lume digitalizată

Pentru a intra în competiția Future Jobs Cup, studenții, organizați în echipe de câte 10 membri, trebuie să elaboreze un plan de proiect care să adreseze soluțiile inovatoare adaptate cerințelor dinamice ale domeniilor de interes alese. Competiția se desfășoară în zece domenii distincte care vor defini piața muncii de mâine, respectiv tehnologie, resurse umane, afaceri, mediu, servicii urbane, agricultură, explorarea spațiului, sănătate, date și relaxare.

Cele mai promițătoare 50 de idei vor avansa în etapa de prezentare, iar primele trei echipe clasate vor primi granturi în valoare de 15.000$, 10.000$ și 7.000$ și vor beneficia de mentorat și susținere pentru a-și transforma proiectele inovatoare în soluții tangibile și de impact.

 

Promovarea inovației, abilităților digitale și impactului în lumea reală printre studenții români

Future Jobs Cup are ca parteneri principalele universități din România, precum Universitatea Româno-Americană din București, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca și Universitatea de Științele Vieții din Iași, dar și asociații studențești precum AIESEC România și Board of European Students of Technology (BEST București).

TikTok și Școala de Valori au realizat o serie de interviuri video cu experți și antreprenori pentru a oferi și mai multă inspirație pentru carierele viitorului. În plus, TikTok colaborează cu o serie de creatori de conținut care au răspândit vestea Future Jobs Cup, conținutul acestora fiind disponibil pe platformă sub hashtag-urile #futurejobscup și #digitalskills.

Prin Future Jobs Cup, TikTok își continuă angajamentul de a investi în crearea unor experiențe noi cu impact real, în timp ce oferă soluții și instrumente care să susțină creativitatea, bucuria și exprimarea autentică.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase. Școala de Valori a ajuns prin intermediul proiectelor la 146.173 de elevi și studenți și 11.702 de profesori și în 5.916 de școli.

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related