Raiffeisen Bank România și Universitatea Babeș—Bolyai anunță câștigătorii primei ediții a programului de mentorat Think Tank Lab

Raiffeisen Bank România și Universitatea Babeș—Bolyai anunță câștigătorii primei ediții a programului de mentorat Think Tank Lab

Raiffeisen Bank România și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (UBB) anunță încheierea primei ediții a programului de mentorat Think Tank Lab, un proiect dedicat studenților UBB pasionați de tehnologie și de inovație. Lansat în decembrie 2023, programul a oferit studenților posibilitatea de a dezvolta soluții bancare inovatoare sub îndrumarea experților din Raiffeisen Bank.

Pe parcursul a patru luni, studenții au beneficiat de un program intens de training și mentorat susținut de experți în tehnologie din partea băncii. Think Tank Lab le-a oferit studenților posibilitatea de a dezvolta soluții creative și inovatoare pentru industria bancară, punând accent pe teme precum banking sustenabil, blockchain, inteligență artificială și produse financiar-bancare dedicate noii generații.

La finalul programului de mentorat, după sesiunea de prezentare a tuturor proiectelor, juriul format din reprezentați ai băncii (Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT; Carmen Petrean, Director Zona Retail, și Andrei Pavel, Director IT Delivery) și ai Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (asist. drd. Bogdan Mursa și drd. Laura Cernau) au declarat câștigătoare trei dintre proiectele dezvoltate de studenți.

Pe locul 1 s-a clasat echipa CABABle Coders (Alexandra-Elena Balo, Andreea Gabrian, Carmen Andreea Titi, Bianca-Ecaterina Duca, Paula-Maria Chirică) cu proiectul Wallet Watch, având ca temă simplificarea managementului de buget într-un mod prietenos și inovator. Echipa câștigătoare a fost coordonată de Alexandra Polisevici, Agile Engineering Delivery Lead la Raiffeisen Bank.

Echipa clasată pe locul 2 – Tesseract, compusă din Sebastian-Andrei Boboc, Iosif-Constantin Blezu, Mihai Secosan și Mihnea-Andrei Bucur, a dezvoltat Saverly, sub coordonarea mentorului din partea Raiffeisen Bank, Robert Sumarcov, Guild Lead, Agile Engineering Delivery. Saverly este o aplicație de planificare a bugetului, special concepută pentru studenți.

Echipa PeFe, coordonată de Laura Cristea, Guild Lead, Agile Engineering Delivery în Raiffeisen Bank, a dezvoltat PennyPact, o aplicație pentru administrarea plăților colective,  cu care s-a clasat pe locul 3. Echipa a fost alcătuită din Giorgia Magdici, Dalia Utiu și Vlad-Antoniu Ghenghiu, studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din UBB.

"Suntem impresionați de creativitatea proiectelor dezvoltate de studenți, precum și modul în care au lucrat și s-au implicat în program, alături de mentorii lor. Mai mult, sunt convins că astfel de parteneriate pentru educație sunt o soluție prin care împreună cu instituțiile academice putem să facem lucruri practice, inovatoare, care se aplică în economie și devin produse funcționale. Este o bucurie să putem contribui la formarea și dezvoltarea profesională a tinerilor studenți, alături de Universitate”, a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România.

”Parteneriatele cu societatea civilă și mediul de afaceri reprezintă pentru noi o direcție strategică de acțiune. E un mod suplimentar în care le putem oferi studenților programe de formare complementare curriculei academice și educației universitare tradiționale. Parteneriatul cu Raiffeisen Bank și rezultatele pe care studenții le-au obținut în cadrul acestuia ne-au arătat încă o dată că avem atât studenți foarte buni, cât și programe adaptate cerințelor și evoluției societății în care trăim”, a precizat prorectorul UBB responsabil cu linia de studii în limba germană, învățământ netradițional, relația cu societatea – componenta socio-economică/fundraising, conf. univ. dr. Christian Săcărea.

Programul a fost facilitat de către bancă și prin crearea în cadrul  Centrului Operațional Administrativ din Cluj-Napoca, a unui hub pentru studenții UBB, dedicat educației în domeniul tehnologiei și inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar. Inaugurat la finalul anului 2023, centrul a facilitat experiența de studiu a studenților și a devenit un spațiu de colaborare în care aceștia și-au dezvoltat propunerile pentru programul Think Tank Lab.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related