Binance Research prezintă tendintele lunii în cripto: Tendință modest ascendentă în martie, maxim istoric pentru Bitcoin și capitalizare mai mare cu 16%

Binance Research prezintă tendintele lunii în cripto: Tendință modest ascendentă în martie, maxim istoric pentru Bitcoin și capitalizare mai mare cu 16%

Binance Research prezintă tendințele pieței cripto aferente lunii martie, iar evoluția arată o tendință modest ascendentă, un maxim istoric pentru Bitcoin și o capitalizare totală a pieței mai mare cu 16%.

Bitcoin a atins un maxim istoric, atingând de două ori pragul de 73.000 de dolari înainte de a experimenta o retragere bruscă - cel mai scăzut punct, la 60.000 de dolari. În a doua jumătate a lunii martie, intrările de capital în ETF-urile spot BTC au încetinit, în special în săptămâna din 18 martie. Cu toate acestea, cu peste 12 miliarde de dolari în intrări nete de la înființare, ieșirile periodice nu indică o inversare a pieței și sunt necesare observații pe termen lung pentru a stabili tendințele.

Fluxurile nete zilnice medii pentru ETF-urile spot Bitcoin au fost de 98 de milioane de dolari în ianuarie, 287 de milioane de dolari în februarie și 231 de milioane de dolari în martie. Luna trecută a înregistrat, de asemenea, două dintre cele mai mari zile de intrări înregistrate până acum, cu peste 1 miliard de dolari și 680 de milioane de dolari în datele de 12 și 13 martie. Acest lucru a contribuit la aducerea fluxurilor nete totale la peste 12 miliarde de dolari și a coincis și cu depășirea de către Bitcoin a maximului său istoric.

Actualizarea Dencun pentru Ethereum a intrat în vigoare pe 13 martie. Introducerea EIP-4844 (cunoscută și sub numele de proto-danksharding) a dus la o scădere dramatică a comisioanelor de tranzacție pe layer-2 („L2”). Taxele mediane L2 au scăzut cu până la 96,8%, după Dencun.

Volumele de tranzacționare pe bursele descentralizate („DEX”) ale Solana au crescut cu peste 224% de la o lună la alta, depășind uneori chiar și Ethereum, pentru a deveni rețeaua cu cel mai mare volum în anumite zile din martie. Creșterea semnificativă a activității a fost determinată de popularitatea ridicată a monedelor meme din rețea.

Oportunitățile de randament pe stablecoin sunt în creștere. Ca răspuns, MakerDAO a crescut rata de economisire Dai („DSR”) de la 5% la un nivel maxim de 15%, amortizând potențialele șocuri ale cererii de DAI. În urma majorării ratei, depozitele DAI au crescut peste 1,6 miliarde de dolari SUA, reflectând o creștere de 39,6% și inversând o mare parte din declinul anterior.

Echipa Binance Research se angajează să ofere analize obiective, independente și cuprinzătoare ale spațiului criptografic. Echipa oferă perspective adecvate asupra subiectelor Web3, inclusive despre, dar fără a se limita la ecosistemul criptografic, aplicațiile blockchain și cele mai recente evoluții ale pieței.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related