Noul Lexus LBX, un crossover compact revoluționar, este disponibil în România

Noul Lexus LBX, un crossover compact revoluționar, este disponibil în România
  • Noul crossover compact produs de Lexus adoptă un design ”premium casual”, realizat în conformitate cu preferințele utilizatorilor din Europa.
  • Lexus LBX aduce echipări de înaltă clasă și posibilități extinse de personalizare prin intermediul celor 4 atmosfere – LBX Elegant, LBX Relax, LBX Emotion și LBX Cool.
  • Are un sistem de propulsie hybrid de 1.5 litri, foarte eficient și dinamic.
  • Este centrat pe experiențe supreme la volan, Lexus Driving Signature fiind echivalentul controlului, confortului și încrederii permanente pentru șofer.

Noul Lexus LBX a intrat pe piața din România și consemnează o serie de premiere atât pentru marcă, cât și pentru utilizatorii săi. Cel mai mic model Lexus de până acum, LBX este un crossover cu motorizare hybrid, care îmbină calitatea înaltă cu stilul relaxat și accesibil, transformând experiențele zilnice în unele extraordinare. Oferă mai mult decât alte modele din aceeași clasă, datorită tehnologiilor avansate, a atenției la detalii specifice pentru Lexus și a confortului pentru pasageri, desprins din conceptul ospitalității japoneze, Omotenashi.

“Practic, vorbim despre un model care redefinește standardele în segmentul SUV-urilor mici, oferind un echilibru perfect între exigențele vieții urbane și aventura în natură. Noul Lexus LBX este un partener de încredere, gata în orice moment să facă față oricăror provocări și să satisfacă cele mai exigente gusturi ale pasionaților în materie de mașini premium.”, a precizat Edit Târcolea, Director General Toyota România. 

 

Lexus Next Chapter Design

Echipa care a creat modelul LBX a fost încurajată să aplice principiile desprinse din Lexus Next Chapter Design. Este o abordare vizuală care transpune în realitate plăcerea de a conduce. Identitatea și proporțiile mașinii sunt în concordanță cu experiențele de condus pe care le asigură. Grila în formă trapezoidală leagă farurile subțiri, având la bază moștenirea ”Resolute Look”, design specific Lexus de la începutul anilor 2000. Cabina are un aspect compact, iar capota este mai lungă pentru a asigura un profil sportiv. Aripile exprimă putere și accentuează anvelopele mari de 18 inch, în timp ce liniile portierelor evocă performanțe dinamice. Spatele mașinii are un stil inspirat dintr-o sursă neconvențională – torturile de orez Kagami-Mochi, care în cultura japoneză se oferă cadou de Anul Nou. 

 

Intrați în atmosferele Lexus LBX

Lexus LBX a fost conceput pentru a se potrivi stilurilor de viață și personalităților unice. O premieră la acest model este introducerea echipărilor și posibilităților de personalizare prin intermediul celor 4 atmosfere – LBX Elegant, LBX Relax, LBX Emotion și LBX Cool – care înlocuiesc structura tradițională a versiunilor pe care o regăsim la alte modele Lexus. Aceste atmosfere se concentrează pe exprimarea diferitelor teme ce pot fi rafinate, dinamice sau sportive, prin intermediul detaliilor ce țin de stil, culori, texturi și finisaje.

Atmosferele LBX Elegant și Relax se concentrează pe senzații rafinate, în timp ce LBX Emotion și Cool au un caracter mai sportiv și dinamic, remarcându-se prin caroseria bi-tone și jantele din aliaj de 18 inch. Versiunile LBX Elegant și Relax au exteriorul într-o singură culoare și jante din aliaj de 18 inch. Există și un model de top, Original Edition, care include cele mai importante specificații, fabricat în doar 2 000 de exemplare pentru primii clienți din Europa. Acesta are la bază atmosfera LBX Cool, cu caroserie bi-tone și jante de aliaj negru mat de 18 inch. La interior, LBX Emotion are tapițerie din piele sintetică perforată, cu accente roșii și cusături contrastante pe scaune, consola centrală și ornamentele ușilor. LBX Cool – modelul cu tematică dinamică – are un interior Ultrasuede și piele în tonuri de negru/gri închis, cu detalii de cupru și cusături. Pielea sintetică într-o nuanță subtilă Forest Brown sau Ammonite Sand este detaliul care scoate în evidență interiorul LBX Elegant, în timp ce la LBX Relax a fost aleasă o piele semi-anilină în nuanțe Saddle Tan sau Black cu cusături distinctive Tatami. 

 

Viața la bordul Lexus LBX

Designerii Lexus s-au concentrat pe realizarea unui interior simplu și rafinat care să creeze atmosfera unui model premium. La bază se află trei elemente cheie: o vizibilitate excelentă, senzația unui spațiu interior amplu și o consolă centrală cu funcții de ultimă generație.

Interiorul Lexus LBX exprimă conceptul japonez Omotenashi, prin care cei care se află în mașină se simt întâmpinați așa cum se cuvine și confortabil. Detaliile de design au rolul de a anticipa nevoile pasagerilor – de la cele 50 de culori diferite de lumină ambientală și controlul temperaturii, până la ajustarea scaunelor, de la sistemul multimedia, până la sistemul electronic de deschidere a ușilor E-latch.

Lexus LBX este dotat cu un panou de bord, complet digital, de 7 sau 12,3 inch, în funcție de specificațiile modelului. Afișarea datelor se modifică în concordanță cu importanța sau modul de conducere selectat și pot fi personalizate. LBX este echipat cu un sistem multimedia Lexus Link Connect, operabil prin intermediul unui ecran tactil de 9,8 inch, cu protecție anti-reflexie. Mark Levinson, partenerul audio oficial și exclusiv Lexus, a realizat un sistem premium opțional pentru noul LBX, cu nu mai puțin de 13 difuzoare poziționate în mod optim.

 

Performanțe și siguranță marca Lexus LBX

Lexus LBX are un nou sistem de propulsie hybrid de 1.5 litri, extrem de eficient, dar în același timp adaptat pentru accelerația rapidă specifică vehiculelor electrificate. Motorul VVT-iE de 1.5 litri are o eficiență termică de clasă mondială, realizată cu tehnologii evoluate din Formula 1. Puterea totală a sistemului este de 136 CP DIN / 100 kW, cu un cuplu maxim de 185 Nm, ceea ce permite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 9,2 secunde pentru modelul cu tracțiune pe față și 9,6 secunde pentru cel cu tracțiune integrală.

Ambiția Lexus a fost aceea de a oferi experiența Lexus Driving Signature pe o mașină compactă. La fel ca la toate modelele din portofoliul companiei, în noul Lexus LBX șoferul se simte sigur pe el, confortabil și în control tot timpul. S-a utilizat în premieră platforma globală pentru mașini mici GA-B, pentru a îmbunătăți performanțele dinamice. Această platformă îi asigură mașinii un centru de greutate scăzut și în același timp o poziție la volan care seamănă mai mult cu cea dintr-un sedan decât cu cea dintr-un SUV. Lexus LBX este dotat și cu a treia generație Lexus Safety System +. Acesta echipează mașina cu sisteme multiple de detecție a riscurilor de accident, alertează șoferul și asigură automat direcția, frânarea și controlul forței de propulsie, dacă este necesar, pentru a ajuta la evitarea sau diminuarea consecințelor unei coliziuni.

Noul Lexus LBX este disponibil în România cu prețuri începând de la 38 227,56 euro (TVA inclus). Toate detaliile le găsiți pe site-ul oficial Lexus România.

Lexus și-a făcut intrarea pe piața din România în anul 2006, fiind distribuit de Toyota România, parte integrantă a companiei multinaționale Inchcape plc, unul dintre cei mai mari și mai puternici distribuitori de automobile din întreaga lume. Compania deține importul și distribuția automobilelor mărcilor Toyota și Lexus în România.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related