Platforma de vize pentru nomazi digitali din Turcia este online

Platforma de vize pentru nomazi digitali din Turcia este online

Cu orașele sale pline de viață și coasta sa uimitoare, Turcia, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, este acum pe cale să devină și un refugiu pentru nomazii digitali.

Pentru a obține o viză pentru Turcia, nomazii digitali își pot iniția ușor procesul de aplicare de pe platforma de Pre-Înregistrare pentru Nomazi Digitali, Digital Nomad GoTürkiye.

După ce sunt completate cerințele pe această platformă, va fi emis un "Certificat de Identificare a Nomadului Digital". Cu certificatul pe care-l primesc de pe platformă, cei care au aplicat trebuie să-și continue procesul la consulatele turcești și/sau centrele de vize.

Cine poate aplica și poate deveni un nomad digital în Turcia?

Cetățenii Franței, Germaniei, Italiei, Belgiei, Olandei, Luxemburgului, Irlandei, Danemarcei, Greciei, Croației, Spaniei, Portugaliei, Austriei, Finlandei, Suediei, Republicii Cehe, Ungariei, Poloniei, Sloveniei, Slovaciei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Maltei, Bulgariei, României, Norvegiei, Islandei, Liechtensteinului, Regatului Unit, Elveției, SUA, Canadei, Federației Ruse, Ucrainei și Belarusului, cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani.

Pentru a obține un Certificat de Identificare a Nomadului Digital, trebuie să încărcați următoarele documente după înregistrarea pe platformă:

• Document de călătorie/pașaport valabil pentru cel puțin șase luni de la data sosirii în Turcia
• Diplomă de învățământ superior sau document substitut al diplomei
• Document care demonstrează că solicitantul lucrează ca Nomad Digital: a) Contract dacă lucrează pentru o companie (cu excepția companiilor din Turcia)

sau

b) contract de muncă între solicitant și companie dacă este independent (cu excepția companiilor din Turcia)

• Fotografie biometrică
• Document care dovedește că solicitantul are un venit lunar de 3.000 USD sau un venit anual de 36.000 USD

În ultimii ani Turcia a început să devină o destinație populară pentru nomazii digitali întrucât oferă o infrastructură tehnologică robustă, este o locație ușor de accesat și are internet de mare viteză la care se adaugă sisteme avansate de banking și de plăți digitale.

 

Metropola Istanbul

Istanbul este punctul de întâlnire al diferitelor culturi, nu este doar o locație istorică în care se intersectează mii de ani de civilizații, ci și un centru de afaceri cu companii mari și start-up-uri. Orașul este active și poate fi ușor de accesat prin zboruri directe din aproape orice parte a lumii. Totodată el îndeplinește nevoile tuturor profesioniștilor și vizitatorilor cu infrastructura sa de transport, opțiunile variate de cazare de la apartamente de închiriat la hosteluri și hoteluri. Clima este bună și are la dispoziție zone de lucru moderne. Istanbul este un oraș în care poți să lucrezi de la distanță în cafenele și parcuri care oferă Wi-Fi gratis. 

 

Amestec unic de istorie și modernitate: Izmir

Izmir, este una dintre recomandările Lonely Planet (una dintre cele mai mari edituri de ghiduri de călătorie din lume, deținută de BBC Worldwide) pentru a călători în 2024. Este un oraș spațios și confortabil care răspunde nevoilor nomazilor digitali. Deține o varietate largă de opțiuni de cazare, are o amplasare excelentă pe malul mării iar lucratul într-o cafenea este permis și aici.

  

Un mediu de lucru împletit cu natura și marea: Muğla

Muğla, oraș situat la confluența Mării Mediterane și a Mării Egee, este o opțiune perfectă pentru nomazii digitali. Datorită districtelor sale cunoscute precum Dalaman, Bodrum și Fethiye, care te fac să te simți ca în paradis - Muğla oferă vizitatorilor un spațiu de lucru care se simte exact ca o vacanță. Pentru cei care visează la un spațiu de lucru asemănător unui paradis, Muğla este un loc de vis cu plaje aurite și premiate cu Steagul Albastru, plaje de nisip fin și o coastă înconjurată de ape cristaline, golfuri liniștite și priveliști fascinante.

  

Experiențe fără sfârșit sub soarele mediteranean: Antalya

Antalya, inima Rivierei Turcești, este, de asemenea, o zonă favorită pentru nomazii digitali, cu un climat care oferă 300 de zile de soare pe an. Înconjurat de plaje lungi, orașe antice și muzee, acest oraș este o destinație unică în care vizitatorii se pot bucura de priveliști frumoase în timp ce lucrează și când iau o pauză. În Antalya, unde poți experimenta alternative de cazare de lux echipate cu toate facilitățile, vizitatorii pot explora orașe antice precum Patara, Aspendos, Perge, Phaselis și Olympos, Lycia sau St. Paul.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related