Viitorul transportului sustenabil de marfă, în dezbatere la Electric Truck Experience

Viitorul transportului sustenabil de marfă, în dezbatere la Electric Truck Experience

Cel mai important eveniment dedicat decarbonizării transportului greu de marfă își dechide porțile pe data de 12 iunie, la Palatul Parlamentului. Cea de-a doua ediție a Electric Truck Experience, Zero Emission Transport & Logistics Conference va reuni 200 de participanți, reprezentanți ai autorităților, asociațiilor de profil, companiilor de transport și logistică interesați de reducerea emisiilor de carbon în activitatea de transport. Vor fi prezentate, în exclusivitate, date, statistici, informații și studii de caz despre perspectivele transportului de marfă în contextul noilor cerințe de sustenabilitate impuse de Uniunea Europeană.

Electric Truck Experience va fi punctul central al dezbaterilor legate de obligativitatea decarbonizării flotelor de camioane operate de companiile românești. Dacă în 2023 acestea au făcut un prim pas către achiziția de camioane electrice, în 2024 interesul a crescut atât din partea clienților cât și a beneficiarilor. Presiunea de achiziție vine ca urmare a politicilor europene de decarbonizare a flotelor, dar și din partea beneficiarilor care sunt obligați să facă tranziția către un transport cu zero emisii. În plus, directivele ESG și taxonomia urgentează reducerea emisiilor de Co2 din activitățile economice și stimulează autoritățile să creeze politici de finanțare și să dezvolte infrastructura de încărcare pentru vehiculele grele cu zero emisii. 

La Electric Truck Experience vor participa reprezentanți ai principalelor instituții care trebuie să colaboreze pentru a crea condițiile decarbonizării flotelor. Reprezentanți ai Ministerul Transporturilor, Ministerul Mediului, AFM, CNAIR, Ministerul Energiei și Transelectrica sunt invitați să prezinte planurile României pentru susținerea operatorilor din domeniu.

Cei 200 de participanți așteptați la eveniment sunt companii care și-au declarat deja intenția de a participa la efortul comun de decarbonizare a flotelor. Companii FMCG, transport și logistică vin să dezbată modul în care se pot face tranziția către un transport sustenabil. La eveniment vor participa producătorii de camioane electrice cu oferte pentru piața autohtonă, producători de stații de încărcare și transportatori care au testat sau operează vehicule comerciale grele cu zero emisii.

Într-un mediu creat special pentru încurajarea networking-ului și a dezbaterilor, organizatorii și-au propus să ofere informații utile și relevante pentru o piață în continuă creștere. 

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Sponsorii evenimentului sunt: Event pwered by Milwaukee, Daimler Trucks, Renault Trucks, Cefin Trucks/Fort Trucks, Scania, Termoport, ABB România, Smart Diesel DKV.

Ediția 2024 a evenimentului are ca parteneri strategici ARILOG, UNTRR și USER.

Organizatorii evenimentului sunt Infotrucker.ro, cu sprijinul Creative Communication.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related