Impact Bucharest, prezentat de Mastercard, revine între 17-18 septembrie cu cea de-a doua ediție, care se anunță și mai spectaculoasă. Printre invitații speciali se numără Kevin Costner – actor, regizor și producător de film, apreciat totodată și pentru succesul său în business.
Povestea lui demonstrează că succesul se obține asumând riscuri, gândind pe termen lung și rămânând fidel valorilor și visurilor proprii – inclusiv celor „creative”.
În facultate, în timp ce studia finanțe și marketing și juca baseball, a început să se gândească serios la ideea de a deveni actor. Într-o zi, în timpul unei călătorii cu avionul, s-a întâlnit cu Richard Burton, actor nominalizat de șapte ori la Oscar, și i-a pus o întrebare la care se gândea de mult timp: „Crezi că am șansa să reușesc la Hollywood?”. Burton i-a răspuns: „Cred că da.”
Așa începe povestea lui Kevin Costner – actor, regizor, dar și producător de film și om de afaceri.
După apariția în filmul „The Untouchables” al lui Brian de Palma, a devenit oficial vedetă și a decis să investească rapid câștigurile obținute. Studiile în finanțe și marketing s-au dovedit extrem de utile. A înființat o casă de producție, iar primul său film, „Dances with Wolves”, a fost un succes imediat la box office. Costner nu numai că a jucat în film, dar l-a și regizat. A câștigat două premii Oscar (pentru actorie și regie), iar filmul a primit în total șapte premii ale Academiei. Compania sa a produs și alte hituri precum „Robin Hood: Prince of Thieves” și „The Bodyguard”, cu Whitney Houston în rol principal – filme în care Costner a jucat roluri principale și care au generat câștiguri uriașe. În 2018, a revenit în forță pe marile ecrane în rolul liderului neclintit al unei ferme din „Yellowstone”. A primit un Golden Globe pentru acest rol, dar povestea de succes nu se oprește aici, deoarce Kevin Costner a fost și producătorul executiv al serialului, care s-a bucurat de un succes spectaculos.
Pe lângă cariera sa în producția de film, de-a lungul anilor, actorul a făcut numeroase investiții inspirate, care i-au permis să își valorifice câștigurile obținute din industria cinematografică. Costner deține o fermă imensă în Aspen (Colorado, SUA) și proprietăți imobiliare de lux în California. De asemenea, și-a investit banii într-o companie care a dezvoltat o tehnologie pentru curățarea scurgerilor de petrol, a fost proprietarul unui cazinou, iar în 2020 s-a alăturat aplicației de călătorii HeartHere, lansată de Woody Sears, în calitate de co-fondator, narator de podcasturi și investitor. De mulți ani, actorul lucrează și la cel mai personal proiect al său: westernul în mai multe părți „Horizon: An American Saga” (prima parte, „Chapter 1”, a avut premiera în 2024 la Festivalul de Film de la Cannes). Costner a investit nu mai puțin de 38 de milioane de dolari din bani proprii în acest proiect, printre altele, ipotecând o casă în valoare 50 de milioane de dolari în Santa Barbara. „Nu mi-a fost niciodată teamă să merg împotriva curentului”, spune acesta, subliniind că își dorește să lase în urmă mai mult decât o grămadă mare de bani. Îi place să vorbească despre toate succesele sale (și, uneori, despre eșecuri).
Fie că vorbește despre greutățile vieții de artist sau despre provocările din lumea afacerilor, reușește întotdeauna să-și lase publicul amuzat, inspirat și profund conectat la povestea lui. Participanții la Impact Bucharest, prezentat de Mastercard, cel mai important eveniment din Europa de Sud-Est, care va avea loc în perioada 17-18 septembrie în capitala României, vor avea șansa să descopere acest lucru personal.
Evenimentele Impact sunt recunoscute în toată Europa ca locuri de întâlnire unice pentru lideri de opinie din afaceri, politică, cultură și știință, fiind organizate în Polonia încă din 2016. Cea de-a doua ediție a Impact Bucharest, prezentat de Mastercard, va fi cel mai mare și mai important eveniment din Europa de Sud-Est. Acesta oferă nu doar o oportunitate unică de a asculta opiniile unor experți din diverse domenii, ci și șansa de a face networking cu lideri din toată Europa.
De ce România?
Cu o rată de creștere a PIB-ului de 3,5%, România se numără printre cele trei economii cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală și de Est. Potrivit unui raport realizat pentru Impact de economistul Michal Kulbacki de la XYZ, România a avut a doua cea mai mare economie din Europa Centrală și de Est în 2023.
„Conform previziunilor, în 2035 venitul pe cap de locuitor în România ar putea ajunge la media Uniunii Europene. Unul dintre obiectivele Impact este să accelerăm acest proces. Credem că acest lucru este posibil, mai ales dacă există tipul potrivit de cooperare,” spune Krystian Wolak, inițiatorul și creatorul Impact. „Ne bucurăm de prezența tot mai puternică a Impact în această parte a Europei și considerăm că este o realizare importantă. Evenimentele noastre reunesc lideri din lumea afacerilor, tehnologiei și politicii, precum și reprezentanți ai marilor corporații, startup-urilor și investitorilor. În acest fel, ne propunem să sprijinim companiile poloneze care activează pe piața din România, dar și pe cele care doresc să înceapă o colaborare cu companiile din această regiune”, adaugă acesta.
În cadrul evenimentului sunt planificate mai multe formate - de la discursuri și discuții pe scenă, competiția pentru startup-uri Impact Arena, workshop-uri și mese rotunde, la activități mai puțin formale, precum momentele de networking la cocktail.
Impact Bucharest, prezentat de Mastercard, ia amploare
După succesul ediției de anul trecut, cea din acest an va fi și mai mare, câștigând mai multă tracțiune. Sunt așteptați aproximativ 2.000 de participanți din România, Bulgaria, Serbia, Croația, Albania, regiunea SEE, dar și din Polonia și alte țări europene. Anul acesta, pe lângă experți de renume și lideri din mediul de afaceri, au fost invitați și mai mulți reprezentanți ai sectorului public din România și din țările din Europa de Sud-Est – de la primari de orașe până la reprezentanți ai guvernelor și ai agențiilor europene. Vor avea loc discuții despre dezvoltarea economică, inovație și modul în care conectarea ecosistemelor locale, regionale și globale poate aduce beneficii României. Pe agendă se vor regăsi subiecte diverse de la apărare și securitate cibernetică, transformare sustenabilă, digitalizare, viitorul orașelor, până la dezvoltarea economiei globale și a sectorului bancar, leadership, sănătate, marketing și comerț digital.
Biletele pentru eveniment vor fi disponibile începând cu 21 mai 2025.
Mastercard sprijină economiile și îmbunătățește viața oamenilor din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume. Împreună cu clienții noștri, construim o economie sustenabilă în care fiecare persoană poate prospera. Oferim o gamă diversificată de opțiuni de plăți digitale, asigurând tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile. Prin tehnologie, inovație, parteneriate și rețelele noastre extinse, punem la dispoziție un set unic de produse și servicii care sprijină persoanele, afacerile și guvernele să-și atingă potențialul maxim.