A cincea ediție a Romanian Creative Week (RCW), cel mai mare festival al industriilor creative din UE s-a încheiat, cu un bilanț impresionant: 12 zile de evenimente culturale, la care au participat peste 1.500 de artiști din 15 țări, 100 de designeri, 50 de artiști new media și 400 de voluntari implicați. Festivalul s-a desfășurat sub egida a opt piloni tematici: Arts, Content Creation, Creative Entrepreneurship, Design, Education, Innovation & Digital, New Media și Sustainability & Creative Communities, oferind o plaformă dinamică și complexă pentru promovarea talentului și a creativității.
Unul dintre cele mai spectaculoase momente din cadrul Romanian Creative Week (RCW), a fost găzduit de New Media District, acolo unde Raiffeisen Bank, în calitate de partener principal, a prezentat o instalație artistică interactivă deosebită.
”Raiffeisen Bank a susținut secțiunea New Media ca parte a angajamentului nostru de a sprijini arta și cultura, contribuind astfel la dezvoltarea creativității și inovației în comunitate. Credem că acest eveniment unic, care îmbină arta cu tehnologia aduce un plus de valoare societății și stimulează dialogul intercultural. Parteneriatul nostru reflectă dorința de a încuraja noi talente și de a susține artiștii care transformă orașele în spații vibrante și inspiraționale.”, Laura Mihăilă, Director de Marketing, Comunicare & CX, Raiffeisen Bank România.
Timp de 3 seri, în cadrul New Media District, Raiffeisen Bank România s-a remarcat printr-o instalație artistică interactivă impresionantă, care a transformat zona Copou într-un spațiu efervescent.
Această îmbinare armonioasă între tehnologie și artă a oferit vizitatorilor o experiență unică, similară cu atmosfera de pe catwalk-ul Romanian Fashion Week.
Curatoriată de Andrei Cozlac, dublu premiat UNITER pentru video mapping, secțiunea New Media District a transformat cartierul Copou într-o galerie în aer liber, cu zeci de instalații
Publicul a experimentat arta într-un format senzorial și imersiv. Aproape 50 de artiști au expus instalații interactive, lucrări vizuale și performance-uri care au explorat tema iubirii, a absenței, a fricii.