Fiat si Magna se lupta pentru Opel

Singurii ofertanti in cursa pentru achizitia pachetului majoritar de actiuni la constructorul auto german, Opel, sunt Fiat si compania canadiana Magna, informeaza Mediafax.

Inaintea inceperii discutiilor, Opel avea patru ofertanti, respectiv Fiat, Magna, RHJ International, divizia europeana a companiei americane de investitii financiare Ripplewood, si grupul chinez Beijing Automotive Industry, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Dupa incheierea negocierilor, ministrul german de Finante, Peer Steinbruck, a afirmat ca RHJ a fost exclusa. Grupul chinez are sanse sa ramana in cursa pentru Opel in cazul in care va prezenta o oferta mai detaliata.
General Motors (GM), grupul parinte al companiei germane, a cerut ajutor financiar suplimentar de 300 de milioane de euro pentru Opel. Alegerea ofertantului si incheierea unui acord final ar putea dura cateva luni, timp pe care nici constructorul auto, nici guvernul german nu-l au, avand in vedere ca GM va intra, probabil, in faliment la inceputul lunii viitoare.
Pentru a sustine Opel, guvernul german a asigurat un pachet de finantare de 1,5 miliarde euro. Acordarea ajutorului a fost conditionata, insa, de numirea temporara a unui administrator pentru activele companiei, masura care va proteja inventiile si tehnologia Opel de creditorii GM.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Sectiune



Branded


Related