3TS Capital intra in actionariatul firmei care opereaza Vola.ro printr-o investitie de 5 milioane Euro

3TS Capital intra in actionariatul firmei care opereaza Vola.ro printr-o investitie de 5 milioane Euro

 Vola.ro, cea mai mare agentie de turism online din Romania, impreuna cu FRU.pl care opereaza pe piata din Polonia, au primit o investitie de 5 milioane euro, menita sa contribuie la dezvoltarea tehnologica si expansiunea internationala a firmei. Tranzactia a fost incheiata luna aceasta intre Interactive Travel Holdings (ITH) - actionarul majoritar al Vola.ro si FRU.Pl, afacerea similara de pe piata din Polonia – si investitorul 3TS Capital Partners.

„Suntem incantati sa trecem la o noua etapa de dezvoltare a Vola.ro prin atragerea unui investitor de calibrul 3TS. Intentionam sa folosim investitia pentru a continua dezvoltarea platformei tehnologice, pentru a ne consolida pozitia pe piata prin accelerarea investitiilor in marketing si pentru a analiza oportunitati pe alte piete”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner si fondator Vola.ro.


Vola.ro este prezenta de 8 ani pe piata din Romania. Fondata in 2007 de Daniel Truica impreuna cu doi parteneri polonezi, si-a consolidat rapid pozitia in randul agentiilor online din regiune. Daca la lansare s-a focusat doar pe vanzarea biletelor de avion, portalul Vola.ro si-a diversifivat de la an la an oferta, adaugand toate serviciile conexe calatoriilor: hoteluri, asigurari medicale, inchirieri masini, servicii corporate si nu in ultimul rand pachete (zbor + hotel) de tip city break si vacanta, unice pe piata din Romania, pentru care Vola.ro garanteaza cel mai mic pret.

“Intentionam sa continuam dezvoltarea si promovarea produsului nostru de city break-uri, unde vedem un mare potential de crestere. Tehnologia pe care se bazeaza city break-urile (pachete dinamice formate din bilet de avion, hotel si asigurare medicala) este unica pe piata. Este deja produsul nostru cu cea mai mare crestere procentuala, insa vrem sa-l transformam intr-o linie de business la fel de mare ca biletele de avion.” , a mai declarat Daniel Truica.

Inca de la lansare, Vola.ro a pus accentul pe dezvoltarea tehnologica, punand la dispozitia clientilor tool-uri unice pe piata. Printre acestea se numara: calendar tarife – o functionalitate care permite utlizatorilor sa vada tarifele biletelor de avion din urmatoarele 6 luni bazandu-se pe cautarile anterioare ale altor useri; Alerte Tarif – functie brevetata de Vola.ro, prin care clientii sunt anuntati in momentul in care este disponibil un bilet de avion cu caracteristicile pe care ei le-au setat (pret maxim, perioada); pachete de city break si vacante, care selecteaza dinamic cel mai mic pret disponibil pe piata pentru zbor si cazare.

Zbigniew Łapiński, care a coordonat investitia din partea 3TS a declarat:
“Suntem impresionati de echipa de aici si de focusul lor pe tehnlogie si dezvoltarea de produse cu valoare adaugata. Suntem incantati sa devenim parteneri si sa putem sa ajutam compania sa isi intareasca pozitia in piata actuala si dincolo de aceasta. Domeniul OTA ramane foarte fragmentat in Europa Centrala si de Est, dar cu ajutorul nostru speram sa joace un rol in consolidarea pietei din regiune".

Eforturile tehnologice si expansiunea Vola.ro au fost rasplatite cand a castigat 3 ani la rand (2011-2013) premiul Deloitte Technology Fast 50 pentru compania cu cea mai mare crestere din Europa Centrala si de Est in ultimii 5 ani.


„Am gasit in 3TS un partener care intelege bine sectorul de tehnologie din care facem parte, si asta a fost extrem de important pentru noi deorece intentionam sa canalizam o parte din investitie pentru a accelera livrarea unor noi functionalitati ale platformei tehnologice pe care se bazeaza Vola.ro”, a declarat Daniel Truica. 


Pentru a asigura planurile de expansiune si dezvoltare preconizate, Vola.ro isi va mari echipa cu cateva zeci de persoane, in special in zona de IT cautand programatori care sa ajute la proiectele atat pentru site-ul din Romania, cat si cel din Polonia.

Pe langa Vola.ro, printre investitiile 3TS in Romania se mai numara: Elefant, InternetCorp sau Centrul Medical Unirea.

3TS Capital Partners
Este printre principalele fonduri de investitii din Europa Centrala si de Est, cu birouri in Bucuresti, Budapesta, Istanbul, Praga, Viena si Varsovia. Investitiile acestea se axeaza pe domenii cu potential, precum tehnologie si internet, media, comunicare si servicii tehnologice. Printre investitorii in fondul 3TS de peste 300 milioane euro se numara: Cisco, OTP, EBRD, EIF, Sitra. Mai multe informatii pe www.3tscapital.com

Vola.ro
Este cea mai mare agentie de turism online din Romania, avand, inca de la infiintare, o dinamica exploziva, atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de angajati si clienti. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car. Vola.ro a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 122.3 milioane de lei.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related