Opt tineri au absolvit programul „O meserie pentru viitor”, desfasurat de Samsung si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Opt tineri au absolvit programul „O meserie pentru viitor”, desfasurat de Samsung si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Opt tineri care provin din medii defavorizate au beneficiat de primul proiect de burse pentru invatarea unei meserii in domeniul tehnologiilor de ultima generatie prin programul „O meserie pentru viitor”, desfasurat de Samsung Electronics Romania si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Tinerii au invatat meseria de tehnician service de aparate electrocasnice, aparatura radio si TV pe o durata de sapte luni in care au facut practica la Samsung Service Plaza, iar determinarea si perseverenta i-au ajutat sa obtina un loc de munca in cadrul service-ului.

Programul s-a adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, care provin din familii cu venituri modeste sau centre de plasament si nu au avut oportunitatea de a-si continua studiile. Cursurile s-au tinut la sediile Samsung Service Plaza si UCECOM, cu sprijinul ESD (Electronics Suport Division), pe o perioada de sapte luni.

 

"Acest program face parte din misiunea mai larga Samsung, de a sprijini tinerii sa fie mai bine pregatiti pe o piata a muncii din ce in ce mai competitiva. Ne bucuram sa anuntam ca prima sesiune a programului «O meserie pentru viitor», dezvoltat in parteneriat cu Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei,s-a incheiat cu succes, iar cei opt tineri au acum o meserie", a declarat Sabina Stirb (Public Affairs and Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics Romania).

 

"In urma cu cateva luni, 8 tineri aveau nevoie de o sansa pentru a-si construi un viitor frumos ti au gasit-o in cadrul proiectului creat impreuna cu Samsung Eectronics si ESD-ROM. Au avut ocazia sa invete de la profesionisti, iar sansa de a-si transforma pasiunea pentru tehnologie intr-o meserie este, cred, cel mai mare castig", a declarat Mugurel Margarit Enescu (director executiv Fundatia Principesa Margareta a Romaniei).

 

Tinerii inscrisi care s-au calificat in acest program au urmat cursuri de calificare timp de o luna la sediul UCECOM, unde au invatat partea teoretica necesara pentru a deveni tehnician service. Dupa absolvirea partii teoretice, acestia au facut practica timp de sase luni la sediul Samsung Service Plaza, unde au invatat de la specialisti cum sa repare electronice, electrocasnice si telefoane mobile.

 

"Este o nevoie reala pe piata de oameni care sa aiba calificarea necesara, dar si pasiunea pentru acest domeniu. Candidatul ideal trebuie sa aiba dorinta si deschiderea de a invata cat mai mult si sa fie, mai ales, pasionat de tehnologie. Sunt convins ca alaturi de acesti tineri vom avea rezultate deosebite," a afirmat Ionut Gherghe (Customer Service Manager, Samsung Electronics Romania).

 

"Ne-am bucurat sa impartasim acestor tineri pasionati din experienta noastra de peste 15 ani in domeniu. In ultimii 2 ani, am adaugat echipelor noastre tineri competenti si ambitiosi in urma programelor educationale desfasurate de Samsung Electronics Romania. La aceste cursuri, tinerii au ocazia de a acumula informatii importante pentru parcursul lor profesional," a afirmat Cirprian Bunda (General Manager, ESD ROM).

 

Prin programele sale de educatie, Samsung Electronics Romania a ajuns pana acum la peste 25.000 de tineri si peste 200 de profesori. Caravana Trends of Tomorrow a fost prezenta in cele mai importante licee din tara, cu scopul de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale si tendintele pe piata muncii. Totodata, prin programele dedicate Smart Classroom si Tech Institute, peste 2.000 de tineri studiaza ca beneficiari constanti in ecosisteme digitale.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related