A fost desemnat castigatorul celui mai mare concurs al somelierilor: Trofeul Someleriei Halewood Wines & Spirits 2016

A fost desemnat castigatorul celui mai mare concurs al somelierilor: Trofeul Someleriei Halewood Wines & Spirits 2016

Cei mai buni somelieri ai Romaniei au fost premiati, pe 25 martie 2016, in cadrul finalei competitiei Trofeul Someleriei – Halewood Wines&Spirits.

Castigatorul Trofeului Someleriei Halewood Wines & Spirits de anul acesta este Adrian Jipa, care anul trecut a fost desemnat si castigatorul concursului „Cel mai bun maitre d'hotel”.

 

Pe locul doi s-a clasat Sergiu Neamtu, medic la baza, iar pe locul trei, Laurentiu Nica. Cei trei finalisti au fost alesi din cei 20 de concurenti care au participat la etapa semifinala ce a avut loc la Pensiunea Rhein din Azuga.


Sergiu Neamtu

 


Laurentiu Nica

 

Competitia Trofeul Someleriei este organizata, in mod traditional, de catre Asociatia Somelierilor din Romania, impreuna cu Halewood Wines & Spirits, sub auspiciile Asociatiei Internationale a Somelierilor (A.S.I).

Competitia a devenit o adevarata traditie pentru cunoscatorii si degustatorii de vinuri, castigatorii acesteia putand reprezenta mai departe tara noastra, la nivel international.

 

"Compania Halewood Wines & Spirits, partenerul traditional al Trofeului Someleriei, a sustinut continuu educatia somelierilor, competitia fiind un punct de reper pentru industria de profil din Romania. Importanta concursului a crescut de la an de an, numarul mare de concurenti inscrisi arata acest lucru, iar anul acesta, nivelul concursului a fost foarte ridicat", a declarat Alina Praja (Director Marketing Halewood Wines & Spirits).

 

Romanii isi doresc vinuri de calitate si servire impecabila

Cei trei finalisti si-au dovedit abilitatile de somelieri in cadrul a cinci probe de concurs: analiza meniu, degustare vin in orb, decantare si servire vin, asocieri de vin cu feluri de mancare, precum si o proba de simulare a unei scene client - somelier in restaurant.

 

"Constatam cu bucurie, de la an la an, cum statutul de somelier capata o importanta tot mai mare in Romania, pe masura ce educatia si interesul pentru vinurile de calitate cresc. Suntem permanent conectati la pulsul pietei pentru a transpune nevoile ei in produsele noastre. In ultimii ani, ocaziile de consum ale romanilor s-au diversificat semnificativ, asa ca ne-am imbogatit si noi portofoliul cu mai multe tipuri de bauturi – vodca, gin, whiskey. In viitor, ne asteptam ca, pe langa somelierii de vinuri, sa auzim mai des si de somelieri de spirtoase", a declarat Marius Bratu (somelier si Sales Manager Halewood Wine & Spirits Romania).

 

Concurentii, pregatiti de cei mai buni profesori din tara

Timp de trei zile, concurentii au fost pregatiti de cei mai buni specialisti in domeniu, profesori si somelieri cunoscuti, precum Niculae Pupaza – Presedintele Asociatiei Maitres D’Hotel di Romania, Florin Voica - Presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, Alexandru Dan – Vicepresedinte al Asociatiei Somelierilor din Romania, George Cioca – Campion National si Castigator al „Trofeul

Someleriei”, editia 2010, Marius Bratu – somelier si Sales Manager Halewood Wines&Spirits, Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai cunoscuti somelieri din Romania, Laurentiu Achim, Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Nico Lontras – Executive Chef la restaurante faimoase cu stele Michelin din Europa, Daniela Niculescu – expert in trabucuri si tigari de foi – Laura Chavin si Roxana Murgulet – Director de Productie Halewood Wines & Spirits.

In organizarea evenimentului au fost implicati si partenerii externi ai companiei Halewood Wines & Spirits: Concha y Toro (Chile), Marchesi di Frescobaldi (Italia), Gerard Bertrand (Franta), Trapiche (Argentina) si Torres (Spania).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related