Business Days Iasi 2016: un festival de manifestari dedicate dezvoltarii mediului de afaceri din Moldova

Business Days Iasi 2016: un festival de manifestari dedicate dezvoltarii mediului de afaceri din Moldova

Cel mai important domeniu in care managerii din regiunea de est a Romaniei ar dori sa se perfectioneze alaturi de cei mai buni specialisti din lume este dezvoltarea personala, arata o cercetare realizata de platforma de networking Business Days, in perspectiva evenimentului cu acelasi nume ce va avea loc la Iasi intre 29 si 30 iunie.

Pe baza datelor cercetarii, desfasurata in perioada aprilie-mai 2016, Business Days Iasi 2016, eveniment regional de networking dedicat dezvoltarii mediului de afaceri si a culturii antreprenoriale, a creat o serie de workshopuri dedicate nevoilor managerilor si antreprenorilor din regiunea de est a Romaniei.

Acestia au mai indicat, printre prioritatile pentru care resimt nevoia de training de specialitate cu experti de top: strategia de afaceri, dezvoltarea abilitatilor de negociere si leadershipul. De asemenea, ei au mentionat, printre cele zece probleme principale pentru care cauta sfaturi, sugestii sau idei, dezvoltarea si motivarea personalului, recrutarea si selectia acestuia, managementul si coordonarea echipei, taxarea si fiscalitatea, precum si leadershipul.

De altfel, principalele teme despre care antreprenorii din estul tarii ar dori sa schimbe idei cu alti oameni de afaceri au fost din aceleasi zone de preocupari: leadershipul; motivarea personalului; loializarea; construirea unui brand de angajator; planificarea, analiza si evaluarea; decizii si strategii; dezvoltarea afacerii; dar si utilizarea social media si a canalelor de informare online si mobile.

Astfel, Business Days Iasi 2016 cuprinde workshopuri, masterclass-uri si sesiuni de training despre dezvoltarea profesionala si personala, motivarea si cresterea implicarii echipei, negocierea cu clientii dificili, atragerea si loializarea clientilor, dar si despre leadership si cresterea productivitatii in echipa.

Business Days Iasi este cel mai important eveniment de networking organizat in regiunea de est a Romaniei, care le ofera participantilor posibilitatea de a interactiona si de a schimba idei cu peste 1.000 de antreprenori si manageri din regiune si din intreaga tara, dar si din Chisinau, Ucraina, Ungaria si Austria. De asemenea, acestia vor avea ocazia de a urmari conferinte, masterclass-uri, dezbateri si sesiuni de training sustinute de peste 100 de speakeri, in cadrul a 40 de  manifestari.

La eveniment si-au confirmat deja prezenta oameni de business din IT, din industria financiar-bancara, asigurari, comert, servicii, retail, turism, din industria medicala, precum si cea alimentara.

In ceea ce priveste potentialul de dezvoltare al zonei, rezultatele cercetarii, elaborata pe un esantion de 200 de antreprenori si manageri, indica asteptari realiste ale oamenilor de afaceri; majoritatea acestora cred ca regiunea de est a tarii va avea un mediu prietenos cu antreprenorii intr-un orizont de timp de circa 3-10 ani (valoarea mediana indicata fiind de 7 ani). Avand in fata exemplele de succes ale unor centre ca Timisoara si mai ales Cluj-Napoca, respondentii au indicat, drept domenii de activitate in care regiunea ar putea performa, industria de IT&C (aproape 80% dintre raspunsuri), dezvoltarea de software (peste 60%) si agricultura (putin peste 60%).

In intampinarea acestor asteptari, Business Days Iasi 2016 va gazdui, in perioada 29-1 iulie, prima editie a Expozitiei de Inovatie si Tehnologie. Evenimentul, care va face parte din programul tuturor editiilor regionale din acest an ale Business Days, are o orientare atat B2B, cat si B2C, accesul vizitatorilor fiind, la editia din Iasi, gratuit.

„Domeniul tehnologiilor inalte reprezinta o oportunitate care poate fi exploatata aproape oriunde, unde succesul poate veni chiar si in lipsa unor mari investitii. Insa primii ani in antreprenoriat nu sunt usori pentru nimeni, si orice ajutor poate face diferenta dintre succes si esec. Prin urmare, am decis sa lansam, in sprijinul antreprenorilor din industria de IT&C, Expozitia de Inovatie si Tehnologie, eveniment ce se va regasi permanent in cadrul reuniunilor regionale Business Days”, a declarat Laszlo Pacso, fondator si coordonator Business Days.

In ceea ce priveste inscrierea participantilor, cei care doresc sa ia parte la seria de evenimente de la Iasi o pot face pana pe data de 28 iunie, ora 13.00, in limita locurilor disponibile

Evenimentul este sustinut de Raiffeisen Leasing, Fan Courier, EY Romania, Dedeman, Unicredit Bank, Rogalski Damaschin, Profit Point, Chivas, Sophia Home Decoration, Regina Maria, Bonduelle, Zitec, Francize, Autonom Rent-a-Car, Dallmayr, Aqua Carpatica, Heineken, Biroul de traduceri Champollion, Netlogiq, Bittnet, Easyhost, Galaxy Design, Polizu Manor, Agentia de Print, Grafoprint, s.a.

Partenerii media ai evenimentului sunt Europa FM, 9AM, Romania Libera, Ordinea Zilei, Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare, Business Cover, Transilvania Business, IQads, SMARK, Zelist Monitor, Softlead, Inspire, Garajul de PR, avocatnet, Chic-Elite, Academia Catavencu, FoodNews, Amaltea, Ziarul de Iasi, Evenimentul de Moldova, Suceava News, Iasi Airport, 7est, Digi24 Iasi, Iasi4You, inoras, Anis, Clustero, Gpec, Mass Media Consulting, Buticul de Inspiratie by Dana Tudor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related