Cluj Business Days 2016 : Creşterea implicării echipelor, prioritatea numărul 1 a managerilor din Cluj

Cluj Business Days 2016 : Creşterea implicării echipelor, prioritatea numărul 1 a managerilor din Cluj

Cluj Business Days, evenimentul dedicat antreprenorilor și managerilor din România, ce va avea loc în perioada 14-15 decembrie, în cadrul Liberty Technology Park, va aborda o altă temă de mare interes pe piața de business din România: Resursele Umane.

Organizatorii evenimentului au derulat, în perioada octombrie-noiembrie 2016, o cercetare de piață pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali și antreprenori, din Cluj și București, referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din regiune.

Discuțiile din cadrul workshopurilor vor porni de la rezultatele obținute în urma acestui studiu, ce aduc în prim-plan o serie de informații extrem de importante pentru orice manager de HR sau director de companie:

  • Principalele abilități pe care managerii de HR și factorii de decizie din companiile din regiune le consideră a fi foarte importante atunci când angajează o persoană sunt: învățarea activă, capacitatea de a rezolva probleme, abilitatea de asculta activ, abilitatea de utilizare a tehnicii de calcul și a internetului, flexibilitatea cognitivă, capacitatea de a înțelege textul citit și exprimarea orală, capacitatea de a analiza și de a lua decizii, creativitatea și, nu în ultimul rând, inteligența emoțională.
  • Printre modalitățile preferate de dezvoltare a abilităților și a competențelor angajaților se numără: învățarea la locul de muncă (87,7% în Cluj față de 82,1% în București), traininguri pentru echipă, organizate cu traineri interni (73,8% în Cluj față de 67,9% în București), traininguri pentru echipă, susținute de traineri profesioniști (60% în Cluj față de 60,7% în București), workshopuri interactive pentru încurajarea și învățarea prin schimb de experiență (60% în Cluj față de 50% în București) și seminarii și conferințe pe teme de interes pentru a afla noutăți, pentru a înțelege trendurile moderne, pentru a descoperi noi modalități de lucru și tehnologii.
  • O altă concluzie interesantă a studiului o constituie faptul că , în București, "încurajarea cititului, a ascultării de materiale audio și vizionării de materiale video educaționale" se află în Top 5 al celor mai eficiente modalități de dezvoltare a abilităților persoanelor aflate în subordine. Încet-încet, la București prinde teren fenomenul de învățare continuă și firmele au înțeles că învățarea acasă și studiul continuu trebuie încurajate, în toate formele lor. În Cluj-Napoca, pe primul plan se află în continuare învățarea ghidată și asistată de traineri, consultanți sau experți.
  • Principalele zone cu probleme în afacere, unde factorii de decizie din organizațiile din regiune ar dori să primească sfaturi, idei și sugestii, pentru a-și îmbunătăți performanța sunt: leadershipul și coordonarea echipei (51,6%), managementul schimbării (48,8%), managementul performanței în organizație (46,9%), gestionarea timpului (40,6%) și planificarea (39,1%).
  • S-a realizat un Top 10 al principalelor arii de interes pentru echipa de management, unde aceasta și-ar dori o îmbunătățire a performanțelor:
  • Creșterea implicării echipei (60,9%)
  • Motivarea personalului din subordine (56,3%)
  • Atragerea talentelor în echipă (54,7%)
  • Managementul performanței echipei din subordine (42,2%)
  • Leadership (40,6%)
  • Dezvoltarea spiritului de echipă și de cooperare al oamenilor din subordine (35,9%)
  • Managementul obiectivelor (35,9%)
  • Dezvoltarea abilităților de comunicare (34,4%)
  • Dezvoltarea abilităților de a lua decizii sub presiune (32,8%)
  • Managementul timpului (32,8%)
  • S-au identificat cinci domenii principale în care managerii ar investi pentru creșterea competențelor și dezvoltarea abilităților pentru echipa din subordine: creșterea productivității (38,5%), creativitate și inovație (36,9%), comunicare verbală (36,9%), inteligența emoțională (35,4%) și luarea deciziilor (32,6%).

Temele manifestărilor de la ediția Cluj Business Days au fost special alese pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, problemelor și provocărilor cu care se confruntă oamenii de afaceri din regiune.

Astfel, în cadrul programului, cei care sunt interesați să-și îmbunătățească abilitățile pot alege teme focusate pe leadership, management și coordonare al echipelor, dezvoltarea abilităților de interrelaționare, vânzări, negocieri, relații cu clienții, relatii publice, comunicare sau marketing de produs.

Pentru cei interesați de antreprenoriat, noi modele de afaceri, oportunități de afaceri, reorganizarea afacerii, strategii de afaceri, afaceri inovative, planificare se pot alege teme dezbătute în sesiuni de training, masterclass-uri sau workshopuri susţinute de către cei mai buni specialişti în domeniu.

Cluj Business Days 2016 va fi o ediție specială, gamificată, cu multă informație de actualitate, la care vor conferenția peste 100 de speakeri de top, străini și români, pe durata a două zile, în peste 40 de sesiuni.

Printre speakerii invitați vor fi și personalități de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola - international speaker, executive coach și expert în leadership, Simon Robinson - profesor de etică aplicată și profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi - lector la QA Business School din cadrul Universității Ulster din Birmingham și autor a numeroase cărți de specialitate, Sofie Sandell - social media speaker și specialistă în digital leadership.

Perioada de înscrieri va fi activă până în data de 13 decembrie, ora 14:00.

 

Evenimentul este susținut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Dedeman, Profit Point, Zitec, Chivas, Bonduelle, Medlife, Heineken, Findoo, Autonom, Amprenta, Dallmayr, Aqua Carpatica, Bittnet, Easy Host, Galaxy Design, Affligem, Agentia de Print, Mind Shop, Wassabi, Grafoprint, Kolos Group, Pura Vida, Comm-on, MMC Consulting, Buticul de Inspirație by Dana Tudor, Biroul de traduceri Champollion, Ro Coach, Gpec, ANIS Romania,  Aries Transilvania, Cluj Hub, Clustero, Bizz Club, Cluster Mobilier Transilvan.

Parteneri media: Europa FM, România Liberă, 9AM, Ora de Știri, Manager Express, Ordinea Zilei, Piața Financiară, Business Cover, Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare.com, Revista Bulevard, Chic Elite, Softlead, IQads, SMARK, Zelist Monitor, Avocat Net, Editura Amaltea, Napoca FM, Radio Impuls, Cluj.com, Transilvania Business, Look TV, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Cluj Today, Cluj Life, Cluju.ro, Techsylvania, Vocea Biz, Turda News, 24 fun, Bihor Online, Arad 24, Jurnalul Bihorean, Satmareanul.net, satumareonline.ro, Bihon.ro, Gazeta de Bistrita, Mesagerul.ro, Rasunetul.ro, Observatorbn.ro, Informatiazilei.ro, Gazetanord-vest.ro, Graiul.ro.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Zitec

Lider pe piata IT & Digital Marketing din Romania, cu birouri in Bucuresti si Brasov, Zitec este specializata in dezvoltarea de solutii de afaceri, servicii si produse tehnologice personalizate, precum si... vezi detalii »

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related