Cifra de afaceri a companiei Farmec a crescut cu 14% in anul 2016

Cifra de afaceri a companiei Farmec a crescut cu 14% in anul 2016

Farmec, cel mai important producator roman de cosmetice, a incheiat anul trecut (2016) cu o cifra de afaceri de 196,8 milioane lei (43,8 milioane Euro), inregistrand o crestere de 14% fata de cifra de afaceri realizata in anul 2015.

"Rezultatele obtinute in anul 2016 demonstreaza inca o data ca Farmec isi mentine pozitia pe palierul celor mai de succes companii de pe piata locala de cosmetice. Prin pasiune si dedicare reusim sa reconfirmam anual faptul ca reprezentam excelenta romaneasca in cosmetica, creand mereu produse eficiente si competitive. Printr-o strategie solida de business, am reusit chiar sa ne depasim obiectivele stabilite pentru anul trecut. In 2017, ne propunem o crestere a cifrei de afaceri cu peste 10% prin consolidarea brandurilor existente, lansari de noi produse si planurile ambitioase de extindere a retelei de magazine in intreaga tara", a declarat Mircea Turdean (Director General Farmec).

 

Si vanzarile in magazinul online al companiei au inregistrat o crestere semnificativa. Astfel, acestea au fost mai mari cu 25% in 2016, dupa ce in anul precedent depasisera 1 milion de euro.

Conform datelor de piata Nielsen, Gerovital s-a mentinut si in anul 2016 in pozitia de lider de piata pe segmentul produselor de ingrijire a tenului (cu o cota de piata de 23,3%), cat si pe cel de ingrijire a firului de par (cu o cota de piata de 25,9%). De asemenea, Laptele Nutritiv Vitaminizant Doina ocupa prima pozitie in categoria personalizata a produselor pentru ingrijirea fetei, pe segmentul Cleansing.

In 2016, compania clujeana a inaugurat 8 magazine noi, printre care se numara si primele 3 magazine Gerovital din Romania, lansand, totodata, 60 de produse si noile game Gerovital Plant, Farmec Depilatoare si Gerovital SUN.

In prezent, compania detine 11 magazine proprii la nivel national: 3 magazine in Cluj-Napoca, 2 magazine in Bucuresti si cate un magazin in Sibiu, Timisoara, Brasov, Constanta, Arad si Targu-Mures. In strainatate, compania a deschis, pana in prezent, in colaborare cu partenerii locali 7 magazine Gerovital in Italia, Spania, Ungaria, Franta si Grecia.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related