A început selecția participanților în programul Fotbal pentru Prietenie 2017

A început selecția participanților în programul Fotbal pentru Prietenie 2017

Comitetul de organizare al programului internațional pentru copii Gazprom – Fotbal pentru Prietenie a început procesul de selecție a participanților de anul acesta în toate cele 64 de țări participante. Astfel, comitetul de organizare împreună cu asociațiile sportive vor selecta tinerii ambasadori care își vor reprezenta țările în 2017.

Fiecare țară va fi reprezentată de câte un tânăr jucător și un tânăr jurnalist. Pozițiile de pe teren au fost selectate în timpul Tragerii la sorți care a marcat începerea programului, când tinerii jucători au fost împărțiți în 8 echipe mixte ale prieteniei: Echipa Roșie, Echipa Verde, Echipa Turcoaz, Echipa Galbenă, Echipa Albastră, Echipa Violet, Echipa Albă și Echipa Portocalie. Astfel, în urma tragerii la sorți, România va juca în echipa Verde.

Participanții vor fi selectați din rândul copiilor pasionați de fotbal și care sunt promotori ai unor valori umane esențiale, precum pacea, egalitatea și prietenia, în rândul copiilor de vârsta lor. Fiecare echipă va fi ghidată de un tânăr antrenor, fost participant în programul Fotbal pentru Prietenie.

Stefan Maksimovic (14 ani, Serbia), tânărul antrenor al Echipei Roșii, va avea alături de el un fundaș din Marea Britanie și un mijlocaș din Portugalia. Ceilalți jucători din Echipa Roșie sunt din Elveția, Ucraina, Polonia, Croația, Belarus și Mexic.

Echipa Verde va fi ghidată de singurul antrenor fată din ediția de anul acesta - Elvira Herzog (16 ani, Elveția). Aceasta va reuni tineri ambasadori de pe trei continente: Asia, Europa și America de Nord. Doi fundași din Japonia și Vietnam vor fi susținuți de alți doi din Norvegia și Finlanda. Echipa va fi completată de copii din Statele Unite ale Americii, România, Serbia și Uzbekistan.

Elvira a declarat la finalul tragerii la sorți că "fiecare antrenor trebuie să aibă anumite abilități pentru a putea decide rolurile jucătorilor în echipă. Trebuie, de asemenea, să știe să aleagă cel mai potrivit stil de joc și cea mai bună abordare de a-și motiva și uni echipa."

 

Igor Khrytsyuk (14 ani, Ucraina), tânărul antrenor al Echipei Turcoaz, va avea cu el un fundaș din Olanda și un atacant din Uruguay – un compatriot al lui Luis Suárez de la FC Barcelona. Echipa va fi completată de doi mijlocași din Kyrgyzstan și Tadjikistan, alți trei din Bangladesh, Macedonia și Republica Ghana și un portar din Irak.

Echipa Galbenă este ghidată de cel mai experimentat dintre tinerii antrenori, Felipe Soares (17 ani, Portugalia, FC Benfica), și va reuni reprezentanți de pe patru continente.

Felipe a declarat că îi place "diversitatea țărilor din echipa lui și că jucătorul din Islanda i se pare o alegere bună datorită formei fizice pe care o au jucătorii din această țară".

Echipa lui va fi completată de jucători din Venezuela, Armenia, Slovenia, Pakistan, Africa de Sud, Coreea de Sud și India.

Charlie Sui (12 ani, China), conduce echipa Albastră, care va reuni jucători din China, Franța, Mozambic, Kazahstan, Grecia, Ungaria, Belgia și Estonia.

 

Brendon Shabani (15 ani, Marea Britanie), tânărul antrenor al echipei Violet, a avut norocul să extragă coechipieri din două țări câștigătoare ale Cupei Mondiale – Brazilia și Germania. Alături de un portar din Turkmenistan, echipa Violet va reuni jucători din Turcia, Siria, Lituania, Letonia și Tanzania.

Mikhail Babich (16 ani, Russia) și echipa lui Albă vor aduce împreună reprezentanți de pe trei continente: Asia, Africa și Europa.

"Mijlocașul italian promite multe, Italia a câștigat deja de patru ori Cupa Mondială și sunt sigur că vor încerca să ia acasă cupa și în Rusia, în 2018", a declarat Mikhail.

Echipa lui va fi completată de jucători din Iran, Danemarca, Austria, Slovacia, Egipt, Algeria și Rusia.

Despre portarul din Rusia, Mikhail spune că "portarii ruși au abilități extraordinare și o moștenire impresionantă. Singurul portar din lume care a primit trofeul pentru performanță personală a fost Lev Yashin – legenda de la FC Dinamo Moscova".

 

Rene Lampert, tânărul antrenor al echipei Portocalii (15 ani, Slovenia), va lucra cu tineri fotbaliști din Spania, Argentina, Libia, Singapore, Azerbaijan, Bolivia, Cehia și Bulgaria.

Toți tinerii fotbaliști vor deveni ambasadori ai programului și se vor reuni în Sankt Petersburg în perioada 26 iunie – 3 iulie 2017, pentru ediția de anul acesta a International Children Forum din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie. La finalul evenimentelor, participanții vor vizita 2017 FIFA Confederations Cup Final pe stadionul din Sankt Petersburg, Rusia.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Subiecte

SectiuneBranded


Related