România participă și anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie, organizat de Gazprom

România participă și anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie, organizat de Gazprom

Fotbal pentru Prietenie este un program international pentru copii implementat de compania Gazprom – partener oficial al FIFA și al Cupei Mondiale din Rusia, ediția 2018. Obiectivul acestui program este implicarea generației tinere de pe tot globul în promovarea celor mai importante valori umane printre colegii lor – prietenie, egalitate, pace și respect pentru diferite culturi și naționalități. 211 țări și regiuni s-au alăturat proiectului Fotbal pentru Prietenie în anul 2018. Evenimentele finale ale sezonului se vor desfășura la Moscova, în Rusia, între 8 - 15 iunie 2018.

Deschiderea programului a coincis cu formarea a 32 de echipe internaționale ale prieteniei și stabilirea rolurilor fiecărui tânăr jucător din toate țările (portar, fundaș, mijlocaș sau atacant). Echipele sunt organizate pe baza principiului „fotbal pentru prietenie” – atleți de diferite naționalități, sexe și abilități fizice vor alcătui o echipă. Vârsta jucătorilor este de 12 ani. Fiecare echipă internațională a prieteniei va fi pregătită de către tineri antrenori – jucători de fotbal cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani din diverse țări. Peste 5000 de televiziuni, dar și Centrul de Presă Internațional al Copiilor “Fotbal pentru Prietenie”, format din tineri jurnaliști de 12 ani din 211 țări și regiuni, vor difuza evenimentele din cadrul programului. În întreaga lume au început selecțiile naționale ale participanților care vor deveni tineri ambasadori ai păcii, prieteniei și egalității.

 

 

Cele 32 de echipe vor concura în cadrul campionatului mondial Fotbal pentru Prietenie pe 12 iunie 2018. A doua zi după turneu, tinerii ambasadori se vor întâlni la cel mai important eveniment – Cel de-al Șaselea Forum Internațional Fotbal pentru Prietenie, unde vor discuta despre modurile în care vor promova valorile cheie ale programului pe tot globul.

În timpul Taberei Internaționale a Prieteniei, tinerii jucători, sub îndrumarea tinerilor antrenori și sub supravegherea unor jucători de fotbal faimoși, vor învăța valorile cheie Fotbal pentru Prietenie în cadrul Școlii celor Nouă Valori. UN consideră inițiativa Fotbal pentru Prietenie drept un program educațional unic.

Toate cele 32 de echipe internaționale ale prieteniei poartă denumirea unor specii de animale pe cale de dispariție de pe toate continentele lumii, în semn de inițiativă a programului Fotbal pentru Prietenie. Tânărul fotbalist din România este anul acesta în echipa „Humpback Whale” (Balena cu cocoașă).

Președintele Consiliului de Administrație al PJSC Gazprom, domnul Victor Zubkov, Secretarul General al FIFA, domnișoara Fatma Samoura, cunoscuta patinatoare din Rusia, campioană olimpică, domnișoara Adelina Sotnikova, de două ori campionul Rusiei și campion European la rugby în scaun cu rotile, domnul Yuri Kamenets și legenda fotbalului mondial, domnul Marco van Basten au transmis susținere participanților din programul Football for Friendship.

 

„Cel de-al șaselea sezon al programului social internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie – este oficial deschis. Anul acesta, programul este susținut de 211 țări și regiuni! Pentru prima dată, tineri atleți din toate colțurile lumii în care se joacă fotbal se vor întâlni pe același stadion. Trăim într-o eră în care oamenii din întreaga lume caută să se reunească prin intermediul principiilor de egalitate și respect reciproc. Proiectul este un element crucial în acest proces. Fotbal pentru Prietenie oferă această oportunitate tuturor,” declară Viktor Zubkov.

 

„Ne-am bucurat să putem susține această inițiativă unică a partenerului nostru FIFA, Gazprom,” a spus Fatma Samoura. „Forumul este un exemplu perfect pentru modul în care fotbalul poate fi folosit ca să deschidă uși pentru băieți și fete din toate mediile, o misiune pe care FIFA o susține în mod activ.”

 

„Când visezi ceva, când ai un scop – faci orice pentru a-l îndeplini. Bineînțeles, faptul ăsta necesită dedicare și trebuie să sacrifice multe lucruri pe parcurs. Însă când țelul e atins – este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla vreodată. Și asta mi s-a întâmplat și mie. Cred că este un proiect minunat pentru copii, întrucât le oferă șansa de a experimenta viața de adult și de a-și îndeplini obiectivele. Urez mult noroc tuturor copiilor,” a transmis participanților Adelina Sotnikova.

 

„Am participat la acest proiect anul trecut la Sankt Petersburg, unul dintre orașele-gazdă pentru Cupa Confederațiilor. Și am fost atât de fericit să văd cum copii din diverse țări s-au adunat laolaltă așa de bine; am remarcat un spirit de echipă foarte bun,” declară Yuri Kamenets.

„Există multe formate de fotbal – cel paralimpic, pentru oamenii cu probleme de vedere sau ale auzului, dar și pentru oameni cu paralizie cerebrală. Fotbalul este pentru toată lumea, îl joacă și oamenii în scaun cu rotile. Nimic nu poate opri dragostea pentru joc a cuiva. Eu pot s-o fac – fotbalul este pentru toată lumea, dă-i bătaie”.

 

„Participând în programul social international pentru copii, Gazprom Fotbal pentru Prietenie, veți întâlni prieteni din toată lumea, veți învăța mai multe despre egalitate și corectitudine – valori care sunt foarte importante pentru FIFA. Evenimentele finale ale celui de-al șaselea sezon se vor desfășura la Moscova, în timpul Cupei Mondiale din Rusia, ediția 2018. Sper să vă întâlnesc acolo și vă urez mult noroc,” a spus Marco van Basten.

 

„Mă bucur că din ce în ce mai mulți copii din diferite țări se alătură proiectului Fotbal pentru Prietenie. Acest proiect mi-a oferit oportunitatea de a găsi prieteni noi din toate colțurile lumii. Egalitatea, Pacea și Prietenia sunt principalele valori despre care discutăm cu adulții și colegii. Chiar putem schimba lumea în bine. Cred cu tărie în asta”, a spus tânărul ambasador al proiectului Fotbal pentru Prietenie, Juan Manuel Pinola Silveira (Uruguai, 12 ani).

 

Încă din anul 2013, PJSC Gazprom a organizat programul social internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie. Valorile cheie promovate de acest proiect includ prietenia, egalitatea, corectitudinea, sănătatea, pacea, devotamentul, victoria, tradiția și onoarea. Participanții sunt tineri jucători (fete și băieți, inclusiv cei care se confruntă cu probleme fizice), dar și tineri jurnaliști care documentează evenimentele Fotbal pentru Prietenie în cadrul Centrului Internațional de Presă pentru Copii. Sfera geografică a programului se extinde în fiecare an: de la 8 țări în anul 2013, la 211 țări în anul 2018. În ultimii cinci ani, peste 3,700 de oameni au participat la program. Fotbal pentru Prietenie este susținut de FIFA, UEFA, Comitetul Olimpic Internațional, federații de fotbal din diverse țări, fundații internaționale de caritate pentru copii și de cele mai importante cluburi de fotbal din lume.

Anul acesta s-au format 32 echipe internaționale ale prieteniei și s-au stabilit rolurile fiecărui tânăr jucător din toate țările (portar, fundaș, mijlocaș sau atacant). După definirea rolurilor pentru tinerii jucători, antrenorii lor vor fi selectați astfel: 11 antrenori vor fi aleși din orașele-gazdă pentru Cupa Mondială a Rusiei, ediția 2018, iar doi tineri antrenori vor fi selectați dintre cei mai buni participanți în cadrul sezoanelor anterioare ale programului Football for Friendship.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related