Penny Market a inaugurat primul depozit logistic din Moldova

Penny Market a inaugurat primul depozit logistic din Moldova

Penny Market, parte din grupul REWE, a deschis oficial cel de-al treilea centru logistic în județul Bacău, comuna Nicolae Bălcescu. Cu o investiție majoră de peste 19 milioane euro, Penny Market este primul retailer din piața comerțului autohton care inițiază un astfel de proiect în zona Moldovei.

Noul centru logistic din Bacău reprezintă un factor de optimizare a fluxului logistic și a distribuției regionale a produselor alimentare si nealimentare către magazinele Penny Market din nord-estul țării. Acesta va asigura distribuţia produselor în aproximativ 45 de filiale pentru început, cu posibilitate de extindere la 90 - 100 de magazine. Depozitul a creat peste 150 de locuri de muncă, o mare parte dintre angajați fiind chiar din orașul Bacău.

"Alături de extinderea și modernizarea rețelei de magazine, optimizarea lanțului logistic este o direcție importantă de creștere a eficienței și a prospețimii atât pe plan local, cât și la nivelul Grupului REWE. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare a rețelei de distribuție Penny Market la nivel național și vine în completarea celor două centre existente din orașele Turda și București. Noul centru logistic este o clădire modernă unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune și moderne condiții", a declarat Daniel Gross (General Manager REWE România).

Centrul logistic de la Bacău dispune de cele mai înalte și moderne standarde de siguranță și securitate, cât și de soluții tehnologice moderne. Acestea au ca scop scăderea consumului de energie, a amprentei și emisiilor de CO2 si, astfel, înregistrarea unui impact redus asupra mediului. În cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comandă și control, care reduce consumul de energie cu 40%.

Instalațiile de răcire sunt integrate într-un sistem automat de management prin intermediul căruia vor fi monitorizate constant atât temperaturile interioare, cât și cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Dezvoltat de către KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, complexul logistic dispune de o suprafață totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălțime de 14,5 metri și de un teren aferent de circa 8 hectare.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Oameni

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related