Netflix și binging. Noile reguli ale consumului de divertisment TV

Netflix și binging. Noile reguli ale consumului de divertisment TV

Potrivit datelor analizate de Netflix, utilizatorii din România au devorat seriale SF precum The OA sau The Mist și au savurat pe îndelete comedii precum You Me Her, Friends from College sau Big Mouth.

Folosești tot timpul expresia “Încă un episod?” Îți place să te pierzi în lumea personajelor din seriale? Folosești termeni în engleză din serialele preferate în viața de zi cu zi? Faci ochii mari când începe genericul? Sau ești genul care apasă întotdeauna pe butonul „Fără introducere”? Oricare ar fi răspunsul, cel mai important este că ai libertatea de a alege ce ți se potrivește.

Membrii Netflix din toată lumea își creează propriile reguli atunci când vine vorba de consumul de divertisment. Doar anul acesta, abonații au urmărit peste 140 de milioane de ore de seriale, filme, documentare sau stand-up comedy pe zi - ceea ce echivalează cu aproximativ 1 miliard de ore pe săptămână.

Românii sunt la fel de captivați de lumea minunată a poveștilor și a divertismentului TV. Cercetările anterioare realizate de Netflix în rândul utilizatorilor platformei au relevat că binging-ul a intrat deja în obișnuință și că oamenii au dezvoltat comportamente de consum noi și interesante la nivel global. Primul studiu dedicat utilizatorilor din România oferă date de actualitate și statistici inedite.

Binging-ul este definit de utilizatori ca sesiuni în care vizionează între 2 și 6 episoade la rând. Cu toate acestea, unele seriale sunt atât de iubite de membri, încât aceștia urmăresc un sezon întreg în 24 de ore de la momentul lansării pe platformă. În România, Stranger Things 2 a fost serialul urmărit cel mai rapid în 2017. Nu e o coincidență, poate, că ziua în care s-a făcut cel mai mult streaming a fost 29 octombrie, adică în weekendul în care a fost lansat noul sezon din serial.

Ajungem și la cele mai interesante statistici: un membru din România a văzut filmul War of the Worlds cu Tom Cruise și Dakota Fanning de nu mai puțin de 179 de ori în 2017. Se pare că românilor le plac filmele și serialele cu suspans, având în vedere că printre titlurile preferate se numără și House of Cards sau Narcos.

Sunt multe de spus despre ce au urmărit românii, dar cum au urmărit este de asemenea interesant. Deși binging-ul a fost un comportament general de consum în 2017, nu toate serialele sunt urmărite în același fel. Când vorbim de vizionarea online, se observă tipare diferite care variază de la narațiuni pline de acțiune, care sunt devorate, până la drame care îndeamnă la reflecție, care sunt savurate. 

 

Serialele devorate de români în  2017

Anul acesta am evadat din realitate când am devorat (adică am urmărit mai mult de două ore pe zi) drama italiană Suburra: Blood on Rome sau seriale SF precum The OA sau The Mist,  iar întrebarea cine e vinovat (și cine nu) din The Keepers ne-a ținut în suspans. 

  1. Suburra: Blood on Rome
  2. The Keepers
  3. The OA
  4. 13 Reasons Why
  5. Marvel's Iron Fist
  6. Cable Girls
  7. The Mist
  8. Fauda
  9. Santa Clarita Diet
  10. El Chapo

 

Serialele savurate de români în 2017

Am avut nevoie și de râsete anul acesta și am găsit motive de veselie când am savurat (adică am urmărit mai puțin de două ore pe zi) seriale precum Big Mouth, Friends from College și Dear White People. De asemenea, ne-am luat timpul necesar să ne bucurăm așa cum se cuvine de scenele din The Crown (care oferă un spectacol vizual pe măsura unei regine)

  1. Big Mouth
  2. Neo Yokio
  3. The Crown
  4. Friends from College
  5. White Gold 
  6. Dear White People
  7. Disjointed
  8. You Me Her 
  9. Frontier 
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related