Floridelux.ro: un bun designer floral este creativ si original

Floridelux.ro: un bun designer floral este creativ si original

Creativitatea şi originalitatea sunt două dintre atributele care îi diferenţiază pe designerii florali buni de ceilalți. La fel ca în orice alt domeniu, trendurile momentului sunt foarte importante și fiecare designer trebuie să fie informat și în pas cu ultimele tendințe.

Clienţii văd, îşi doresc şi apoi caută. Trebuie să îi întâmpini mereu cu idei noi, moderne, adaptate celor mai interesante tendinţe ale momentului. Pentru a te diferenția, însă, îți trebuie foarte multă măiestrie, rapiditate și capacitate de adaptare”, spune Ioana Dosinescu, managing partner al celei mai mari florării online din România, Floridelux.ro. 

 

Creativitatea în aranjamentele florale ține foarte mult de starea de spirit, de sentimente și emoții. Un cadou floral este în sine o manifestație sau o transpunere a ceea ce simte designerul într-un aranjament, un buchet de flori sau un ansamblu floral.

Atunci când vorbim despre un cadou special pentru o persoană dragă recomandăm clienților să aibă în vedere vârsta persoanei, preferințele, personalitatea, tipul de relație care îi leagă, ce dorește să transmită prin intermediul florilor și care este ocazia pentru care le oferă. Sunt scrise zeci de cărți despre limbajul secret al florilor, însă nu există în spate o știință exactă, tocmai pentru că trebuie să te lași ghidat și purtat de inimă”, adaugă Ioana Dosinescu

Aranjamentele florale sunt un produs al creativității designerilor, dar reflectă și tendințele actuale din domeniu și au o poveste în spate, pe care designerii o dăruiesc celor care achiziționează aranjamentele pentru persoanele dragi lor.

Pasionații de floristică, care îşi doresc să devină profesionişti în domeniu, au la dispoziţie cel mai complex program educativ, lansat de agenţia de training Creative Business Management împreună cu Floridelux.ro. Programul începe pe 17 martie şi va fi susţinut de cei mai experimentaţi decoratori ai florăriei. Potrivit reprezentanţilor Floridelux.ro, acest program este necesar pentru a seta principiile de calitate ale unei industrii cu destul de puţină experienţă pe piaţa românească.

Trebuie să te adaptezi clienților și să ai răbdarea necesară pentru a deschide celor interesați apetitul pentru stilul tău floristic. Nu te grăbi să copiezi ideile altora, lăsă-te inspirat de ele, dar creează ceva cu totul nou, fii un artist în adevăratul sens al cuvântului”, este sfatul pe care managerul executiv al Floridelux.ro îl oferă pasionaților de floristică.

 

Conform reprezentanților Floridelux.ro, trandafirii sunt cele mai folosite flori în aranjamente, dar și cele mai solicitate, indiferent de ocazie.

 ”De exemplu, printre cele mai inedite aranjamente concepute special pentru a stârni admirația se numără animalele din flori tridimensionale, cele mai populare fiind ursuleții și cățelușii din flori, inimile tridimensionale cu peste 130 de trandafiri sau buchetele și aranjamentele cu un număr impresionant de flori”, mai adaugă reprezentantul Floridelux.ro.

 

Aranjamentele speciale, cele mai apreciate au o poveste în spate. Din acestea fac parte: torturile din flori, trandafirii vopsiți prin hidratare cu mai multe nivele de culoare pe fiecare petală sau florile naturale conservate.

Cursul “Decorator floral - hobby şi artă”, primul din cadrul programului complex de training, este menit să deschidă apetitul pentru creativitate, să înveţe cum se combină texturi şi culori diverse, cum se decorează spaţiile interioare într-un mod estetic şi special. Trainerii îşi propun să descopere talentul şi creativitatea şi să le pună perfect în valoare cu tehnici florale aplicate corect. Prima ediţie a cursului se desfăşoară în perioada 17 martie – 1 aprilie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related