Care sunt cele mai avantajoase și cele mai dezavantajoase orașe și cartiere conform celor zece criterii analizate de Storia.ro

Care sunt cele mai avantajoase și cele mai dezavantajoase orașe și cartiere conform celor zece criterii analizate de Storia.ro
  • Brașov este cel mai avantajos oraș din România, conform celor zece criterii analizate de Storia.ro.
  • Topul regiunilor este condus de Transilvania, potrivit raportului „Orașe și cartiere din România”
  • Capitala se află pe a 17-a poziție în clasamentul celor mai avantajoase orașe din România.

 

Studiul „Orașe și cartiere din România” analizează percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care aceștia locuiesc, având în vedere zece criterii: siguranța, costul general al vieții, facilitățile medicale, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște.

 

„Pornind de la misiunea Storia.ro de a fi aproape de utilizatorii noștri pe tot procesul de căutare a unei locuințe și de la faptul că locația s-a dovedit a fi un criteriu chiar mai important pentru ei decât prețul, am decis să ne folosim de gradul foarte mare de expunere pe care îl au platformele noastre și să îi ajutăm pe aceștia să ia decizii cât mai informate prin intermediul acestui studiu care surprinde detalii specifice la nivelul întregii țări, pe toate marile arii de interes”, declară Dan Puică, Real Estate Business Manager OLX Group.

 

„Această analiză este cel mai amplu studiu de percepție efectuat în România pe tema criteriilor relevante în alegerea unei locuințe. Volumul eșantionului - aproape 260.000 de respondenți - și marja de eroare de 0.2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizată de regulă în sondaje, dau greutate și precizie rezultatelor și ne fac să ne apropiem de studiile de tip big data”, declară Dan Petre, Business Developer D&D Research.

 

 

Cele mai avantajoase orașe din România

Cel mai avantajos oraș din România este Brașov, urmat de Oradea și Cluj-Napoca, potrivit analizei realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orașe din România este completat de Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timișoara, Târgu Mureș. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din țară sunt Alexandria, Focșani, Brăila, urmate de Călărași, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galați și Buzău.

Cât despre regiunile din România, cea mai avantajoasă este Transilvania, în timp ce la polul opus se află Dobrogea. București și Ilfov ocupă a șasea poziție, conform celor zece criterii analizate de Storia.ro în cadrul studiului „Orașe și cartiere din România”.

 

Cele mai avantajoase cartiere ale Capitalei

Capitala se află pe poziția 17 în topul celor mai avantajoase orașe din România. În ceea ce privește clasamentul cartierelor bucureștene, pe primele poziții se află Nicolae Grigorescu, Titan și Vatra Luminoasă. Cele trei sunt prezente și în topul național al celor mai avantajoase zece cartiere.

Topul celor mai avantajoase zece cartiere din București este completat de Aviației, Tineretului, Pajura, Domenii, Sălăjan, Floreasca și Ozana. La polul opus se află Prelungirea Ghencea, Antiaeriană și Ferentari. Topul celor mai dezavantajoase cartiere din Capitală continuă cu 16 Februarie, Baicului, Fundeni, Gorjului, 13 Septembrie și Agronomie.

Cele mai avantajoase și dezavantajoase cartiere din România

La nivel național, cele mai avantajoase cartiere sunt Răcădău din Brașov, Cornișa din Târgu Mureș și Grigorescu din Cluj-Napoca. Printre primele zece s-au mai numărat Gheorgheni din Cluj-Napoca, Sub Arini din Sibiu, Nicolae Grigorescu din București, Valea Aurie din Sibiu, Titan din București, Centrul Civic din Brașov și Vatra Luminoasă din București.

Cele mai dezavantajoase cartiere, pe de altă parte, sunt Lacu Dulce din Brăila, Bereasca din Ploiești, Brâncoveanu din Alexandria, Bariera Vâlcii din Craiova, Transilvaniei din Buzău și Artego din Târgu Jiu. Următoarele locuri sunt ocupate de Trei Insule din Arad, Priseaca din Târgoviște, Industriala din Vaslui și Dallas din Giurgiu.

 

Cele mai avantajoase cartiere din marile orașe

Brașovenii au votat Răcădău, Centrul Civic, Scriitorilor, Schei și Noua ca fiind cele mai avantajoase cartiere din oraș.

În Cluj-Napoca, primele cinci poziții sunt ocupate de Grigorescu, Gheorgheni,  Zorilor, Plopilor și Mănăștur, potrivit studiului Storia.ro.

Cartierul Nufărul este cel mai avantajos din Oradea, acesta fiind urmat de Rogerius, Cantemir, Centru Civic și Decebal.

În cazul orașului Sibiu, primele cinci locuri sunt ocupate de următoarele cartiere: Sub Arini, Valea Aurie, Ștrand, Trei Stejari și Calea Dumbrăvii.

Copou este cel mai avantajos cartier din Iași, acesta fiind urmat de Tomești, Centru Civic, Tătărași și Alexandru cel Bun, arată studiul „Orașe și cartiere din România”.

Timișorenii au plasat cartierul Bucovina în fruntea clasamentului, urmat de Soarelui, Dacia, Complex Studențesc și Steaua.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Branduri

Sectiune



Branded


Related