Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, celebrată în România și în alte 200 de orașe din întreaga lume

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei, celebrată în România și în alte 200 de orașe din întreaga lume

1.500 de participanți în cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie vor fi prezenți la Evenimentele Finale de la Moscova în luna iunie

Ziua Internațională a Fotbalului și Prieteniei a fost sărbătorită pe 25 aprilie în peste 200 de orașe ale lumii, prin evenimente speciale care promovează prietenia, respectul reciproc și stilul de viață sănătos. Zeci de mii de copii și adulți au participat la meciuri amicale, la sesiuni deschise de antrenament, flashmob-uri și evenimente sportive. În această zi, toți cei care împărtășesc aceste valori umane atât de importante precum egalitatea, respectul față de alte culturi și conviețuirea armonioasă își pun la mână o brățară verde și albastră a prieteniei, ca un simbol al programului social internațional pentru copii Fotbal pentru Prietenie. Partea albastră a brățării semnifică cerul, iar cea verde reprezintă terenul de fotbal.

În România, Ziua Fotbalului și Prieteniei a fost marcată printr-un meci de fotbal amical între două echipe de copii de la clubul sportiv „Ilie Oana”. Victor Stancovici, tânărul fotbalist care reprezintă România anul acesta în programul Fotbal pentru Prietenie, a jucat pe teren alături de alți 11 copii pasionați de sport, care se pregătesc pentru cariere extraodinare în lumea fotbalului.

 

„Când ești pe teren, cea mai importantă este echipa. Nu contează câte goluri marchezi, atâta timp cât dai dovadă de spirit de echipă și îți ajuți toți coechipierii ca să aveți cel mai bun rezultat la finalul meciului. Cred că totul pornește de la prietenie, când suntem cu toții prieteni știm să ne respectăm și să jucăm împreună, ca să fim mândri de scorul final.”, Victor Stancovici, tânărul fotbalist din programul Fotbal pentru Prietenie.

 

Copii talentați din întreaga lume participă la noul sezon al proiectului Fotbal pentru Prietenie.

  • Yazan Taha, de 12 ani, Tânăr Jurnalist, blogger popular și co-comentator de fotbal din Siria, a devenit membru al Centrului Internațional de Presă pentru Copii.
  • Unul dintre Tinerii Antrenori din cadrul programului este Sofia Bazhenova, jucătoare rusă de fotbal în echipa junior a fetelor U-16, câștigătoare a Campionatului Rus de Futsal.
  • Printre Tinerii Fotbaliști din program se numără și Poadey Sébastien din Noua Caledonie, una dintre perlele din Oceania, care joacă fotbal de la vârsta de 4 ani și este unul dintre cei mai tineri jucători din echipa sa națională, clubul de fotbal Stade de Koniambo.

 

Maria Dan, tânăra „jurnalistă” care va participa din partea României în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie, se pregătește să documenteze toate activitățile care vor avea loc în cadrul proiectului:

„Sunt entuziasmată să văd ce activități vom desfășura în program și mă bucur că am văzut astăzi meciul amical organizat de Ziua Fotbalului și Prieteniei. Mi-am luat notițe ca să scriu și eu un articol scurt despre evenimentul de astăzi – a fost un meci strâns, dar până la urmă echipa în care a jucat și Victor (tânărul fotbalist) a câștigat cu 5-2. Toți copiii au jucat foarte bine și mă bucur să văd cât de mulți suntem pasionați de fotbal.”, Maria Dan, tânăr „jurnalist” în cadrul programului Fotbal pentru Prietenie.

 

„Este o onoare pentru noi să vedem că avem atâția copii talentați și pasionați de fotbal. Ne bucurăm că Federația Română de Fotbal se poate implica în astfel de proiecte care promovează prietenia, egalitatea, respectul și onoarea. La finalul zilei, cu toții putem fi prieteni, lucru pe care îl promovează și programul Fotbal pentru Prietenie prin toate activitățile organizate pentru copii.”, Diana Pirciu (Manager Responasibilitate Socială Federația Română de Fotbal).

 

Evenimentele principale pentru copii din cadrul programului Fotbal pentru Prietenie vor avea loc la Moscova în luna iunie. Copiii vor participa la Campionatul Mondial al Echipelor Internaționale Fotbal pentru Prietenie – pe 12 iunie – și cel de-al Șaselea Forum Internațional Fotbal pentru Prietenie, pe 13 iunie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related