O lansare cu meșteșug: Berea artizanală de la Sibiu

O lansare cu meșteșug: Berea artizanală de la Sibiu

Pe de o parte, berea artizanală ne amintește de vremuri în care lucrurile se făceau cu grijă și meșteșug pentru gusturile simple. Pe de altă parte, berile artizanale – din ce în ce mai frecvente pe piața din România, se întrec în arome complicate și exotice.

Berăria Artizanală Sibiu vrea să se întoarcă la misiunea de început a lucrurilor meșteșugite: simplu și bun. După 12 ani petrecuți în multinaționale, Cosmin Șoaită s-a hotărât să devină antreprenor și să își deschidă propria micro-berărie artizanală. Ideea a avut nevoie de 3 ani de fermentare pentru a deveni realitate. În timpul acesta, Cosmin a studiat în detaliu echipamentele de producție și a făcut cursuri de pregătire la Institutul Francez al Maltului și Berii din Nancy, o instituție reper în domeniul berii, urmate de un stagiu scurt în Belgia la Malterie du Chateau.

Pe 11 august, la ora 12.00, pe strada Băii, nr. 2 din Săliște, Mărginimea Sibiului, Berăria Artizanală Sibiu lansează oficial primele sticle, iar magazinul de prezentare își deschide porțile. Numele berii este SB, Bere artizanală din Sibiu și pentru început va apărea în două variante: SB Blondă și SB Platinată.

În toamnă se vor lansa alte două tipuri: SB Roșcată și SB Brunetă.

 

Berea artizanală este la începuturi în România și este percepută de cele mai multe ori ca un produs trendy, cu arome care mai de care mai complexe și inventivitate, fără margini în crearea rețetei. Noi ne dorim ca berea artizanală SB să fie recunoscută ca o bere locală bine făcută, echilibrată și care să devină un simbol al calității, fără fițe”, declară Cosmin Șoaită (fondatorul Berăriei Artizanale Sibiu).

 

O parte importantă în pregătirea berăriei a constituit-o și căutarea locului perfect. 
Alegerea orașului Săliște din Marginimea Sibiului nu este întâmplătoare. Este o zonă definitorie a Sibiului, cu istorie în produse tradiționale și potențial pentru turismul rural. Clădirea însăși are propria istorie personală. A fost folosită, de-a lungul timpului, ca centru de colectare a laptelui, brutărie și remiză de pompieri. A fost reamenajată cu grijă pentru a păstra farmecul de odinioară și transformată în micro-berărie artizanală.

Legătura cu trecutul și regiunea istorică a Sibiului este păstrată și în identitatea vizuală a sticlelor de bere, prin etichete cu motive și culori din portul tradițional popular săliștean.

De altfel, Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019, iar berile Berăriei Artizanale din Sibiu vor să fie prezente la evenimentele destinate gusturilor, din perioada următoare, și să reprezinte Sibiul prin cele trei valori care îl definesc: simplitate, tradiție și calitate.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Oameni

Sectiune

DictionarBranded


Related