TotalSoft facilitează publicarea unei biografii muzicale a lui Dimitrie Cantemir în limba română

TotalSoft facilitează publicarea unei biografii muzicale a lui Dimitrie Cantemir în limba română

Vizând consolidarea relațiilor culturale și istorice dintre Turcia și România, TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori și integratori de soluții software de business, filială deținută integral de către Logo Yazilim A.S. (Logo), cel mai mare furnizor independent de software din Europa de Sud-Est, a facilitat publicarea cărții "Dimitrie Cantemir - teoretician și compozitor de muzică turcă", de Eugenia Popescu-Judetz, în parteneriat cu Editura Curtea Veche. Cartea este deja în marile librării din țară, iar în perioada următoare va fi disponibilă și la Târgul de Carte Gaudeamus.

În timp ce românii îl cunosc mai mult ca personalitate politică, om de stat și de două ori voievod al Moldovei, în Turcia, Dimitrie Cantemir este recunoscut cu precădere pentru calitățile sale de compozitor și teoretician muzical, care a pus bazele muzicii turce. Cărturar și erudit de origine română, Cantemir a petrecut 22 de ani în Istanbul, timp în care a scris 40 de compoziții turce și a fost curatorul a 350 de piese instrumentale tradiționale, pe care le-a publicat pentru prima dată într-o notație muzicală. Mai mult, Dimitrie Cantemir a fost una dintre cele mai interesante personalități polivalente de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea, aducând o contribuție semnificativă atât culturii României, cât și a Turciei.

Etnomuzicolog și istoric al artei, Eugenia Popescu-Judetz a publicat de-a lungul vieții o serie de monografii și eseuri despre muzica turcă și folclorul românesc.

Cartea "Dimitrie Cantemir - teoretician și compozitor de muzică turcă", pe care TotalSoft o aduce pentru prima dată și în România, a fost publicată inițial în anul 1999, exclusiv în limbile turcă și engleză. Cartea reprezintă un omagiu adus contribuției lui Dimitrie Cantemir în muzică, o latură mai puțin cunoscută la nivel autohton a acestuia.

"Lider în Turcia și România (prin subsidiara locală TotalSoft), Logo își propune să devină o putere regională de tehnologie și business software. Dimitrie Cantemir încorporează sinergiile pe care dorim le creăm între cele două țări și suntem onorați să aducem această biografie muzicală comprehensivă pentru prima dată în România. Am convingerea că efortul nostru aduce și un omagiu scriitoarei Eugenia Popescu-Judetz, vieții și contribuției sale valoroase la culturile română, turcă și balcanică", a declarat Tugrul Tekbulut (Președinte Logo).

 

Grup de companii cu aproape 35 de ani de experiente pe piață, Logo Yazilim (LOGO) este lider regional de tehnologie și business software, cu proiecte în 46 de țări și peste 85.000 clienți în Europa, Orientul Mijlociu, Asia și Africa.

Cu birouri în Istanbul, Frankfurt și București (prin subsidiara locală TotalSoft), grupul are o echipă de peste 1.000 de angajați care furnizează platforme și soluții software avansate pentru clienți din întreaga lume. Produsele Charisma (ERP, HCM, CRM, DM și BI) sunt implementate de către unele dintre cele mai mari companii din Europa, în timp ce Charisma Leasing este una dintre primele 10 soluții software de leasing la nivel global.

Logo este prima companie publică de IT din Turcia și are o capitalizare de piață de peste 400 milioane de dolari.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related