Andrei Roșu intră în cursa pentru depășirea unor noi limite: vrea să stabilească 3 recorduri mondiale la zborul cu balonul

Andrei Roșu intră în cursa pentru depășirea unor noi limite: vrea să stabilească 3 recorduri mondiale la zborul cu balonul
  • Ultimul proiect al lui Andrei Roșu reprezintă o triplă provocare: stabilirea unui nou record mondial de: durată, altitudine și distanță parcursă în zborul cu balonul.
  • Acest proiect ambițios este derulat de la zero și implică toți pașii pe care un sportiv fără experiență îi poate parcurge pentru a deveni un pilot care vrea să scrie istorie.
  • În programul de pregătire, realizat cu sprijinul Avenor College, Andrei Roșu a absolvit cursul de pilotaj pentru baloane cu aer cald, la o școală din Italia.

Cunoscut pentru dorința de a-și depăși mereu limitele, Andrei Roșu este omul recordurilor surclasate, al barierelor doborâte, omul gândului pozitiv și al spiritului de luptă și sacrificiu. Acum, Andrei intră în lupta pentru a-și învinge cea mai mare temere a sa: frica de zbor.

Proiectul are ca țintă depășirea unor praguri deja omologate de către FAI – Federația Aeronautică Internațională, la categoria baloane AX-03, cu capacitate de 400-600 mc. Andrei Roșu vrea să zboare mai sus de 7.000 de metri altitudine, să parcurgă o distanță în zbor mai mare de 400 kilometri și să stea în aer mai bine de 10 ore. Toate aceste recorduri, deja atinse, reprezintă bariera pe care Andrei Roșu vrea să o depășească, chiar dacă, până de curând lui îi era teamă să zboare chiar și cu avionul. Pentru a stabili un nou record mondial, Andrei va trebui să slăbească între 10 și 15 kilograme.

"Cea mai mare realizare a mea este faptul că îmi înving constant temerile și tentația de a rămâne în zona de confort. Aveam (și am în continuare) o mulțime de temeri. Am ales să le cunosc, să mi le asum, să mă împrietenesc sau să mă obișnuiesc cu ele și, mai presus de toate, să nu le las în calea fericirii și a destinului meu. Nu aș fi ajuns la linia de sosire în 7 maratoane și 7 ultramaratoane, pe 7 continente, dacă mi-aș fi ascultat temerile și nu visele. Am și mai multă determinare de când mi-am propus să fiu un exemplu de urmat pentru copiii mei și nu am să mă opresc aici" a declarat Andrei Roșu.

 

În contextul în care tinerii au nevoie de modele care să îi inspire să își îndeplinească visele, Avenor College a decis să sprijine activ proiectul care are ca scop omologarea unui triplu record mondial la zborul cu balonul.

Avenor Collge, școala internațională bilingvă ancorată în cultura românească ce oferă experiențe de învățare stimulante pentru copii cu vârsta între 2 și 18 ani, a sprijinit și provocările din trecut prin care a trecut Andrei Roșu, respectiv traversarea Atlanticului împreună cu Atlantic 4, tot din dorința de a încuraja copiii, prin exemplul lui Andrei, să încerce să-și depășească limitele.

Cum primul pas spre reușită implică și un demers educațional, prima barieră de trecut a reprezentat-o cursul de pilotaj al unui balon cu aer cald, absolvit cu brio de Andrei, în Italia, la școala John Aimo Baloons. Cursul a fost unul intensiv, cu peste 16 ore de zbor, fiind vorba de o pregătire realizată în exclusivitate pentru Andrei.

De altfel, Andrei Roșu își propune să bifeze și un record național.

Acest proiect ambițios este derulat de la zero și implică toți pașii pe care un amator fără experiență îi poate parcurge pentru a zbura cu balonul. În paralel cu finalizarea procesului de pregătire teoretică și absolvirea examenului de pilot, în Marea Britanie a început deja construcția balonului cu care Andrei Roșu speră să scrie istorie pentru România. Acesta va fi livrat în țară, în luna septembrie 2019. Ulterior, Andrei Roșu va începe antrenamentele iar la începutul anului 2020 este programat zborul-vedetă.

Palmaresul lui Andrei Roșu:

  • 100 de competiții
  • 25.000 km alergați în competiții și antrenamente
  • 5.000 km pedalați în competiții oficiale
  • 10.000 km vâsliți în mări și oceane
  • 52 km de înot continuu în traversarea Canalului Mânecii
  • 2.000.000 lei colectați în numele cauzelor sociale susținute
Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related