Topul stațiunilor montane din România. Care sunt stațiunile preferate ale românilor pentru concediul de iarnă

Topul stațiunilor montane din România. Care sunt stațiunile preferate ale românilor pentru concediul de iarnă

Peste 62% dintre români își vor petrece vacanța de iarnă în România, potrivit unui studiu realizat de OLX Cazare și Turism, iar printre cele mai populare destinații montane se numără Poiana Brașov, Predeal, Sinaia, Bușteni și Vatra Dornei.

Studiul „Topul stațiunilor montane din România” arată care sunt cele mai populare stațiuni montane din țara noastră, în funcție de criterii precum calitatea și accesul la pârtie, opțiunile de mâncare, raportul calitate-preț și nu numai.

Care sunt cele mai atractive stațiuni montane din România

În clasamentul general, care ține cont de toate criteriile analizate în cadrul studiului, pe prima poziție s-a situat Poiana Brașov (25%) urmată la o distanță considerabilă de Sinaia (11%), Predeal (9%), Bușteni (6%) și Vatra Dornei (6%). Românii și-au manifestat o preferință clară pentru Poiana Brașov, fiind stațiunea care a ieșit pe primul loc în cazul tuturor criteriilor analizate. De asemenea, stațiunea a fost prima opțiune atât pentru familii și cupluri, cât și pentru tineri.

Atunci când vine vorba despre raportul calitate-preț, românii care au participat la realizarea studiului au poziționat Poiana Brașov pe primul loc (14%), pe locul doi - Sinaia (9%), urmată de Predeal și Bușteni (8% fiecare), apoi de Vatra Dornei (7%) și Rânca (6%).

 

Topul stațiunilor în funcție de calitatea pârtiei

Când vine vorba de accesul la pârtie și de calitatea pârtiei, românii și-au manifestat preferința pentru Poiana Brașov (29%), stațiune urmată de Predeal (14%), Sinaia (9%) și Bușteni (6%). Stațiunea cu cele mai apreciate peisaje este tot Poiana Brașov (20%), urmată de Sinaia și Bușteni (9% fiecare), iar locul trei este ocupat de stațiunea Bâlea Lac (8%).

 

Topul stațiunilor în funcție de calitatea serviciilor

Poiana Brașov (22%) se află în continuare în topul stațiunilor cu cea mai bună mâncare, fiind urmată de Sinaia (10%), iar apoi, la egalitate, pe locul trei se află Predeal și Vatra Dornei (8% fiecare). Românii care aleg să meargă cu mașina personală au notat următoarele stațiuni ca fiind cele mai accesibile: Poiana Brașov (22%), Sinaia (13%) și Predeal (9%). De asemenea, respondenții au considerat că Poiana Brașov este și cea mai luxoasă stațiune montană din țară (41%).

 

Planurile românilor pentru concediul de anul acesta

Peste 62% dintre respondenți și-au exprimat dorința de a-și petrece concediul de iarnă în România, în timp ce 11% nu vor merge nicărieri. Românii care au ales România ca destinație vor merge în Poiana Brașov (28%), Predeal și Sinaia (10% fiecare) și Vatra Dornei (7%). Printre celelalte destinații amintite de respondenți s-au numărat Austria și Elveția (4% fiecare).

Întrebați care sunt motivele pentru care preferă să își petreacă vacanța în România, respondenții au amintit următoarele motive: prețul accesibil (33%), peisajele impresionante (19%), timpul optim de ajuns la destinație (11%), activitățile și accesul la pârtie (10%). De asemenea, respondenții au mai menționat că preferă să își petreacă vacanța de iarnă în țară pentru că pot folosi tichetele de vacanță (4%).

Când vine vorba de planificarea vacanței de iarnă, cei mai mulți românii se hotărăsc cu mai puțin de o lună înainte (33%), urmați de cei care își organizează vacanța cu trei-șase luni înainte (30%).

Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2019, printr-un chestionar online aplicat vizitatorilor OLX.ro. Eșantionul cuprinde 2.835 de respondenți din toate regiunile țării.

 

OLX a creat un departament dedicat prevenției fraudei pentru a verifica anunțurile suspecte din toate categoriile de pe site, iar în perioadele cu sezonalitate crescută pe cazări se concentrează mult pe aceastea.

"Ne preocupă liniștea utilizatorilor noștri și ne aflăm într-o continuă căutare de soluții pentru problemele cu care aceștia se confruntă, așa că am decis înființarea departamentului dedicat prevenției fraudei, care deja se poate lăuda cu rezultate foarte bune. De exemplu, în lunile octombrie-noiembrie am reușit să salvăm 350.000 de euro din banii clienților noștri, care ar fi fost dați pe avansuri pentru cazări inexistente. Departamentul dedicat prevenției fraudei își propune sa le ofere utilizatorilor o experiență pozitivă cu produsele OLX și, în cazul de față, vacanțe fără griji.", a declarat Mihai Sava (Real Estate Business Manager OLX Group).

Pentru o experiență fără surprize, atunci când analizați un anunț este bine să verificați dacă fotografiile sunt originale, să folosiți doar mesageria oficială OLX, să căutați adresa și în Google Street View și să nu dați avansuri mari.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


OLX Group

At OLX we improve people’s lives by bringing them together for win-win exchanges. Sellers win. Buyers win. Communities win. OLX wins. And most of all, you win. Being part of something special. In an open... vezi detalii »

Companii

Branduri

Oameni

SectiuneBranded


Related