O nouă structură organizațională pentru noi perspective – Mercedes-Benz România și Mercedes-Benz Trucks & Buses România

O nouă structură organizațională pentru noi perspective – Mercedes-Benz România și Mercedes-Benz Trucks & Buses România
  • Începând cu 1 ianuarie, brandul Mercedes-Benz funcționează la nivel local prin două companii: Mercedes-Benz România, ce înglobează departamentele de autoturisme și vehicule comerciale ușoare și Mercedes-Benz Trucks & Buses România, sub umbrela căreia va funcționa divizia de camioane și autobuze/autocare;
  • Martin Schulz ocupă în continuare funcția de CEO al Mercedes-Benz România, în timp ce Valeriu Zaharia devine CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România;
  • Noua structură organizaţională urmează direcția strategică a companiei Daimler AG la nivel global.

Începând cu 1 ianuarie, subsidiara Daimler din România a lansat o nouă structură organizațională locală, ca parte a strategiei de dezvoltare sustenabilă în contextul viitorului mobilității. Astfel, diviziile Cars și Vans rămân sub umbrela companiei Mercedes-Benz România, iar diviziile Trucks și Buses se constituie într-o nouă organizație, ce funcționează sub numele Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

La nivel de management, Martin Schulz este responsabil în continuare de gestionarea diviziei de autoturisme și conducerea Mercedes-Benz România în calitate de CEO, Batiste Pascalin coordonează divizia Vans în calitate de Managing Director, iar Valeriu Zaharia devine CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

"Datorită noii structuri organizaţionale, putem răspunde mai bine atât nevoilor clienţilor noştri, cât și contextului de evoluție dictat de mobilitatea viitorului. Ne vom continua activitatea sub aceleași principii și valori și vom fi mai adaptați pentru evoluția businessului, a industriei, a mobilității.", a declarat Martin Schulz (CEO al Mercedes-Benz România).

 

"Noua formulă organizațională ne permite să fim mai eficienți și flexibili din punct de vedere operativ, contribuind astfel la creșterea și dezvoltarea businessului local. Este esențial să ne concentrăm asupra succesului clienților noștri și să îi inspirăm cu produse și tehnologii interesante și inovatoare, dar, în același timp, să punem în prim plan necesitățile pieței locale.", a declarat Valeriu Zaharia (CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România).

 

Project Future – strategia pentru un business sustenabil

Noua structură organizaţională urmează direcția strategică a companiei la nivel global - Project Future. De la 1 noiembrie 2019, Grupul Daimler AG a fost restructurat în trei entități juridice separate: Mercedes-Benz AG, ce coordonează producția de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare, Daimler Truck AG, ce reunește portofoliul și serviciile pentru autovehicule comerciale grele și autobuze, și Daimler Mobility AG, responsabilă pentru serviciile financiare și potențiale zone noi de business.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related