Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car, un star pe terenul de golf

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car, un star pe terenul de golf

Fiind o „masina sport autentica", Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car transfera intr-un mod original designul inconfundabil Mercedes-Benz catre o masina de golf de prima clasa. Aceasta este rezultatul cooperarii dintre designerii Mercedes-Benz, echipa Daimler Think & Act Tank Business Innovation, si binecunoscutul producator de masini de golf Garia.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car defineste o noua clasa de transport pentru terenul de golf.

 

Gorden Wagener (Head of Design la Daimler AG) declara: "Noi am reinventat lumea masinilor de golf prin Mercedes-Benz Golf Car. Mercedes-Benz reprezinta luxul modern, iar golful este o componenta incontestabila a acestuia. Transferarea idiomului nostru de design auto catre Golf Car a fost, prin urmare, naturala, iar astfel am creat un produs care este senzual si autentic".

 

In 2013, Mercedes-Benz a invitat fanii internationali ai golfului si ai autoturismelor sa-si prezinte ideile pentru realizarea masinii de golf Mercedes-Benz a viitorului. In timp ce golful a devenit un sport premium cu un aspect modern, masinile de golf au ramas aproape neschimbate de zeci de ani.

Cele mai bune lucrari din concursul de design au fost punctul de pornire pentru dezvoltarea noului model Golf Car sub egida Mercedes-Benz Style. Aceasta este brandul sub care designerii Mercedes-Benz Style creeaza produse pentru diferite aspecte ale vietii, in afara automobilelor.

Baza tehnica pentru dezvoltarea Golf Car a fost realizata de producatorul de masini de golf Garia. Modelul de business a fost dezvoltat de echipa Daimler Think & Act Tank Business Innovation.

 

Hot & cool – la fel ca autovehiculele Mercedes-Benz

Baza designului Golf Car este acelasi idiom inconfundabil, care face designul Mercedes-Benz sa iasa in evidenta ca o definitie a luxului modern. Scopul acestui proiect este de a crea produse frumoase si inteligente, care sunt „hot” si „cool”.

Noul Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car se diferentiaza imediat de masinile de golf conventionale. Soferul si pasagerul beneficiaza de o vedere printr-un parbriz mare si curbat. Acoperisul din fibra de carbon este diferit ca forma si culoare de vehiculul de baza.

Aspectul sportiv este sporit de un mic eleron din spate, care functioneaza ca un suport pentru sacul de golf, fiind in acelasi timp pe deplin integrat in designul de ansamblu. Masina este construita astfel incat sa poata transporta doi saci de golf inclinati spre spate. Aceasta pozitie inclinata permite croselor de golf sa fie luate usor si inlocuite. Bancheta are un aspect primitor, sub forma unui scaun de tip lounge, completand designul exterior pentru a oferi o experienta incitanta.

Alte exemple de elemente inteligente si utile sunt frigiderul de sub bancheta si o tava de depozitare de sub bord care tine mingiile de golf aliniate. Suporturile pentru recipiente de pe structura panoului de bord si de pe partea pasagerului ofera spatiu pentru pahare si sticle.

Un touchpad integrat cu un ecran cu diagonala de 10,1 inci si o rezolutie de 2560 x 1600 pixeli prezinta grafic informatii despre vehicul precum intervalul ramas, viteza vehiculului, consumul de curent sau starea franei de stationare.

Multe functii pot fi controlate prin simpla apasare a unui buton, cum ar fi conducerea in modul „sport” sau „eco”, farurile, sistemul de incalzire a parbrizului sau stergatoarele. Pe ecranul mai mare de sub acesta, ocupantii pot vedea structura terenului de golf si pozitia lor actuala sau un panou de scor electronic. Sofisticatul design grafic este inspirat de cele mai noi autoturisme Mercedes-Benz.

 

Autonomie de pana la 80 de kilometri

Din punct de vedere tehnic, Golf Car are caracteristici unice care ii permit sa fie utilizata si pe soselele din SUA. In acest scop, este echipata cu toate elementele necesare precum indicatoare de directie, faruri si lumini pe spate.

O suspensie dubla caracteristica masinilor sport asigura o conducere confortabila si o manevrabilitate usoara si precisa pe toate suprafetele. Astfel, aceasta masina compacta (lungime 2350 mm, latime 1200 mm si inaltime de 1720 mm) are un diametru de intoarcere restrans de 5,2 metri. Golf Car se conduce extrem de lin, atat pe terenul de golf, cat si pe drumurile denivelate.

Motorul electric al Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car are o putere de 3 kW , dar poate, de asemenea, ajunge pana la 11 kW pentru perioade scurte de timp. Acest lucru este suficient pentru a oferi vehiculului de 440 kg , cu o viteza maxima de 30 km/h, o autonomie de pana la 80 de kilometri. Timpul de incarcare pentru bateria litiu-ion este de sase ore.

 

Mercedes-Benz Style

Recunoscut pentru importanta acordata designului, Mercedes-Benz Style aduce in prim plan luxul modern pentru care este brandul este apreciat, atat in domeniul auto, cat si in alte arii. Incepand cu anul 2010, pe langa designul clasic de autovehicule, designerii Mercedes-Benz au creat modelele pentru alte produse, in cooperare cu parteneri selectati sub egida Mercedes-Benz Style.

Toate produsele create de Mercedes-Benz Style au un design atragator si inteligent, care este semnul distinctiv al brandului, la care se adauga o calitate fara compromisuri si o gama de materiale delicate, finisate perfect. Portofoliul Mercedes-Benz Style include produse pentru deplasare sau din domeniile lifestyle, sport si design interior.

 

Mercedes-Benz si golful

Mercedes-Benz a fost activ in golful profesionist incepand din anii ‘80. Intre 2008 si 2013, Mercedes-Benz a fost Partener International al celui mai prestigios turneu de golf din lume, Masters in Augusta, iar din 2014 a devenit unul dintre cei trei Sponsori Globali.

Datorita asocierii sale cu PGA din America, Mercedes-Benz este, din 2009, Masina Oficiala si Sponsorul Oficial al Campionatului PGA, al Campionatului Senior PGA si al Ryder Cup, cand se tine in SUA.

In 2011, prin parteneriatul cu Open, Mercedes-Benz isi extinde activitatile in domeniul golfului, devenind Masina Oficiala si Sponsorul Oficial al Campionatului Open. Prin intermediul competitiei „Drive to the Major”, Mercedes-Benz combina turneul pentru amatori MercedesTrophy Premium cu golful profesionist de la Open, oferind jucatorilor posibilitatea unica de a experimenta acest campionat.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related