RoadStars by Mercedes-Benz Trucks - retrospectiva anului 2017

RoadStars by Mercedes-Benz Trucks - retrospectiva anului 2017

La aproape doi ani de la lansarea in România, RoadStars a devenit în 2017 punctul de întâlnire și de discuție pentru șoferii și pasionații de camioane. Pe parcursul acestui an, RoadStars a prezentat reportaje foto și video cu reprezentanţi ai companiilor de transport româneşti și străine, a oferit acces în exclusivitate la multiple evenimente naționale și europene, oferindu-le pasionaților de camioane din România un univers dedicat lor.

 

Truck Trophy 2017 –  marea finală

Finala concursului Truck Trophy a avut loc în perioada 13 – 17 februarie 2017, în Suedia. În competiție au participat echipele naționale din Elveția, Belgia, România, Olanda, Polonia și Germania, fiecare echipă fiind alcătuită din șoferii clasați pe primele două locuri în cadrul etapelor naționale ale Truck Trophy. În cadrul marei finale, România a fost reprezentată de Alexandru Ionescu şi Nicolae Popescu.

Pe durata celor 5 zile de concurs, finaliștii au participat la 14 probe, concepute pentru a le testa calități esențiale precum spiritul de camionagiu, curajul, puterea, îndemânarea, abilitățile intelectuale și capacitatea de a lucra în echipă.

Competiția lansată sub denumirea Truck Trophy continuă în 2018 sub numele RoadStars Trophy. Concursul oferă şansa tuturor șoferilor de camioane, indiferent de vârstă, sex, experiență  profesională și modelul de camion pe care îl conduc, să ia parte la această  aventură  şi experienţă unică.

Înscrierile pentru RoadStars Trophy 2017 au început pe 12.12.2017.

După etapele naționale, șapte echipe europene se vor confrunta într-o locație extraordinară, ce va fi anunțată în a doua jumătate a anului 2018.

 

Cele mai citite articole RoadStars România

Pe parcursul anului 2017, RoadStars a găzduit numeroase materiale editoriale despre rolul autocamioanelor Mercedes-Benz în numeroase afaceri din țara noastră și din străinatate.

În luna mai, RoadStars v-a prezentat povestea celui mai cunoscut transportator de textile din România – Oprean. În cei 24 de ani de activitate, compania Operean a devenit un reper în transportul intern și internațional de mărfuri pe umeraș.

Nicio lucrare din domeniul construcțiilor, indiferent de amploarea ei, nu s-ar putea realiza fără mecanizare, motiv pentru care orice companie de construcții își dezvoltă în structura sa o divizie de mecanizare sau apelează la una, atunci când are nevoie de utilaje și echipamente specifice. Compania Mecon a apărut pe piața ieșeană a construcțiilor ca urmare a privatizării companiilor de stat, făcute după ’89, iar numele său îi definește clar activitatea: „mecanizare în construcții”.

Anul acesta, compania M-System din Rădăuți sărbătorește 20 de ani de la începutul aventurii în industria de transport. RoadStars a dezvăluit care sunt provocările domeniului din perspectiva lui Gheorghe Moisiuc, fondatorul M-System, și traseul celor 43 de Mercedes-Benz Actros ce strabat Europa din inima Bucovinei.       

Interviurile cu reprezentanții Ekol, Dolo Trans, Luxorcomp, Transalex sau Romtransmar sunt doar o parte dintre poveștile de succes ale companiilor locale de transport pe care RoadStars le-a prezentat în 2017.

 

TechMasters Trucks 2017 - România are cel mai bun technician de diagnoză camioane din reţeaua Mercedes-Benz la nivel mondial

În luna iulie, Mercedes-Benz România a derulat etapa naţională a competiției TechMasters Trucks 2017 ce desemnează cei mai buni tehnicieni de service din rețeaua de parteneri și centre autorizate Mercedes-Benz. Anul acesta, pe lângă concursul deja tradiţional ce are loc anual în segmentul autoturismelor, competiţia s-a adresat și specialiştilor ce oferă servicii post-vânzare pentru autocamioane.

Etapa finală a concursului Global TechMasters Trucks 2017 a avut loc la Stuttgart, în noiembrie, în cadrul său concurând tehnicieni din 12 țări. Prima participare a României la finala europeană a rezultat cu o medalie de aur la categoria Tehnicieni de Diagnoză, câștigător fiind Adrian Oprișor (Autoklass Sibiu).

 

Tipper Show şi Safety Training

Tipper Show şi Safety Training sunt două  competiţii ce le oferă  membrilor comunităţii RoadStars posibilitatea de a testa camioanele Mercedes-Benz în condiţii deosebite.

În septembrie, în cadrul Tipper Show, trei şoferi români au testat noul Unimog şi basculantele Arocs în condiţii off-road.

În noiembrie, comunitatea RoadStars s-a întâlnit din nou, de data aceasta pentru cursul de conducere preventivă în cadrul căruia şoferii şi-au exersat reacțiile în situații de pericol. Participanţii din România, Olanda, Marea Britanie, Elveția și Germania au avut parte de un program de training complex, iar şcolarizarea este recunoscută ca formare profesională continuă.

 

TruckParts by Mercedes-Benz - cel mai nou brand de piese de schimb şi servicii pentru camioane

TruckParts, un proiect-pilot al Daimler Trucks care a debutat la nivel internațional în România și Polonia în primăvara 2017, este cel mai nou brand de piese de schimb pentru camioane al Daimler. Portofoliul iniţial curpinde 38 de piese de schimb competitive, cu rulaj foarte mare şi 15 pachete de servicii, focalizate pe revizie, uzură şi coliziune, disponibile momentan pentru Mercedes-Benz Actros Classic, gama de modele 1996 – 2013.

Situate la un nivel de preţ foarte avantajos pentru posesorii de camioane Mercedes-Benz mai vechi de 4 ani, toate piesele TruckParts by Mercedes-Benz sunt certificate din punct de vedere al calităţii şi siguranţei de către Mercedes-Benz, iar operațiunile de service beneficiază de experiența îndelungată și cunoștințele unice din domeniu ale tehnicienilor din centrele autorizate Mercedes-Benz.

Sub sloganul „Perfect pentru afacerea mea”, noua marcă de piese TruckParts by Mercedes-Benz a fost lansată sub formă de program pilot în România și Polonia, iar datorită rezultatelor foarte bune înregistrate, proiectul va fi implementat la nivelul întregii Europe începând din 2018.

 

#RoadStarsTrip - două săptămâni prin Europa printre șoferii de camion

Cinci țări parcurse, peste 5.000 de kilometri rulați și o mulțime de povești și informații utile adunate în cele două săptămâni petrecute într-un Mercedes-Benz Actros pe drumurile Europei în cadrul proiectului #RoadStarsTrip.

Totul a plecat din dorinţa de a cunoaște mai în detaliu care sunt provocările actuale din transport, nevoile cotidiene ale șoferilor de camioane, precum şi viaţa pe care ei o duc departe de casă..

De la interviuri cu șoferi români, la recomandări privind planificarea rutei, descrieri ale zonelor de odihnă și facilități, restaurante și reglementări legislative, aventura #RoadStarsTrip va fi detaliată pe RoadStars în săptămânile ce vor urma.

 

RoadStars este o platformă online interactivă, lansată de Mercedes-Benz Trucks, dedicată truckeri-lor și celor pasionați de camioane. Fie că sunt șoferi, transportatori, antreprenori sau fani ai camioanelor, pe RoadStars fiecare găsește exact informația de care are nevoie. Interfața dinamică, conținutul video, articolele exclusive și funcțiile social media sunt invitația de a deveni membru al platformei RoadStars. Disponibilă în 14 limbi naționale, platforma RoadStars, lansată în România la începutul anului 2016, oferă utilizatorilor posibilitatea de a intra intr-o comunitate activă, unde fiecare poate comenta, încărca imagini, discuta sau împărtăși conținut.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related