Comandă-record pentru Citaro: Mercedes-Benz va livra până la 950 de autobuze către Berliner Verkehrsbetriebe (BVG)

Comandă-record pentru Citaro: Mercedes-Benz va livra până la 950 de autobuze către Berliner Verkehrsbetriebe (BVG)
  • Comandă flexibilă de aproximativ 950 de autobuze solo și articulate pentru Berlin
  • BVG: flota de 1400 de autobuze transportă, anual, 441 de milioane de pasageri

 

Berliner Verkehrs­betriebe (BVG) a lansat cea mai mare comandă din istoria unui operator german de servicii de transport. BVG urmează să primească, pe parcursul următorilor ani, 950 de autobuze Mercedes-Benz Citaro.

 

600 de autobuze articulate şi până la 350 de autobuze solo, pentru Berlin

Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses, a declarat:

„Comanda BGV reprezintă încă un succes enorm pentru acest model de autobuz urban, aflat în topul vânzărilor globale. Mă bucură că Mercedes-Benz Citaro, autobuzul desăvârşit și sigur, a atras această comandă din partea unuia dintre cei mai vechi clienți ai noștri, contribuind astfel la transformarea mobilității din capitala Germaniei într-una mai eficientă și sustenabilă.”

Convenția cadru dintre Daimler Buses și operatorul de transport din Berlin prevede achiziţia a 600 autobuze articulate și a maximum 350 de autobuze solo. Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) va primi autobuzele succesiv, pe parcursul următorilor ani.

Toate autobuzele Mercedes-Benz Citaro sunt echipate cu motoare extrem de eficiente, cu emisii scăzute, conform celei mai recente directive europene privind emisiile. 

 

BVG: 1400 de autobuze transportă annual 441 de milioane de pasageri

Din cele 1400 autobuze ale Berliner Verkehrsbetriebe, care operează 154 de rute, aproximativ 1000 sunt autobuze solo și articulate. Mai mult de 300 dintre acestea etalează steaua Mercedes-Benz. Anul trecut, autobuzele BVG au transportat 441 milioane de pasageri.

Autobuzele Mercedes-Benz și ale predecesorilor săi au o tradiție îndelungată în Berlin: Autobuzele Daimler circulă pe drumurile capitalei Germane încă din 1905, în cadrul serviciilor "Allgemeine Berliner Omnibus Aktien Gesellschaft" (ABOAG), predecesorul actualului Berliner Verkehrsbetriebe (BVG).

 

Best-seller-ul global Mercedes-Benz Citaro înaintează pe toate fronturile

Cu vânzări totale de peste 50.000 de vehicule, Citaro este cel mai bine vândut autobuz urban din lume. În Europa, modelul poate fi întâlnit în aproape fiecare țară și fiecare oraș mare. A doua generaţie a modelului lansat inițial în 1997 a apărut în 2011. Gama cuprinde autobuze solo și articulate, autobuze pentru servicii în zonele urbane sau rurale, precum și Citaro LE, autobuzul „low-entry” din gamă. De asemenea, modelul Citaro este baza autobuzului de mare capacitate, cu 4 axe, CapaCity. Citaro a doborît numeroase recorduri în segmentul său. Spre exemplu, în 2012, Citaro a devenit primul autobuz care s-a conformat standardului de emisii EURO VI, standard aflat în vigoare și în prezent. Deși vânzările au crescut considerabil, Citaro nu stă pe loc: ultimele noutăți constau în lansarea autobuzului economic Citaro Hybrid, respectiv a  autobuzului Citaro complet electric, care etalează caracteristici impresionante la nivel de performanță. Acesta din urmă va intra în producție de serie în decursul anului următor.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related