Workspace Studio: 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou

Workspace Studio: 5 recomandări pentru revenirea în siguranță la birou
  • 74% dintre angajați vor să revină la birou pentru socializare și întâlnirile cu colegii. 60% dintre ei își doresc să păstreze o distanță de 2 m față de colegi
  • eBook cu măsuri și exemple de reamenajare pentru spațiul de lucru
  • Vânzări duble de scaune ergonomice Herman Miller și de purificatoare de aer

Workspace Studio, companie specializată în soluții de fitout și mobilier de birou orientat către design ergonomic human–centric și partener unic acreditat al Herman Miller în Romania, a elaborat un eBook cu recomandări pentru revenirea în siguranță la birou a angajaților.

Având ca obiectiv starea de bine și siguranța sanitară a angajaților, dar și menținerea productivității și performanței acestora, eBook-ul creat vine în sprijinul clienților, al partenerilor și al oricăror persoane care pregătesc revenirea angajaților la birou odată cu ieșirea din starea de urgență.

 

"Birourile fizice continuă să joace un rol vital, în special pentru creație colaborativă, inovație și socializare. Mai primitoare și mai aerisite, vor oferi mai multă intimitate și wellbeing acelor angajați care revin la birou. Biroul va deveni un spațiu exclusivist, acea zonă unde se creează relațiile și se “întâmplă lucrurile”, nu doar se procesează și se transmite informație", spune Horațiu Didea (Managing Partner Workspace Studio).

 

Un studiu recent, realizat de Gensler Research Institute, arată că doar 1 angajat din 8 și-ar dori să continue să lucreze exclusiv remote. 74% spun că își doresc să revină la birou pentru socializare, în timp ce 55% declară că lucrul în echipă și colaborarea sunt dificile în condiții de muncă de acasă.

 

Revenirea la birou: strategie progresivă

1. Planificare și analiză

Planificarea revenirii angajaților la birou începe cu o analiză a modului de lucru și interacțiunilor dintre angajați. Pentru a asigura o prioritizare corectă și o evaluare bazată pe productivitate și wellbeing, este recomandat ca organizațiile să desfășoare sondaje anonime în rândul angajaților. Analizând feedback-ul și specificul muncii și interacțiunii, se stabilesc categoriile de angajați și ordinea în care să revină la birou.

2. Măsuri sanitare

Organizațiile trebuie să adopte măsuri sanitare conforme cu recomandările autorităților, dar și măsuri suplimentare care să asigure confortul psihologic al angajaților. Studiul Qualtrics desfășurat în luna mai a acestui an relevă că 62% dintre angajați își doresc politici stricte în privința revenirii la birou, în timp ce 74% așteaptă ca spațiile de lucru să fie dezinfectate periodic și temeinic. Soluțiile de separare - ecrane, panouri acustice sau de plexi, soluții pentru semnalistica interioară și soluțiile de ventilare și aerisire sunt deja disponibile pentru a fi integrate în spațiile de lucru.

"Extindem permanent portofoliul de soluții de wellness astfel încât acesta să fie adaptat nevoilor actuale. Purificatoarele de aer, de exemplu, sunt produse pe care noi le aveam în portofoliu, iar vânzările înregistrate lunile acestea sunt cu peste 200% mai mari față de perioada anterioară. Trendul de vânzări pe aceste tipuri de produse se va menține odată cu revenirea masivă la birou", declară Horațiu Didea

 

3. Regândirea și reconversia spațiului de lucru

Reducerea densității umane în birou se va realiza prin modificarea frecvenței și programului de lucru, politici de work from home, dar și prin reduceri iminente de personal. Astfel, fiecare spațiu poate fi reamenajat încât să asigure de-densificare și distanțare socială, fără investiții majore în echipamente noi.

Birourile vor fi mai primitoare, mai aerisite, oferind mai multă intimitate și confort acelor angajați care vor veni la birou. eBook-ul creat de Workspace Studio cuprinde peste 20 de exemple practice de reconfigurare a spațiului în acest context.

"Companiilor care erau deja orientate catre wellbeing și confortul angajatilor le este mult mai ușor să se adapteze la o întoarcere la birou, cu investiții mai mici. Celor care nu erau centrate pe angajat le va fi mai greu, însă există soluții pentru diverse nivele de investiție", adaugă Horațiu Didea.

 

4. Comunicarea și adaptarea interacțiunilor

Modificările de design și măsurile sanitare adoptate de companii pot oferi o protecție limitată. Comportamentul de prevenție al angajaților este esențial pentru completarea lor și asigurarea unui mediu sigur. Astfel, comunicarea măsurilor, așteptărilor și adaptarea interacțiunilor sunt pași pe care liderii echipelor și departamentele de Resurse Umane trebuie să îi adreseze cu responsabilitate.

 

5. Integrarea muncii remote în politica permanentă a organizației

O politică flexibilă de lucru de acasă asigură atât confortul psihologic al angajaților, cât și contextul pentru reducerea densității din birouri. Pentru a asigura menținerea productivității în condiții de muncă la distanță, companiile trebuie să susțină amenajarea unor stații de lucru ergonomice pentru angajații care lucrează remote.

 

"Companii care în mod tradițional sunt preocupate de starea de bine a angajaților lor au acordat deja stimulente financiare sau au finanțat parțial achiziții pentru biroul de acasă. Creșterea vânzărilor de scaune ergonomice Herman Miller, pe segmentul de clienți finali, deci pentru biroul de acasă, a depășit 200% lunile acestea. Interesul general pentru produse ergonomice –birouri electrice, scaune, panouri –pe acest segment s-a triplat", spune Horațiu Didea

 

Workspace Studio este companie locală specializată în soluții de amenajări și mobilier de birou orientat catre design ergonomic human–centric si partener unic acreditat al Herman Miller în Romania.  În 2019, afacerile Workspace Studio au fost de 10.7 milioane euro, duble față de 2018.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related