Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi

Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie 2020, cadrele didactice din ciclul primar pot beneficia de testare gratuită a anticorpilor specifici COVID-19 în peste 140 de centre de recoltare MedLife din țară*.

Demersul inițiat de Sistemul Medical MedLife își propune să măsoare gradul de imunizare a cadrelor didactice din ciclul primar, învățătorii, venind în completarea măsurilor luate de autorități pentru a mări gradul de siguranță în școli, odată cu reînceperea cursurilor.

Prin parcurgerea unei proceduri extrem de simple, cadrele didactice au  posibilitatea de a afla dacă au intrat în contact cu virusul și dacă au dobândit, pentru o anumită perioadă, imunitate naturală pentru SARS-CoV-2:

  • Completează un formular care există pe site aici (in josul paginii) și care nu durează mai mult de 1 minut;
  • Se prezintă în cel mai apropiat centru de recoltare MedLife, în intervalul de funcționare. Lista centrelor de recoltare se găsește aici;
  • Semnează o declarație pe proprie răspundere la momentul prezentării în punctul de recoltare care să ateste faptul că face parte din grupul țintă;
  • I se recoltează sânge, iar rezultatele sunt confidențiale, putând fi accesate într-un interval de 3 zile lucrătoare pe site-ul www.medlife.ro, pe baza unui cod unic. 

În cazul în care sunt identificate mai mult de 3 cadre didactice care au trecut prin boală în cadrul aceleași instituții, Sistemul Medical MedLife pune la dispoziție și teste RT- PCR în vederea diagnosticării, astfel încât să poată fi izolat din timp un posibil focar*.

 

Ce trebuie să știi despre testele IgG?

Un rezultat pozitiv confirmă că persoana testată a intrat în contact cu virusul SARS-CoV-2, fără a se impune, însă, carantina, izolarea sau întreruperea activității la locul de muncă. Un rezultat negativ arată fie că persoana testată nu a fost purtător al virusului în trecut, fie că perioada de timp de la infectare este încă insuficientă pentru dezvoltarea anticorpilor.

Se recomandă evitarea consumului de alimente cu 8 ore înainte de recoltare.

 

* În limita stocurilor disponibile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related