Enel Green Power, împreună cu AME, anunță planurile pentru primul proiec pilot pentru producerea de hidrogen verde în Chile

Enel Green Power, împreună cu AME, anunță planurile pentru primul proiec pilot pentru producerea de hidrogen verde în Chile
  • Hidrogen regenerabil, cunoscut și ca hidrogen verde, ar putea fi produs pentru prima dată în Chile cu ajutorul unui electrolizor alimentat cu energie eoliană
  • Proiectul pilot, care ar fi unul dintre cele mai mari de acest gen din America Latină, ar urma să fie situat în regiunea Magallanes

Enel Green Power Chile (EGP Chile), filială a Enel Chile, intenționează să participe alături de compania chiliană de energie AME și potențialii parteneri ENAP*, Siemens Energy și Porsche, la instalarea unei fabrici pilot de producere a hidrogenului verde, cu ajutorul unui electrolizor alimentat cu energie eoliană, în Cabo Negro, la nord de Punta Arenas, în regiunea Magallanes. Proiectul este actualmente supus aprobării autorităților locale, iar structura de finanțare este în curs de finalizare. Unitatea ar urma să fie pusă în funcțiune în anul 2022 și ar fi prima fabrică de acest gen, care ar produce hidrogen verde, în Chile, precum și una dintre cele mai mari din America Latină.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui eveniment la care a participat ministrul Energiei din Chile, Juan Carlos Jobet.

Salvatore Bernabei, numit recent CEO al Enel Green Power la nivel global și șef al diviziei de business Global Power Generation din cadrul Enel, a declarat:

"Hidrogenul verde poate juca într-adevăr un rol important în tranziția energetică, prin susținerea decarbonizării sectoarelor ale căror emisii sunt mai greu de diminuat și unde electrificarea nu este o soluție facilă. Enel se concentrează pe acest tip de hidrogen, produs prin electrolizoare alimentate cu energie 100% regenerabilă. Acest proiect, care este o etapă importantă pentru Grup la nivel global, ne poate pune viziunea în practică. Mai exact, un astfel de proiect ne poate permite să analizăm cele mai bune soluții tehnologice pentru a produce hidrogen în mod eficient, maximizând potențialul resurselor și al infrastructurii din regiunea Magallanes. Așa cum am făcut în Chile, vom continua să investigăm și alte țări, unde inițiative similare pot fi lansate.

 

Un proiect în Patagonia

Într-o țară cu resurse naturale extraordinare, Patagonia se remarcă prin faptul că are unele dintre cele mai bune condiții de vânt pe uscat din lume, datorită proximității de Antarctica. Această constatare este reiterată de un studiu privind resursele eoliene, realizat de EGP Chile, în ultimii doi ani. Caracteristicile unice menționate permit Patagoniei să aibă o producție constantă de energie eoliană, un element fundamental care permite regiunii să se poziționeze ca un pol de dezvoltare pentru hidrogenul verde.

Mai exact, regiunea Magallanes țintește să își diversifice mixul de energie, care, istoric, s-a bazat pe petrol și gaze, folosind infrastructurile existente pentru a accelera decarbonizarea prin hidrogen verde generat de energie eoliană.

 

Hidrogen verde în Chile

Chile se dovedește una dintre țările cu cel mai mare potențial pentru producția și exportul de hidrogen verde din lume. Potrivit Ministerului Energiei din Chile, datorită hidrogenului verde, până în 2050, va fi posibilă reducerea nivelului cumulat de CO2 al țării cu până la 20%. Agenția Internațională pentru Energie (IEA) estimează că Chile este capabilă să producă 160 de milioane de tone de hidrogen verde pe an, dublând cererea actuală de hidrogen. Totodată, potrivit estimărilor Bloomberg, prețul hidrogenului verde ar putea concura cu motorina în mai puțin de 10 ani.

Enel în Chile este cea mai mare companie energetică, cu o capacitate instalată de peste 7.200 MW, din care peste 4.700 MW reprezintă energie din surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW din surse hidro, mai mult de 600 MW de energie eoliană, aproximativ 500 MW solară și circa 40 MW geotermală. Grupul operează, de asemenea, în sectorul de distribuție prin Enel Distribución Chile, care deservește aproximativ 2 milioane de clienți, precum și în sectorul soluțiilor energetice avansate, prin Enel X Chile.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei  verzi, cu o capacitate instalată de 46,4 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală și hidroenergie, și conduce procesul de integrare a tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

 

* Compania Națională de Petrol din Chile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related