Enel Green Power începe construcția celui de-al doilea proiect solar și de stocare în America de Nord și colaborează cu The Home Depot pentru a stimula adoptarea continuă a energiei regenerabile

Enel Green Power începe construcția celui de-al doilea proiect solar și de stocare în America de Nord și colaborează cu The Home Depot pentru a stimula adoptarea continuă a energiei regenerabile
  • Proiectul solar + stocare Azure Sky din Texas este cel de-al doilea proiect de acest fel al Enel Green Power din America de Nord, după proiectul solar + stocare Lily anunțat în iulie 
  • Proiectul solar + stocare Azure Sky include o instalație fotovoltaică de 284 MW* asociată cu o baterie de 81 MW și se așteaptă să devină operațional până în vara anului 2021
  • Enel Green Power America de Nord a semnat un contract bilateral (power purchase agreement -PPA) cu The Home Depot pentru 75 MW din proiect

Enel, prin filiala de energie regenerabilă din SUA, Enel Green Power North America, a început construcția proiectului solar + stocare Azure Sky de 284 MW1, al doilea proiect hibrid din America de Nord care integrează o centrală de energie regenerabilă cu echipamentele speciale de stocare a energiei. Proiectul reprezintă o nouă etapă importantă a angajamentului companiei, anunțat în iulie, de a investi în centrale hibride de energie din surse regenerabile cu stocare în Statele Unite. The Home Depot va achiziționa 75 MW din energia electrică generată de proiectul solar Azure Sky, printr-un contract bilateral (PPA).

 

Enel Green Power este foarte implicată în stocarea de energie electrică în America de Nord. La doar câteva luni de la anunțarea proiectului Lily, revoluționarul Azure Sky este încă un pas înainte către un viitor sustenabil, cu centrale flexibile, hibride, care vor genera energie regenerabilă, stabilizând în continuare rețelele electrice”, a declarat Salvatore Bernabei, noul CEO al Enel Green Power și Head of Global Power Generation în cadrul Grupului Enel. „Acest proiect demonstrează reziliența tranziției energetice alimentate de inovare și un apetit constant pentru energie regenerabilă din partea clienților comerciali.”

 

Prin contractul PPA, energia pe care The Home Depot o va achiziționa anual prin intermediul Azure Sky va fi suficientă pentru a alimenta peste 150 de magazine ale The Home Depot. Acordul reprezintă cea mai mare achiziție de energie regenerabilă a The Home Depot și va permite comerciantului să facă progrese substanțiale în a-și atinge obiectivul legat de sustenabilitate al companiei de a produce sau de a procura 335 MW de energie regenerabilă sau alternativă, așa cum este subliniat în raportul de responsabilitate al companiei lansat recent.

 

Colaborarea noastră cu Enel Green Power ne întărește eforturile de a folosi energia durabilă produsă în afara locațiilor noastre”, a declarat Ron Jarvis, directorul de Sustenabilitate al The Home Depot. „Nu numai că ne extindem opțiunile energetice și ne reducem amprenta de carbon, dar, atunci când The Home Depot achiziționează sau produce energie din surse regenerabile, întărim argumentul pentru alternative de energie curată.

 

Situat la vest de zona Dallas-Fort Worth din Haskell, Texas, proiectul solar + stocare Azure Sky cuprinde o instalație fotovoltaică de 284 MW1 asociată cu o baterie de 81 MW și se așteaptă să devină operațional până în vara anului 2021.

Aproape 700.000 de panouri bifaciale fotovoltaice din proiectul Azure Sky vor genera peste 586 GWh în fiecare an, care vor fi livrați în rețea și care vor încărca bateria amplasată în aceeași instalație, ceea ce echivalează cu evitarea emisiilor anuale de peste 386.000 de tone de CO2 în atmosferă. Sistemul de stocare în baterii va fi capabil să stocheze energia generată de panourile fotovoltaice, oferind în același timp servicii pentru a spori flexibilitatea rețelei.

Procesul de construcție pentru proiectul solar + stocarea Azure Sky urmează modelul Enel Green Power “Sustainable Construction Site”, care include cele mai bune practici menite să minimizeze impactul construcției centralelor asupra mediului. În mod specific, instalația hibridă este axată pe integrarea agriculturii regenerative și a principiilor economiei circulare în etapele de proiectare, aprovizionare, construcție, operațiuni și gestionarea finalului ciclului de viață al panourilor fotovoltaice și al sistemelor de baterii. Proiectul solar + stocare Azure Sky va utiliza un amestec de semințe din soiuri autohtone și prietenoase cu polenizatorii pentru a stabili habitatul polenizatorului de-a lungul vieții proiectului, generând atât eficiență operațională, cât și servicii eco-sistemice sub forma furnizării de fluturi monarhi, albine pentru miere și acces pentru polenizatori nativi la un habitat de calitate. Compania a implementat anterior practici similare la proiectul solar Aurora din Minnesota printr-un parteneriat cu proiectul Inspire al Laboratorului Național de Energie Regenerabilă (NREL).

Enel Green Power urmărește strategia de dezvoltare în SUA și Canada și, ca parte a planului strategic pe trei ani al Grupului Enel, se așteaptă să instaleze aproximativ 1 GW de noi proiecte eoliene și solare pe an în cele două țări. Pentru fiecare proiect de energie regenerabilă în curs de dezvoltare, Enel Green Power evaluează oportunitatea de stocare asociată pentru a monetiza producția de energie a centralei regenerabile, oferind în același timp beneficii suplimentare, precum sprijinirea fiabilității rețelei.

Alte proiecte în construcție ale Enel Green Power în SUA și Canada includ proiectul menționat anterior Lily solar + stocare de 181 MWdc** din Texas; proiectul eolian White Cloud de 236,5 MW în Missouri; proiectul eolian Aurora de 299 MW în Dakota de Nord și o extindere de 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din Kansas.

Enel Green Power și Grupul Enel urmăresc îndeaproape evoluția pandemiei COVID-19 și răspund cu prioritate măsurilor, pentru a proteja sănătatea lucrătorilor, angajaților și a comunității în care își desfășoară activitatea. În America de Nord, compania a adoptat linii directoare stricte de călătorie, a intensificat igienizarea birourilor și a șantierului proiectului și a implementat modalități prin care colegii își pot desfășura activitatea de la distanță. În plus, urmează practici de lucru sigure la locul de construcție. La șantierul Azure Sky, echipajele implementează practici de lucru sigure, operațiunile au fost structurate pentru a menține distanțarea socială, precum și alte bune practici. În plus, ca parte a angajamentului său de 1,3 milioane de dolari americani drept răspuns la pandemia COVID-19 din SUA și Canada, compania a dezvoltat inițiative pentru a sprijini spitalele comunitare, școlile și persoanele care răspund la situații de urgență în Texas.

Enel Green Power în America de Nord deține și operează centrale de energie regenerabilă, fiind un jucător de top cu prezență în 18 state americane și o provincie canadiană. Compania operează în jur de 70 de centrale cu o capacitate administrată de peste 6 GW în energie hidro, eoliană, geotermală și solară.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este compania dedicată dezvoltării și operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de aproximativ 46,4 GW într-un mix de generare care include energie eoliană, solară, geotermală și hidro, fiind în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele de energie din surse regenerabile.

 

* 284 MWdc, din care 225 MWac injectată în rețea  
** 181 MWdc panouri solare vor injecta până la 146 MWac în rețea

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related