Enel Green Power pune în funcțiune două noi parcuri eoliene în SUA, inclusiv cea mai mare centrală operațională de energie regenerabilă din lume

Enel Green Power pune în funcțiune două noi parcuri eoliene în SUA, inclusiv cea mai mare centrală operațională de energie regenerabilă din lume
  • Enel Green Power America de Nord a început lucrările de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din Kansas, mărind capacitatea totală a instalației la 599 MW, cea mai mare centrală operațională regenerabilă deținută de Grupul Enel
  • Parcul eolian White Cloud de 236,5 MW aparținând companiei a început, totodată, să funcționeze în Missouri
  • Prin intermediul celor două parcuri, Enel Green Power a pus anul acesta în funcțiune capacități noi de energie regenerabilă totalizând 865 MW în SUA și Canada

Enel, prin intermediul subsidiarei de energie regenerabilă Enel Green Power din America de Nord, a demarat operațiunile de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, Kansas, ajungând astfel la o capacitate  de 599 MW și  devenind astfel cel mai mare parc eolian operațional din portofoliul global al Enel. Parcul eolian White Cloud, cu o capacitate de 236,5 MW a fost, de asemenea, pus în funcțiune în comitatul Nodaway, Missouri. Odată cu cele două noi parcuri eoliene, Enel atinge în 2020 o capacitate totală de 865 MW în Statele Unite și Canada. Investiția în construcția White Cloud totalizează aproximativ 380 de milioane de dolari, pe când cea în extinderea Cimarron Bend totalizează peste 281 de milioane de dolari.

 

„Avansăm cu viteză maximă către un viitor energetic sustenabil”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al Enel Green Power. „Într-un an dificil pentru toate sectoarele, echipele noastre au arătat dedicare excepțională pentru atingerea obiectivelor noastre de afaceri, continuând în același timp să prioritizeze sănătatea și siguranța. Aceste repere dovedesc încă o dată experiența noastră în dezvoltarea, construcția și operarea centralelor de înaltă calitate, permițând realizarea obiectivelor de sustenabilitate, alături de consumatorii de energie regenerabilă"

 

Începerea lucrărilor pentru extinderea Cimarron Bend, începute în al doilea trimestru din 2020, consolidează poziționarea Enel Green Power ca cel mai mare operator din zona energiei eoliene din Kansas, din punct de vedere al capacității gestionate. Este estimat că centrala, cu o capacitate totală de 599 MW, va genera peste 1,7 TWh pe an, ceea ce echivalează cu evitarea a circa 1,7 milioane de tone de emisii de CO2. Enel va vinde energia produsă prin intermediul centralei printr-un acord de achiziție de energie electrică (PPA) de 150 MW cu Evergy, firmă de servicii electrice din City (Missouri), respectiv printr-un PPA de 30 MW cu Missouri Joint Municipal Electric Utility Commission (MJMEUC), agențiacare se ocupă de parteneriate a Missouri Public Utility Alliance (MPUA).

White Cloud, la care construcțiile au început în vara anului 2019, este estimat că va genera aproximativ 950 GWh anual, evitând astfel emisia a peste 621.000 de tone de CO2 pe an. Enel Green Power America de Nord a încheiat un PPA cu Associated Electric Cooperative Inc. (AECI) din Springfield (Missouri), conform căruia acesta va achiziționa toată energia generată de centrală.

În Missouri, Enel operează și Rock Creek, un parc eolian cu o capacitate de 300 MW în comitatul Atchison, a cărui energie generată este vândută în totalitate către Evergy.

Procesul de construcție pentru Cimarron Bend și White Cloud a urmat modelul de construcție sustenabilă al Enel Green Power, o colecție de bune practici menite să minimizeze impactul lucrărilor  asupra mediului. Echipa de șantier Cimarron Bend a adoptat un program de reciclare și urmează să doneze birotică și echipamente școlilor locale aflate în nevoie, cu scopul de a prelungi perioada de utilizarea a produselor. Clădirea White Cloud (O&M) este un spațiu renovat și refolosit, o abordare adoptată pentru a reduce costurile și impactul asupra mediului al construcției de noi clădiri O&M.

În ultimele etape ale construcției, Enel a monitorizat îndeaproape pandemia COVID-19 și a acționat în vederea protejării sănătății angajaților săi și a comunității. Respectând în același timp îndrumarea funcționarilor publici, compania a implementat reguli stricte de călătorie și igienă, în timp ce echipele au implementat obiceiuri de lucru sigure și instrucțiuni de distanțare fizică. Mai mult, Enel North America a anunțat contribuții de peste 1,3 milioane de dolari SUA la eforturile de ajutorare din SUA și Canada.

Enel Green Power are trei proiecte în stadiul de construcție în Statele Unite: parcul eolian Aurora de 299 MW din Dakota de Nord și două proiecte solare + stocare în Texas: Lily (181 MW), precum și Azure Sky (284 MW). Ca parte a planului strategic pe o perioadă de trei ani al Grupului Enel, anunțat în noiembrie, compania intenționează să pună în funcțiune, până în 2023, o capacitate suplimentară de energie regenerabilă de 3 GW în America de Nord.

Enel Green Power America de Nord este un producător de top, pe termen lung și operator de centrale regenerabile din America de Nord, cu prezență în 18 state americane și într-o provincie canadiană. Compania operează peste 70 de centrale cu o capacitate de peste 6 GW, alimentate de energie regenerabilă eoliană, hidroenergetică, geotermală și solară.

Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, este dedicat dezvoltării și funcționării surselor regenerabile de energie în întreaga lume, cu prezență în Europa, America, Asia, Africa și Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de peste 47 GW, cu un mix de producție care include energie eoliană, solară, geotermală și hidro și este în fruntea integrării tehnologiilor inovatoare în centralele regenerabile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related