Mastercard continuă parteneriatul cu Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație și susține digitalizarea manualelor de educație financiară

Mastercard continuă parteneriatul cu Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație și susține digitalizarea manualelor de educație financiară

Mastercard este partener al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), pentru al șaptelea an consecutiv, în cadrul programului de Educație Financiară în învățământul preuniversitar din România. Anul aceesta, compania a contribuit la digitalizarea manualelor dedicate, pentru a le asigura elevilor și profesorilor înscriși în proiect o componentă interactivă de învățare, oferită gratuit și dezvoltată cu ajutorul platformei SchoolMate.ro. Parteneriatul se înscrie în activitățile companiei de susținere a gradului de educație financiară la nivel național.

Pe parcursul celor șapte ani de proiect, Mastercard s-a implicat constant în program, prin finanțări care au contribuit la tipărirea și distribuirea gratuită a manualelor școlare de Educație financiară în unitățile de învățământ din țară, la realizarea capitolelor despre carduri din manualele pentru învățământul primar, gimnazial și liceal și la digitalizarea și încărcarea manualelor școlare interactive pe platforma e-learning. De asemenea, compania a susținut organizarea compețiției anuale Olimpiada Micilor Bancheri și a premiat elevii participanți.  

Cu ajutorul noii platformei de e-learning, pe lângă clasicele metode de învățare, profesorii pot integra, în timpul orelor de educație financiară, un model de predare digital, menit să ajute la perfecționarea cursurilor și, totodată, la îmbunătățirea eficienței și a rezultatelor învățării. Astfel, elevii vor dobândi mult mai ușor și eficient, atât informații fundamentale, cât și extinse de educație financiară, care îi vor sprijini în adoptarea unui comportament financiar responsabil: vor înțelege cum funcționează sistemul bancar, vor afla despre noile metode de plată, precum și despre beneficiile acestora, vor învăța cum să își întocmească un buget personal, cum să economisească sau să investească.

 

 „Extinderea rapidă a sectorului financiar, prin dezvoltarea și lansarea unor servicii sau produse inovatoare complexe, arată tot mai mult nevoia unui grad ridicat al educației financiare. Din păcate, însă, România se numără printre țările din Uniunea Europeană care înregistrează cel mai scăzut nivel de educație financiară, fapt ce determină un grad scăzut al incluziunii financiare. Mastercard a fost dintotdeauna un susținător puternic al educației financiare, ca element esențial al unei societăți sănătoase și prospere, astfel că ne bucurăm să contribuim la adaptarea rapidă a programului dezvoltat de APPE, la nevoile actuale pentru desfășurarea online a cursurilor””, a declarat Cosmin Vladimirescu (Country Manager Mastercard România și Croația).

 

Condițiile actuale ale învățământului românesc impun desfășurarea cursurilor, fie față în față, fie online, considerații care au condus la schimbarea strategiei de până acum a proiectului de educație financiară și la crearea unei noi viziuni, care să corespundă cerințelor actuale și viitoare ale învățământului românesc. Am decis, astfel, includerea tuturor manualelor aferente învățământului preuniversitar într-o platformă de învățare online care să poată să-i responsabilizeze atât pe profesori, cât și pe părinți/elevi și să faciliteze accesul la rezultatele finale ale elevilor și profesorilor. Ediția din acest an școlar, 2020-2021, a programului de Educație financiară aduce, în mod gratuit, elevilor și cadrelor didactice componenta de învățare digitală și interactivă, dezvoltată cu ajutorul unei platforme e-learning”, a declarat Ligia Georgescu-Goloșoiu (președinte APPE).

 

Dascălii care își doresc să beneficieze de facilitățile platformei se pot înscrie completând formularul aferent nivelului de studiu:

Proiectul de implementare al Educației Financiare în mediul preuniversitar a fost lansat în anul școlar 2013-2014 de către Banca Națională a României și Ministerul Educației, fiind continuat ulterior de Ministerul Educației Naționale și Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație. În primii șapte ani de derulare, s-au înscris peste 500.000 de elevi și dascăli din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, din cele 41 de județe ale țării și Municipiul București.

În anul școlar 2020 – 2021 s-au înscris deja peste 3.400 de cadre didactice în program și circa 80.000 de elevi pentru a urma cursurile de educație financiară, dintre care 30.000 de elevi din învățământul preșcolar, 40.000 de elevi din ciclul primar și 10.000 de copii de la gimnaziu și liceu.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related