Grupul LEGO® lansează cel mai mare set de cărămizi din istoria brandului, LEGO Colosseum

Grupul LEGO® lansează cel mai mare set de cărămizi din istoria brandului, LEGO Colosseum

Cel mai mare set de cărămizi LEGO® lansat până în prezent va fi disponibil în magazinele de retail partenere LEGO și pe LEGO.com începând cu 27 noiembrie.

Începând de mâine, 27 noiembrie, fanii LEGO® vor putea să aducă în casele lor o părticică de istorie, recreând obiectivul emblematic al Romei cu impresionantul set LEGO Colosseum. Cu 9036 de piese, LEGO Colosseum este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum (record anterior deținut de LEGO® Star Wars™ Millennium Falcon) fiind special creat astfel încât să reflecte arhitectura incredibilă a amfiteatrului Roman original. Este, astfel, un proiect de care fanii se vor putea bucura pe deplin. 

Fanii LEGO și pasionații de istorie vor putea aduce istoria italiană chiar în propria sufragerie, întrucât acest set reprezintă o reproducere autentică din cărămizi LEGO a impunătorului Coloseum – cu o suită de detalii realiste. Acest model epic LEGO include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Coloseumului, cu coloane din ordinele Doric, Ionic și Corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel în formă de cărămizi LEGO, folosind o suită de tehnici creative de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element LEGO pentru role, întors invers, pentru un aspect autentic.

Fiecare detaliu din set a fost atent creat pentru a reda în totalitate măiestria Coloseumului – incluzând chiar și 80 de arcade în zona spectatorilor (același număr ca originalul) și trei nuanțe de culori pentru a replica diversele coloane și sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2000 de ani. Experiența de construcție a fost creată astfel încât să fie similară procesului original, arena de lemn LEGO fiind ultimul element plasat, așa cum a fost în anii 1990. Setul reprezintă o adevărată provocare, devenind totodată centrul atenției în orice încăpere s-ar afla. LEGO Coloseum are o bază ovală, care permite acestui set  să fie privit din orice unghi, dintr-o perspectivă de 360º. Fanii pot alege partea pe care doresc să o expună – fie că este vorba despre partea de sud, distrusă de varii cutremure și dezastre naturale de-a lungul timpului, sau zidul de nord, care este mai puțin afectat. Coloseumul dispune de Arcuri, care au fost recreate cu ajutorul detaliilor cărămizilor LEGO, permițând o perspectivă a centrului Coloseumului din exterior, similară amfiteatrului original.

 

„Una dintre cele mai mari provocări și totodată cel mai important aspect a constat în replicarea grandorii monumentului în formă LEGO. Am simțit că modelul LEGO ar trebui să evidențieze un aspect architectural special al originalului – rândurile de coloane de diferite stiluri, care susțin arcurile. În acest scop, modelul a fost construit folosind un efect de exagerare vertical. Secțiunea transvervală este așadar mult mai înclinată decât în cazul originalului. Sperăm că utilizatorii vor fi inspirați să afle mai multe despre original prin intermediul acestei experiențe cu modelul LEGO.” A declarat Rok Zgalin Kobe, designerul setului.

LEGO Colosseum are o înălțime de peste 27cm, lățime 52cm și adâncime 59cm, fiind un element central spectaculos în orice colecție de cărămizi LEGO.

LEGO Colosseum va fi disponibil pe LEGO.com și în magazinele de retail partenere LEGO începând cu 27 noiembrie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Branduri

Subiecte

SectiuneBranded


Related