Francesco Starace, CEO Enel, face declarații în cadrul Forumului European al Hidrogenului

Francesco Starace, CEO Enel, face declarații în cadrul Forumului European al Hidrogenului

Francesco Starace, CEO al Grupului Enel, a vorbit astăzi în cadrul Forumului European al Hidrogenului, un eveniment major care a reunit lideri din industrie, personalități politice, reprezentanți ai guvernelor, precum și comunitatea de cercetare, cu scopul de a atrage atenția asupra potențialului hidrogenului verde și de a discuta pe marginea ultimelor evoluții din domeniu.

 

"Dezvoltăm proiecte legate de hidrogenul verde în Spania, Chile și Statele Unite și avem împreună cu Eni planuri pentru rafinăriile lor, precum și cu Snam și alți jucători pentru alte proiecte în Italia", a spus Francesco Starace în timpul discuției de grup. „Suntem foarte bucuroși de direcția în care o ia Comisia Europeană, către decarbonizarea societății europene. Acest lucru este, pentru noi, la îndemână și necesită o accelerare a investițiilor în surse regenerabile. În plus, există sectoare precum industria chimică, a cimentului și a îngrășămintelor, precum și cea a transportului maritim sau aerian care nu pot fi complet electrificate și au nevoie de hidrogen verde dacă dorim să realizăm o societate complet decarbonizată în viitor. Pentru aceste sectoare, hidrogenul verde poate fi cu adevărat răspunsul la decarbonizare. Cu toate acestea, dezvoltarea tehnologică este doar în faza inițială și trebuie să-i accelerăm ritmul și să-i studiem cu atenție evoluția pentru a evita erori în ceea ce privește alocări de capital și pariuri încheiate pentru soluții care trebuie testate înainte ca investițiile mari să fie puse în funcțiune”.

 

În segmentul hidrogenului, Grupul Enel intenționează să-și crească capacitatea de hidrogen verde la peste 2 GW până în 2030. Enel intenționează să integreze partea de electrolizatoare cu instalațiile regenerabile care produc energie electrică pentru vânzare directă și servicii auxiliare, pentru a sprijini accesul energiei regenerabile în rețea, hidrogenul verde fiind vândut și clienților industriali.

Forumul european pentru hidrogen, care este unul dintre punctele culminante ale Săptămânii europene a hidrogenului, a fost organizat de Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri a Comisiei Europene (DG GROW) și Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU), în parteneriat cu Hydrogen Europe și Hydrogen Europe Research.

Prima ediție a Săptămânii Europene a Hidrogenului este o serie completă de evenimente digitale în perioada 23-27 noiembrie 2020 dedicată rolului esențial al hidrogenului în îndeplinirea angajamentului UE de a atinge neutralitatea carbonului până în 2050. Săptămâna de evenimente a fost lansată de Parlamentul European Comisia și FCH JU pentru a se alinia interesului în continuă creștere pentru tehnologiile pe hidrogen, alături de marcarea adoptării Strategiei UE legate de hidrogen în iulie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related