Enel, declarat lider mondial în sustenabilitate în întreaga industrie de V.E. (Vigeo Eiris) Universe, Ediția 2020

Enel, declarat lider mondial în sustenabilitate în întreaga industrie de V.E. (Vigeo Eiris) Universe, Ediția 2020
  • Pentru prima dată, Enel a urcat pe prima poziție în topul celor aproape 5.000 de companii evaluate pentru performanța în domeniul sustenabilității, cu un scor dublu față de scorul mediu. 
  • Enel a fost inclusă în indicele Euronext Vigeo Eiris World 120 și în indicii regionali Euronext Vigeo iris Europe 120 și Eurozone 120. 
  • Filiala spaniolă a grupului, Endesa, a fost și ea inclusă în cei trei indici.

Leadership-ul global al Enel în domeniul sustenabilității a fost recunoscut prin ocuparea primului loc în ediția de anul acesta a V.E., din circa 5.000 de companii evaluate. Este pentru prima oară când Enel deține această poziție. Scorul fără precedent obținut în evaluarea performanței în domeniul sustenabilității, dublu față de scorul mediu, a confirmat includea companiei Enel în indicele Euronext Vigeo Eiris World 120, în cadrul evaluărilor din cea de-a doua jumătate a anului 2020.

Dezvoltat în baza datelor VE (Vigeo Eiris), de două ori pe an, indicele Euronext Vigeo Eiris World 120 include cele mai sustenabile 120 de companii dintre cele mai mari 1.500 de companii în funcție de capitalizarea de piață free-float din America de Nord, Asia-Pacific și Europa. Enel și-a menținut, de asemenea, poziția în indicii regionali Euronext Vigeo Eiris Europe 120 și Eurozone 120, care listează cele mai sustenabile 120 de companii dintre cele mai mari 500 de companii free-float din Europa și, respectiv, zona euro. Endesa, filiala spaniolă a Enel, a fost, de asemenea, inclusă în ultimii trei indici.

 

„Poziția noastră de lider în sustenabilitate la nivel mondial în întreaga industrie apreciată de VE (Vigeo Eiris) este o recunoaștere a obiectivului nostru de a integra aspectele  de mediu, sociale și de guvernanță în strategia noastră de afaceri și în întregul nostru lanț valoric”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general Enel. „Ne îndreptăm eforturile pentru a dezvolta un model de afaceri care să genereze valoare acționarilor și clienților noștri, aducând beneficii comunităților locale și mediului înconjurător. Mulțumită oamenilor care lucrează pentru Enel suntem capabili să gestionăm provocările în continuă evoluție din sectorul nostru și să conducem tranziția energetică, așa cum arată și V.E.”

 

V.E. (Vigeo Eiris), achiziționat de Moody’s în 2019, este lider global în evaluări ESG, date, cercetare și analize. Printr-un parteneriat cu Euronext, cea mai mare bursă din Europa, V.E. (Vigeo Eiris) selectează companiile listate cu cele mai bune rezultate în domeniul sustenabilității, în baza evaluării performanței corporative a 25 de criterii legate de sustenabilitate în domeniul mediului, capitalului uman, drepturilor omului, implicării comunității, comportamentului în afaceri și guvernanței corporative. Metodologia măsoară relevanța angajamentelor companiilor și organizațiilor, eficiența sistemelor de management, capacitatea de a gestiona riscurile și performanța în ceea ce privește toți factorii de mediu, sociali și de guvernanță.

Mai exact, V.E a recunoscut performanța remarcabilă a Enel în dezvoltarea strategiei sale de mediu, inclusiv obiectivele specifice de mediu stabilite pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității aerului, prin accelerarea decarbonizării mixului său energetic și prin stimularea surselor regenerabile de energie. Pe de altă parte, Enel a excelat și în diferite criterii legate de gestionarea capitalului său uman, inclusiv promovarea relațiilor de muncă, nediscriminarea și diversitatea. În plus, au fost apreciate practicile legate de guvernanță, printre care rolul consiliului de administrație în supravegherea performanțelor de sustenabilitate ale companiei.

Poziția de lider în sustenabilitate a Enel este recunoscută la nivel global prin prezența grupului și în alți indici de sustenabilitate renumiți, precum și în clasamente, cum sunt MSCI ESG Leaders Indices, CDP Climate „A” List, Dow Jones Sustainability Index World and Europe, seria FTSE4Good Index, indicele STOXX Global ESG Leaders, clasificarea ISS „Prime”, indicele egalității de gen Bloomberg, indicele Refinitiv TOP 100 Diversity and Inclusion, clasamentul Equileap Gender Equality in Europe, 100 cele mai sustenabile corporații din clasamentul mondial Corporate Knights Global, indicii ECPI și indicii de bune practici ESG ale Thomson Reuters / S-Network.

Grupul atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror cotă în companie este în continuă creștere, reprezentând acum aproximativ 13,4% din capitalul social al Enel, mai mult decât dublu față de nivelurile din 2014. Această creștere, care este în concordanță cu recunoașterea importanței elementelor non-financiare în crearea de valoare sustenabilă pe termen lung, reflectă consolidarea poziție de lider global în domeniul sustenabilității a Enel.

Lunga experiență a Enel de a fi inclus în indici mondiali de sustenabilitate de top este susținută de angajamentul companiei de a conduce cele mai mari provocări energetice cu care se confruntă societatea, cum ar fi urbanizarea sustenabilă. Un exemplu specific al modului în care Enel promovează urbanizarea sustenabilă prin furnizarea de soluții concrete de afaceri este prezentat în cea de-a treia ediție a studiului „Orașe circulare - Orașe de mâine”.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Campanii

Pozitii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related