Comedia ”Eliberează-l pe Guy”, record de încasări în weekendul de lansare a filmului în cinematografele din România

Comedia ”Eliberează-l pe Guy”, record de încasări în weekendul de lansare a filmului în cinematografele din România

Unul dintre cele mai asteptate filme al lunii august, „Eliberează-l pe Guy”, a demarat în forță  în cinematografele din România. Comedia a înregistrat  în primul weekend de lansare în România încasări record de peste 500,000 lei, fiind cel mai de succes debut din premierele cinematografice din weekendul 13-15 august.

Filmul  a avut un debut foarte bun  în Statele Unite, îndreptându-se la o deschidere estimată la 26 de milioane de dolari. În plus, actorul Ryan Reynolds și regizorul Shawn Levy au anunțat acum două zile că Disney vrea o continuare a producției.

Cu Ryan Reynolds în rolul protagonistului Guy, filmul este regizat de Shawn Levy, fiind bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul se transforma treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi. 

“Rar se întâmplă să primești un scenariu și să găsești un personaj atât de bine definit, iar asta mi-a plăcut la nebunie”, spune Ryan Reynolds.

 

Scenariul filmului “Free Guy / Eliberează-l pe Guy” cuprinde, în egală măsură acțiune, umor și emoție, fiind cumva atemporal si relevant, într-un fel surprinzător. 

 

“Încă de la început, filmul este o meditație despre liberul arbitru. Suntem nevoiți să acceptăm viața așa cum este ea, sau putem să rupem matricea și să schimbăm lumea din jurul nostru? Când m-am gândit prima dată la acest film, acum șase ani, n-am putut anticipa cât de profetică va fi această temă”, spune Matt Lieberman, autorul scenariului original.

 

Deși lumea în care trăiește protagonistul din „Eliberează-l pe Guy” este creată într-un joc video, adevărurile transmise în film sunt universale, crede regizorul.

 

“Este un film despre o schimbare de perspectivă și mentalitate după care tânjim cu toții. E genul acela de schimbare când începi să crezi că viața ta are mult mai multe de oferit decât până acum. Și atunci îți spui că poate viața nu e ceva ce ți se întâmplă, ci ceva ce poți defini și scrie singur și, desigur, rescrie pe parcurs. Cred că aceasta este o aspirație universal valabilă”, afirmă regizorul Shawn Levy.

 

“Free Guy / Eliberează-l pe Guy” este distribuit în România de Forum Film și a avut premiera în data de 13 august 2021 în formatele 2D, 3D și IMAX.

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney, Disney Pixar, Marvel și LucasFilm si de curand si pe cele produse de 20th Century si Searchlight Pictures. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Marvel, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity şi alţi independenţi.

Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme. 

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related