Holcim România deschide o nouă stație ecologică de betoane, în Ilfov. Compania accelerează tranziția către un mediu construit mai verde

Holcim România deschide o nouă stație ecologică de betoane, în Ilfov. Compania accelerează tranziția către un mediu construit mai verde

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, anunță deschiderea unei noi stații ecologice de betoane, în Tunari, județul Ilfov. Compania ajunge la 19 astfel de stații în întreaga țară și își continuă angajamentul pentru sustenabilitate.

Asemenea celorlalte stații ecologice de betoane, în cadrul unității de la Tunari se va fabrica și comercializa ECOPact, prima gamă de betoane verzi din industrie, cu 30% mai puține emisii de CO2.

Grupul Holcim răspunde, astfel, nevoilor dinamice ale pieței de construcții, susținând dezvoltarea industriei locale și accelerând tranziția către un mediu construit mai verde.

 

„Prin intermediul acestei noi stații de betoane ecologice din Tunari, suntem cu un pas mai aproape de clienții noștri și ne consolidăm investiția în creșterea pieței de construcții sustenabile din România. Totodată, ne respectăm angajamentul asumat la începutul acestui an prin ECONCEPT, noul nostru model de business, și oferim o gamă integrată de produse și soluții ECO, astfel încât să accelerăm tranziția către un mediu construit mai verde. Scopul nostru este să construim cu responsabilitate față de mediu și față de generațiile viitoare”, a declarat Anca Alexandru, Director Divizia de Betoane Holcim România.

Stația ecologică de betoane din Tunari este a șasea stație a Holcim România deschisă în zona București-Iflov și face parte din strategia pe termen lung a companiei de a sprijini construcțiile sustenabile.

Betoanele ECOPact, fabricate și comercializare în stația de la Tunari, sunt betoane ecologice de clasă climatică A, având cu 30% mai puține emisii de CO2. Mai mult, această gamă contribuie cu 2 puncte în evaluarea LEED și 6 puncte în sistemul de certificare BREEAM pentru construcții verzi, oferind un scor ridicat de sustenabilitate.

ECOPact poate fi folosit într-o gamă largă de aplicații: construcții din sectorul rezidențial și non-rezidențial, construcții industriale, hidrotehnice sau de infrastructură. Pe lângă aportul pe care îl are la reducerea de CO2, gama ECOPact asigură un nivel de rezistență superior în condiții de mediu agresive.

Stația de betoane ecologice din Tunari va fi inclusă și în platforma clicbeton.ro - prima platformă online pentru achiziționarea de beton din țară, dezvoltată de Holcim România. Astfel, clienții locali vor beneficia de un nou punct de lucru din care se pot aproviziona cu beton, printr-un proces de achiziție simplu și rapid.

Noul punct de lucru este situat în comuna Tunari, județul Ilfov, adresa Șoseaua de Centură nr.29-3.

Holcim (Romania) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi trei terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. În prezent, Holcim numără aproximativ 800 angajați în România.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related