Exploratori de Viitor, programul în care tinerii sunt îndrumați în alegerea carierei, ajunge la cea de-a II-a etapă. Liceenii se implică în proiecte pentru comunitățile locale

Exploratori de Viitor, programul în care tinerii sunt îndrumați în alegerea carierei, ajunge la cea de-a II-a etapă. Liceenii se implică în proiecte pentru comunitățile locale

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu partenerii din cadrul Fundației Leaders, continuă programul “Exploratori de Viitori’’, ce are drept obiectiv îndrumarea liceenilor din județele Bihor și Argeș în vocația profesională, în procesul de autocunoaștere și cel de leadership. Programul a ajuns în cea de-a doua etapă.

50 de elevi de liceu din localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung se pregătesc pentru cea de-a doua etapă a programului “Exploratori de Viitori, care va începe din 31 august a.c. Aceștia vor forma echipe și vor implementa, în comunitățile din care fac parte, proiecte sustenabile, sub îndrumarea mentorilor Holcim.

Totodată, liceenii vor beneficia de sesiuni de training, cu scopul de a-și descoperi aptitudinile de lideri. În cadrul sesiunilor se vor organiza exercițiii pentru creșterea încrederii de sine, pentru dezvoltarea abilităților legate de capacitatea de analiză și sinteză, precum și dezbateri pe teme legate de seturi de valori și principii de leadership. De asemenea, tinerii vor participa la ateliere de învățare pentru susținerea unor discursuri reușite în public, concepte legate de valorile personale și modalități de lucru în echipă.

“Exploratori de Viitor” este programul educațional demarat în luna iulie a.c., având drept participanți 100 de liceeni din cele două comunități în cadrul cărora Holcim activează. În prima etapă, liceenii au avut posibilitatea să își contureze proiecții clare asupra propriei direcții de carieră, pe baza aptitudinilor, nevoilor și preferințelor pe care le au. Ei au participat la un eveniment de tip Bibliotecă Vie, unde 10 invitați, specialiști în domenii diferite (șapte angajați din compania Holcim, un jurnalist din Câmpulung Muscel, un psiholog și un programator) au răspuns întrebărilor și curiozităților lor. Astfel, liceenii au avut oportunitatea de a descoperi posibile activități profesionale de viitor, prin relatarea unor povești și experiențe de carieră ale invitaților.

La sfârșitul lunii iulie a avut loc o selecție a participanților care au dorit să continue cea de-a doua etapă a programului. Specialiștii din cadrul Fundației Leaders au organizat o serie de interviuri cu liceenii, în cadrul cărora tinerii au pus în practică tehnici învățate până în acel moment. În urma procesului, au fost selectați 50 de elevi care merg mai departe în etapa următoare.

Programul se va încheia în luna decembrie a.c., cu o gală de festivitate, în care tinerii vor susține discursuri, în prezența întregii echipe implicate în proces, a partenerilor și colaboratorilor programului, dar mai ales, în prezența familiilor lor.

 

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să între într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).

 

De peste 20 de ani, Fundația LEADERS este un accelerator de experiențe și inspirație, care declanșează potențialul tinerilor și formează lideri responsabili și vizionari. Organizația susține oamenii cu valori și principii prin intermediul programelor sale de leadership, Explore, Experience și Challenge, șlefuind procesul de formare a liderilor la toate nivelurile.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related