Holcim România și Fundația Leaders lansează “Exploratori de viitor” - program în care tinerii sunt îndrumați în alegerea carierei și dezvoltă proiecte pentru comunitate

Holcim România și Fundația Leaders lansează “Exploratori de viitor” - program în care tinerii sunt îndrumați în alegerea carierei și dezvoltă proiecte pentru comunitate

Grupul Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața locală, împreună cu partenerii din cadrul Fundației Leaders, dau startul proiectului educațional “Exploratori de viitor”. Destinat elevilor de liceu, proiectul are ca scop dezvoltarea calităților de leadership și îndrumarea tinerilor în alegerea carierei.

Acest program este gratuit și vizează participarea a 100 de liceeni din localitățile Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel. În cadrul programului, tineri vor fi îndrumați în alegerea carierei și vor dezvolta proiecte pentru comunitățile respective.

Exploratori de viitor” se va desfășura în două etape, în perioada iunie - decembrie 2021. În prima etapă, reprezentanți ai Fundației Leaders, împreună cu specialiști din cadrul Holcim, vor ajuta elevii de liceu să identifice posibile direcții de carieră, pornind de la aptitudinile și personalitățile acestora. În acest sens, cursanții vor completa un chestionar de orientare vocațională, vor participa la două ateliere online de îndrumare în carieră, precum și la un eveniment inspirațional, cu 10 invitați din partea Holcim.

Cea de-a doua etapă, ce are la bază programul deja consacrat “Leaders Explore”, implică ateliere de autocunoaștere, organizate atât online, cât și offline. Totodată, cu sprijinul voluntarilor Holcim, liceenii își vor dezvolta abilitățile de leadership, gândind și implementând proiecte cu impact în comunitatea lor.

 

<<Exploratori de viitor>> este un nou proiect educațional adresat elevilor de liceu din Aleșd, Oradea și Câmpulung. Pe întreg parcursul programului, elevii vor fi sprijiniți să își dezvolte abilitățile de leadership, să-și identifice punctele forte și, implicit, să-și găsească drumul în carieră. Nu în ultimul rând, ei vor avea posibilitatea de a dezvolta și implementa proiecte sustenabile, cu impact pozitiv la nivelul comunităților din care fac parte. Acest proiect vine ca o continuare firească a implicării noastre în dezvoltarea pe termen lung a tinerilor din comunitățile noastre”, declară Alina Cristea, Manager CSR și Proiecte Educaționale în cadrul Grupului Holcim România.

La final, absolvenții vor primi certificatul “Knowing Yourself” și vor avea acces la comunitatea de absolvenți Leaders, formată din peste 32.000 de tineri.

“Continuăm colaborarea de succes cu Holcim, începută în urmă cu câțiva ani, și demarăm un nou program educațional. Prin intermediul acestui proiect, sprijinim tinerii din Aleșd, Oradea și Câmpulung Muscel să-și antreneze abilitățile de leadership, să deprindă aptitudini de lucru în echipă și să realizeze proiecte prin care să schimbe în bine viața comunităților locale”, precizează Beatrice Alexandrescu, Director Executiv al Fundației Leaders.

Programul debutează cu o amplă campanie de atragere a tinerilor în proiect, desfășurată în liceele din localitățile vizate. Participanții vor fi aleși în baza unui formular de înscriere și a unui interviu individual. Înscrierile se pot face până la data de 16 iunie.

Aboneaza-te la newsletterul SMARK cu cele mai importante articole despre marketing si comunicare
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related